MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Δύο σημαντικοί δημιουργοί, δύο σπουδαίες ταινίες

Οι πρεμιέρες της εβδομάδας 19 – 25 Οκτωβρίου 2017 με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Σε μια ακόμη χορταστική βδομάδα με 9 νέες ταινίες το ενδιαφέρον μας στρέφεται στη βραβευμένη στις Κάνες ταινία του ρώσου Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ «Χωρίς αγάπη» που καταπιάνεται με τις καταστροφικές συνέπειες που έχει ένα οδυνηρό διαζύγιο στη σύγχρονη Ρωσία και στο ψυχολογικό αλληγορικό θρίλερ του Ντάρεν Αρονόφσκι «μητέρα!» όπου η σύντροφος του Τζένιφερ Λόρενς θυμίζει κάτι από Μία Φάροου στο προ 50ετίας «Μωρό της Ρόζμαρι» του Ρομάν Πολάνσκι.

Από τα υπόλοιπα φιλμ κρατάμε τη μεστή, συγκρατημένη ερμηνεία του Μπεν Στίλερ (καθώς και το ώριμο σενάριο) της δραματικής κομεντί «Χειρότερα δεν γίνεται» αλλά και το πλούσιο σε πικάντικες πινελιές γύρω από τη ζωή του Τζιακομέτι (με τον Τζέφρι Ρας στο ρόλο του καλλιτέχνη) «Τελευταία πινελιά».

Το animation της βδομάδας είναι το ισπανικό «Γοριλομπελάδες», οι «Μνήμες» του Νίκου Καβουκίδη κουβαλούν την αλήθεια του φιλμ τεκμηρίωσης, ενώ το ελληνικό «Όντως φιλιούνται;» αφορά σε μια πειραγμένη αισθηματική ιστορία από το νεοφερμένο Γιάννη Κορρέ.

Τέλος στο «Παγκόσμιο κίνδυνο: Geostorm» το τέλος της Γης έρχεται εκ των έσω (οι κλιματικές αλλαγές) και οι «Ριψοκίνδυνοι άντρες» αφηγούνται την αληθινή περιπέτεια μιας χούφτας αμερικανών πυροσβεστών που δεν διστάζουν να βουτήξουν στις φλόγες για να δείξουν τις ικανότητες τους. Εμείς πάντως θα τους κόβαμε!

 

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b