MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
26
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το τίμημα του Άρθουρ Μίλλερ στο Θέατρο Ιλίσια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Το Τίμημα», από τα γνωστότερα έργα του, με αυτοβιογραφικά στοιχεία, γραμμένο το 1967, παρουσιάζεται από τις 5 Οκτωβρίου 2017, στο Θέατρο Ιλίσια, σε σκηνοθεσία της Ιωάννας Μιχαλακοπούλου.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Το «Τίμημα» ήταν από τα αγαπημένα έργα του Άρθουρ Μίλλερ, καθώς είναι και το μόνο έργο που αποφάσισε να σκηνοθετήσει. Σκιαγραφεί τους χαρακτήρες του περίτεχνα να προσπαθούν να ισορροπήσουν και να αναμετρηθούν με τον εαυτό τους, σε ένα κόσμο χωρίς δικαιοσύνη, όπου το παρελθόν καθορίζει το παρόν σε μια πραγματικότητα χωρίς λογική.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος ανεβαίνει στη θεατρική σκηνή του Ιλίσια για να ερμηνεύσει τον Ρωσοεβραίο παλαιοπώλη Gregory Solomon, την πηγή του κωμικού στο έργο, τον ρόλο που κινεί τα νήματα της δράσης. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και ο Χρήστος Σαπουντζής ενσαρκώνουν τα δύο αδέλφια που συναντιούνται μετά από πολλά χρόνια για να αντιμετωπίσουν το παρελθόν τους. Μαζί τους η Ρένια Λουιζίδου στο ρόλο της γυναίκας, η οποία διεκδικεί τη ζωή της που τόσα χρόνια βρίσκεται σε αναμονή.

to timima 2017 ilisia oktwvrios 2

Σε κάθε μεγάλη απόφαση καλούμαστε να πληρώσουμε ένα «Τίμημα». Το αριστουργηματικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ μοιάζει να γράφτηκε για τις αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε κι εμείς στην Ελλάδα του σήμερα. Τι κάνεις όταν όλα γύρω σου καταρρέουν; Διαγράφεις τα όνειρά σου στην προσπάθεια σου να επιβιώσεις ή τα κυνηγάς προσπερνώντας τις ανάγκες των άλλων ακόμα και της οικογένειας σου; Το έργο με επιδεξιότητα μας βάζει μπροστά σ’ αυτό το δίλημμα. Ο καθένας μας κάποια στιγμή στέκεται στο σταυροδρόμι, ανάμεσα σε αυτά που χρωστάει στους άλλους και σε όσα χρωστάει στον εαυτό του. Οι ήρωες, 30 χρόνια μετά από τις μοιραίες αποφάσεις τους, συναντώνται και μπροστά μας εξελίσσεται μια παράσταση που μας φέρνει αντιμέτωπους με όσα έχουμε ουσιαστικά ανάγκη, δείχνοντας μας, με αριστοτεχνικό τρόπο, τον μονόδρομο προς την λύτρωση: «Αν κοιτάξεις το παρελθόν με γενναιότητα, τότε μπορεί και να ελευθερωθείς».

to timima miller ilisia

Οι ήρωες του έργου εκπρόσωποι μιας κοινωνίας που κάποτε φαινόταν να αλλάζει, ώστε να ισορροπήσει ανάμεσα στην ευαισθησία και τη δύναμη, το δίκαιο και την ανάγκη… Μιας κοινωνίας που τελικά δεν έχει αλλάξει και τόσο, αλλά πρέπει να συνεχίσει να πιστεύει στη δύναμη της αλλαγής γιατί αλλιώς έχει πεθάνει.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άρθουρ Μίλλερ
Μετάφραση: Μάκη Μαρσέιγ
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μιχαλακοπούλου

Σκηνικά: Γιάννης Μουρίκης
Κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκορού
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος

Παίζουν: Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Ρένια Λουιζίδου Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Χρήστος Σαπουντζής

Διάρκεια: 120’
Τιμές Εισιτηρίων: Τετάρτη (λαϊκή απογευματινή): 15€ και 12€ (εξώστης), Πέμπτη και Παρασκευή: 18€ και 15€ (εξώστης), Σάββατο (βραδινή): 18€ (πλατεία), 15€ (εξώστης), Κυριακή: 18€ (πλατεία), 15€ (εξώστης). Φοιτητικό (όλες τις ημέρες): 12€
Διάρκεια Παραστάσεων: από 5 Οκτωβρίου 2017
Πληροφορίες: Για κρατήσεις: 210 7210045 & 210 7216317 (10:00 – 21:00) ** Parking με 50% έκπτωση (Παπαδιαμαντοπούλου 26 & Μιχαλακοπούλου – Αδαμόπουλος)
Παραστάσεις: Τετάρτη στις 19:00, Πέμπτη στις 21:00, Παρασκευή στις 21:00, Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 19:00
Φωτογραφίες: Ρούλα Ρέβη, Μαριλένα Αναστασιάδου
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Πουστάρα: Μια παράσταση στο Θέατρο Μαβίλη για το τι σημαίνει να είσαι γκέι άντρας στην Ελλάδα του σήμερα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ήρα Κατσούδα γιορτάζει με ένα «best of» καλοκαιρινό stand-up στην Ταράτσα του Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Hers: Η Ελιάν Ρουμιέ χορογραφεί την γυναικεία εμπειρία στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Για την Πατρίδα: Μια παράσταση θεάτρου ντοκουμέντο από την ομάδα ΑΦΟΡΜΗ στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Χάσαμε τη Θεία Στοπ: Η κωμωδία του Γιώργου Διαλεγμένου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο Αλέκος βγήκε απ’ τον παράδεισο» στο Αίθριο του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος
ΘΕΑΤΡΟ
Sooshi Mango: Οι Ιταλο-Αυστραλοί κωμικοί που ξέρουν ακριβώς τι σημαίνει “ελληνική οικογένεια” έρχονται στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
“Here If You Need Me”: Ο stand-up comedian Kevin Bridges για πρώτη φορά στην Ελλάδα
ΘΕΑΤΡΟ
Όχι Άλλο Κάρβουνο: Η νέα κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Θα σε λέω Μαρία, της bijoux de kant στο HOOD art space
ΘΕΑΤΡΟ
To GRAUTS του Γιάννη Μαυριτσάκη στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Μια “εκρηκτική” παρέα “εισβάλλει” στο Θέατρο Άλσος