MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend: 8 πρωτότυπες ιδέες για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Σαββατοκύριακο 29, 30/9 & 1/10 επιλέγουμε εκαιδευτικά προγράμματα, θέατρο, ταινία και άλλα!

 
 

Βραδιά του Ερευνητή στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017

H Βραδιά του Ερευνητή, η μεγαλύτερη γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα, διοργανώνεται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Πολλές είναι οι φιλοξενούμενες δράσεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων. Εκτός από τις ποικίλες ερευνητικές δραστηριότητες που θα έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν ερευνητές των παραπάνω Ε.Κ, ομάδες νέων επιστημόνων θα παρουσιάσουν εντυπωσιακά εκθέματα. Διαβάστε αναλυτικότερα το πρόγραμμα εδώ.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη

Πότε; 29 Σεπτεμβρίου 2017, από τις 17:00 έως τις 24:00

Πού; Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» 
 
 
 
 
 
family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 2
 

O μύθος του Οιδίποδα εμπνέει τη θεατρική ομάδα «Εμείς, Εμείς», που αποτελείται από έξι παιδιά 8 ετών και παρουσιάζουν την αρχαία τραγωνία “Οιδίπους Τύραννος”, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη. Είναι η πρώτη φορά που μια αρχαία τραγωδία ανεβαίνει σε μια παράσταση όπου ηθοποιοί είναι παιδιά κι απευθύνεται σε παιδιά, μια μοναδική ευκαιρία για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς να παρακολουθήσουν ένα κείμενο που θίγει δύσκολα ζητήματα, σε μια εκδοχή που θα τους κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Τιμές;είσοδος ελεύθερη

Πότε; 29 Σεπτεμβρίου 2017 στις 20.30

Πού; Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Νέα σεζόν εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 3

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγει τη νέα σεζόν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καλωσορίζοντας γονείς και παιδιά, με ελεύθερη είσοδο. Λίγο πριν ξεκινήσουν τα προγράμματα του Σαββατοκύριακου για τη νέα χρονιά, το Μουσείο υποδέχεται τα παιδιά με τους γονείς τους, σε ένα συναρπαστικό τρίωρο όπου η φαντασία η δημιουργικότητα και το παιχνίδι θα συναντήσουν τα παραμύθια και τις εικαστικές δράσεις. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα της φετινής χρονιάς με τίτλο «Τα Σαββατοκύριακα…μικροί μεγάλοι στο Μουσείο», που ξεκινούν φέτος το Σαββατοκύριακο 7-8 Οκτωβρίου, γονείς και παιδιά από 2 έως 12 ετών θα γνωρίσουν τις Συλλογές του Μουσείου, θα κάνουν ένα ταξίδι στο χρόνο και θα «γίνουν» νομάδες, θα παίξουν με τους αριθμούς και τους ρυθμούς και θα «φέρουν» τα μουσεία του κόσμου στα μέτρα τους. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; ελεύθερη είσοδος

Πότε; 1η Oκτωβρίου 2017 από τις 11.00 μέχρι τις 14.00

Πού; 1η Oκτωβρίου 2017 από τις 11.00 μέχρι τις 14.00

Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Ηρακλειδών

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 4

Το Μουσείο Ηρακλειδών προσκαλεί τους μικρούς του φίλους στα νέα εκπαιδευτικά εργαστήρια, που έχει ετοιμάσει αποκλειστικά γι αυτούς και ξεκινούν από την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017. Δείτε τα εδώ αναλυτικά.

Πότε; από 1η Οκτωβρίου 2017

Πού; Μουσείο Ηρακλειδών

Το αγόρι με τη βαλίτσα του Μάικ Κένι στο Θέατρο Κάππα

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 5

Το έργο «Το αγόρι με τη βαλίτσα» του δημοφιλέστερου συγγραφέα για παιδιά και εφήβους στη Μεγάλη Βρετανία, Μάικ Κένι, παρουσιάζεται σε μετάφραση-διασκευή της Ξένιας Καλογεροπούλου στο Θέατρο Κάππα. Το έργο έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα, με τρόπο συγκινητικό αλλά και συχνά διασκεδαστικό. Μια διαφορετική περιπέτεια που θα συναρπάσει αλλά και θα προβληματίσει θεατές κάθε ηλικίας. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο του αγοριού θα ενσαρκώσει ο Δημήτρης Μακαλιάς, ενώ τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης θα ερμηνεύσει ζωντανά στη σκηνή η Αρετή Κετιμέ. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τιμές; 12€ (ενήλικας), 8€ (παιδικό, ανέργων, πολυτέκνων, τριτέκνων με την επίδειξη κάρτας)

Πότε; 1η Οτωβρίου 2017, στις 11.30

Πού; Θέατρο Κάππα-Παιδική σκηνή Ηλία Καρελλά, Κυψέλης 2, Αθήνα

 

Οι Απίθανοι (2004)

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 6

Ο Κύριος Απίθανος, γνωστός ως σούπερ ήρωας, η γυναίκα του Έλεν, η περίφημη γυναίκα λάστιχο, και τα τρία παιδιά τους Βάιολετ, Ντας και Τζακ-Τζακ, αναγκάζονται απο το Πρόγραμμα Προστασίας Μαρτύρων να ζήσουν μια ήρεμη ζωή, κρύβοντας τις εξαιρετικές τους ικανότητες. Όμως ο κύριος Απίθανος πληττει αφόρητα ως ασφαλιστής ο οποίος αν και δεν βρίσκεται πια στην καλύτερή του φόρμα, θα αρπάξει την ευκαιρία για μια μυστική αποστολή. Πολύ γρήγορα θα καταλάβει οτι θα χρειαστεί σούπερ δύναμη από την σούπερ οικογένεια για να σώσουν τον κόσμο απο την καταστροφή. Θα τα καταφέρουν;

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 20.30

Που; ΚΠΙΣΝ

Ο Πινόκιο στο Θέατρο Ελπίδας

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 8

Το Θέατρο Ελπίδας παρουσιάζει μια βιωματική διαδραστική παράσταση για παιδιά, τον “Πινόκιο”, από το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Η πιο γοητευτική κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά, L&C. O Τζεπέτο, η καλή Νεράιδα και ο Δυάρης-Παιχνιδιάρης, το γουρουνάκι, θα χρειαστούν την βοήθεια σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας. Έλα με την μαμά σου και τον μπαμπά σου στο Θέατρο Σταθμός για να ψάξεις χαμένους θησαυρούς, να πιάσεις ιπτάμενα μπαλόνια, να γίνεις μικρός μάγος, να χορέψεις και να τραγουδήσεις όσο ποτέ στην πιο διαδραστική παράσταση της χρονιάς.

Τιμές; 8€
Πότε; 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 17.00
Που; Θέατρο Ελπίδας | Σμύρνης 5-7 & Αριστοτέλους , Αθήνα

Δημιουργούμε όλοι μαζί τέχνη: Το νέο μου τετράδιο

family weekend 29 30 1 oktwvrh 2017 9

Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου, με την τεχνική Scrapbooking θα διακοσμήσουν με διάφορα υλικά (σύρμα, χάντρες, κορδέλες, υφάσματα κ.α.) ένα σχολικό τετράδιο μεταμορφώνοντάς το σε έργο τέχνης! Η ιστορία του Scrapbooking ξεκινά το 15ο αιώνα σαν μέθοδος διατήρησης της προσωπικής και οικογενειακής ιστορίας σε μορφή λευκώματος και στοχεύει να συλλάβει το συναίσθημα και τη διάθεση που συνοδεύει αυτές τις αναμνήσεις. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 7+, νέους και οικογένειες με ή χωρίς αναπηρία. Έως 75 άτομα μπορόυν να συμμετάσχουν στο εργαστήριο σε συνεχόμενη ροή.

Τιμές; είσοδος ελεύθερη
Πότε; 30 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.00-14.00
Που; ΚΠΙΣΝ 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b