MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μια αγκαλιά…ν` αλλάξουμε τον κόσμο: 1o παιδικό Αντιρατσιστικό φεστιβάλ

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, σας προσκαλούν στο 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής, που θα γίνει στις 7 Οκτωβρίου 2017 από τις 16.30 έως τις 21.00, στον πεζόδρομο της Ερμού στο Θησείο, στο ύψος του Συλλόγου Αρχαιολόγων Αθήνας.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Συνήγορο του Πολίτη/Συνήγορο του Παιδιού και από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Για ένα απόγευμα, στην καρδιά της Αθήνας, σε ένα σημείο της πόλης από εκείνα με τον πιο έντονο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, σε ένα σημείο Πέρασμα λαών, η σχολική κοινότητα θα μοιραστεί τον Κοινό Τόπο με συλλογικότητες, καλλιτέχνες, οργανώσεις, κοινότητες μεταναστών, πρόσφυγες, εκπρόσωπους ευπαθών ομάδων κ.α., για να μιλήσουν και να διεκδικήσουν όλοι μαζί την Αποδοχή και την Συμπερίληψη του Διαφορετικού.

Προσκαλούμε τα σχολεία που θα ήθελαν να λάβουν μέρος στη δράση αυτή και να παρουσιάσουν τις εργασίες που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια πάνω στην θεματική της Αποδοχής της Ετερότητας, της Συμπερίληψης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατά της ρητορικής μίσους, κ.τλπ. να δηλώσουν συμμετοχή, μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου 2017, μαζί με στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο υπευθύνου δράσης και email) στο [email protected]. Η πρόσκληση απευθύνεται σε σχολεία από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης του Δήμου Αθηναίων κατά προτεραιότητα και σε σχολεία του νομού Αττικής γενικά.

antiratsistiko festival 2017 ermoy september 2

Συμμετέχουν με τραπεζάκια ενημέρωσης ή καλλιτεχνικά και βιωματικά εργαστήρια οι παρακάτω οργανώσεις, συλλογικότητες και ομάδες καλλιτεχνών:

Συνήγορος του Πολίτη/Συνήγορος του Παιδιού, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Προσφυγες, ΑΡΣΙΣ –Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων, Ανοικτό Σχολείο Mεταναστών Πειραιά, Αντώνης Παπαθεοδούλου συγγραφέας, Ani-Mate & Meet the Other, ΑRT TUTU, Ash Ιn Αrt, ΑctionAid Hellas, Generation2.0, Griego Latino, Δίκτυο Τέχνης και Δράσης (Οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), Ελ.σ.σ.Α Ελληνικός Σύλλογος για το Συνδρομο Asperger, Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, ΖΩ.Ε.Σ., Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Αθηνά Υγεία”, Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, Πρόσκοποι-Ενεργοί Πολίτες του Κόσμου, Roots&Shoots Jane Goodal Institute, Solidarity Now, Σκασιαρχείο, Σύλλογος Γεωργιανών, Σχολείο Ουράνιο Τόξο, Εργαστήριο φωτογραφίας 18 Άνω, FARE TRADE Hellas.

Συμμετέχουν τα μουσικά σχήματα/Μουσικοί:


Babu Gaye, JUSU FOLI SAFARA DJEMBE, FRoOTs SaLaD, The Bad Slime Stam, Tribal West και η Διαπολιτισμική χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής/Ίδρυμα Νιάρχου. Την παρέλαση από το Μοναστηράκι στο Φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 20.00, θα οδηγήσουν οι QUILOMBO, Abada Capoeira και το Ελληνικό κέντρο κουκλοθέατρου – UNIMA HELLAS.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους στόχους,τον τρόπο παρουσίασης των εργασιών κ.α., μπορείτε να βρείτε τη σελίδα: artschoolfestival.blogspot.gr

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b