MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέα παράταση για την sold out “Μήδεια” του Δημήτρη Καραντζά στο Θέατρο Πορεία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Μετά τα συνεχόμενα sold out προστίθενται 7 νέες παραστάσεις στη “Μήδεια” του Δημήτρη Καραντζά που παρουσιάζεται στο θέατρο Πορεία. Οι νέες ημερομηνίες είναι: 14/10, 15/10, 16/10, 23/10, 24/10, 30/10, 31/10 στις 21.00

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η παράσταση “Μήδεια” είναι μια απόπειρα ψηλάφησης του “συμπτώματος” του εμβληματικού προσώπου του Ευριπίδη σε ένα παράλληλο διάλογο με το σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για το ομώνυμο έργο του, το έργο του Χάινερ Μύλλερ, “Μήδειας Υλικό” και τη “Μήδεια” του Ανούιγ. Τρεις άνδρες ηθοποιοί κατοικούν ένα νεκρό χώρο, ένα τοπίο γυναικών που πέρασαν, και επιχειρούν να ανασύρουν και να ανασυνθέσουν τα κομμάτια μιας εμβληματικής μορφής- να εισδύσουν στα επιχειρήματά της και εντέλει να βιώσουν και να αναπαραστήσουν τη διαδρομή της. Μια διαδρομή ανάκτησης της ιερής ταυτότητας της ηρωίδας, της πνευματικότητάς της και της επιστροφής στις ρίζες της, μετά από την σύγκρουσή της με μια πεπερασμένη, στερεοτυπική κοινωνία ανθρώπων. Η Μήδεια περισσότερο ως φυσικό φαινόμενο με ανθρώπινη ενσάρκωση, την οποία αρνείται και παλεύει να αποτινάξει για να επιστρέψει στο φως, στον Ήλιο, “τον πατέρα του πατέρα της”. Οι τρεις ερμηνευτές θέτουν τη Μήδεια ενώπιόν τους και ενώπιόν μας και παλεύουν να συνθέσουν τα κομμάτια του μύθου της, σε μια ψιθυριστή παράσταση που εστιάζει στη μοιραία σύγκρουση του ιερού/θεϊκού και του ανθρώπινου.

mhdeia euripidiskaratzas 2017 paratash 2

Η παράσταση παρουσιάστηκε στη Μικρή Επίδαυρο στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017.

Το κείμενο της παράστασης –εκτός από τη Μήδεια του Ευριπίδη σε μετάφραση Μίνου Βολανάκη– περιέχει και χωρία από το έργο “Μήδειας υλικό” του Χάινερ Μύλλερ, σε μετάφραση του Νίκου Φλέσσα, από  το σενάριο της ομώνυμης ταινίας του Πιέρ Πάολο Παζολίνι, σε μετάφραση Δημήτρη Αρβανιτάκη, (Εκδόσεις Καστανιώτη) και το ομώνυμο έργο του Ζαν Ανούιγ, σε μετάφραση Φώντα Κονδύλη (Εκδόσεις Δωδώνη).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Στέγη: H νέα σεζόν ξεκινά με παγκόσμιες πρεμιέρες, μουσική, θέατρο και νέους χώρους
Θεατρικά Νέα
Ευτυχισμένες Μέρες: Πρεμιέρα στην Άνδρο για τη νέα παράσταση του Δημήτρη Τάρλοου με την Αγλαΐα Παππά
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
Cine News
Καλοκαίρι στο Φουγάρο: Δροσερές βραδιές με θερινό σινεμά, Καραγκιόζη και κουκλοθέατρο για παιδιά
Εκδηλώσεις
Αγωνίζεσθαι: Το Θέατρο Τέχνης στην Αρχαία Ολυμπία με μια παράσταση για τη γυναίκα στον αθλητισμό
Θεατρικά Νέα
Με κατάμεστο το Ευριπίδειο Θέατρο άνοιξε αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026
Θεατρικά Νέα
Θέατρο «Έργον»: Ένας νέος θεατρικός χώρος ανοίγει στην καρδιά της Αθήνας
Art & Culture
Mothers: Η μητρική κραυγή ενάντια στον πόλεμο ακούγεται στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Θεατρικά Νέα
«Άννα Καρένινα»: Tον Νοέμβριο στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Θεατρικά Νέα
O Αλέξανδρος Ρήγας σκηνοθετεί τη Χρύσα Ρώπα στο Θέατρο Γκλόρια