MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΠΑΛΕΤΟ

Τα Μπαλέτα Bejart στο Ηρώδειο

Οι σημαντικότερες χορογραφίες του κορυφαίου Maurice Béjart θα παρουσιαστούν από τα θρυλικά μπαλέτα της Λωζάνης για δύο βραδιές στο Ηρώδειο στις 17 και 18 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Τα Μπαλέτα Béjart της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Maurice Béjart (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία,  κάνοντας τη ζωή να… χορεύει!

Η μεγάλη γιορτή του χορού έρχεται για δύο μαγικές βραδιές στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα περίφημα Μπαλέτα Béjart συναντούν το αθηναϊκό κοινό παρουσιάζοντας ένα μεγαλο αφιέρωμα με τις εμβληματικές χορογραφίες του αείμνηστου Maurice Béjart, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό και τον ανάδειξε στην υπέρτατη τέχνη του 20ου αιώνα.

Οι 50 χορευτές του μπαλέτου θα απογειώσουν τους θεατές σε μια παράσταση – πραγματική γιορτή του χορού που έχει τιτλο “Béjart fête Maurice”.

Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις σημαντικότερες χορογραφίες της καριέρας του  Maurice Béjart με αμείωτο πάθος, εκπληκτική δεξιοτεχνία και εκφραστική αρτιότητα, διατηρώντας πάντα το υψηλό επίπεδο αισθητικής. Οι υπέροχες μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Beethoven, Rossini, Webern μέχρι Duke Ellington, The Residents, Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα.

BBL Bejart fete Maurice 3

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t ‘M et variations…” που δημιούργησε ο  νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου Gil Roman, διάδοχος του Maurice Béjart. Ο  Gil Roman υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται  στον Maurice. Μια άκρως συναρπαστική χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό. Ένα θέαμα αληθινών αισθήσεων με ζωντανή μουσική επί σκηνής και συνθέσεις του Nick Cave σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του στους  Bad Seeds, Warren Ellis. Αξιοθαύμαστο, μοναδικό και μαγευτικό!

Ώρα έναρξης: 21.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Φοιτητικά/Ανέργων: 25€ Άνω Διάζωμα: 35€ Γ Ζώνη: 50€ Β Ζώνη: 65€ A Ζώνη: 85€ Διακεκριμένη Ζώνη: 100€
Πληροφορίες: Προπώληση viva.gr, artinfo.gr, 2109213310, 11876, Media Markt, Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Τεμπέλης Δράκος του Γιώργου Χατζηπιερή “γιορτάζει” στο Ηρώδειο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας, του Εντουάρ Λουί στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Μια σύγχρονη Κάρμεν από το Barcelona Flamenco Ballet στον λόφο Φιλοπάππου
Θεατρικά Νέα
Η Ηλέκτρα του Δημήτρη Τάρλοου για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Η Ρένη Πιττακή επιστρέφει σε έναν ρόλο που την καθόρισε
Θεατρικά Νέα
Μια νέα «Έντα» με την Έλενα Τοπαλίδου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα, του Κωνσταντίνου Ντέλλα για 3η σεζόν στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Το Κιβώτιο, του Άρη Αλεξάνδρου για 10η χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
ΘΕΑΤΡΟ
Caipirinha, του Μιχάλη Σπέγγου στο Θέατρο Δρόμος
ΘΕΑΤΡΟ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα