MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Playmobil με… στολή καραγκούνας χορεύουν στη Σκόπελο

Από 26 μέχρι 28 Αυγούστου θα λάβει μέρος σε διάφορα σημεία στο νησί της Σκόπελου το 5ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» και στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθεί από της 21 Αυγούστου μέχρι και της 3 Σεπτέμβρη η έκθεση PlaymoGreek του Πέτρου Καμινιώτη.

Monopoli Team

Το φεστιβάλ διοργανώνει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Δήμου Σκοπέλου και με τη συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Για τρεις ολόκληρες μέρες η Σκόπελος θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και πολιτισμικής συνεύρεσης για εκατοντάδες χορευτές από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα αναδειχθεί σε πόλο έλξης για περισσότερους από 7.500 θεατές που θα παρακολουθήσουν τις παραστάσεις και τις παράλληλες δραστηριότητες (ημερίδες, σεμινάρια, ανοικτές πρόβες, γλέντια, εκθέσεις, κ.λπ.) του φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, το νησί θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς γεφυρώνοντας την Ελλάδα με τις χορευτικές παραδόσεις της Κάτω Ιταλίας, του Νεπάλ και της Ανδαλουσίας αναδεικνύοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους. Ταυτόχρονα, η Σκόπελος θα υποδεχθεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους που θα φέρουν ένα ξεχωριστό χρώμα σε αυτή τη τριήμερη γιορτή παράδοσης και πολιτισμού.

PlaymoGreek 3

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Βακράτσα η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του 2ου νηπιαγωγείου Σκοπέλου. Στο πλαίσιο του προγράμματος «Από γενιά σε γενιά», τα παιδιά άκουσαν ιστορίες από τους παππούδες του ΚΑΠΗ Σκοπέλου, από τα «παλιά χρόνια», μύθους αλλά και το πώς ζούσαν και τι παιχνίδια έπαιζαν. Όλα αυτά με την βοήθεια της προφορικής ιστορίας και τα νήπια κατέγραψαν τις εντυπώσεις τους, από όλα αυτά που άκουσαν με εκπληκτικές ζωγραφιές.  Παράλληλα, στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί έκθεση με χειροποίητα αντίγραφα ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών σε φιγούρες Playmobil από τον Πέτρο Καμινιώτη,  η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 03 Σεπτεμβρίου (Ωράριο λειτουργίας: 11.00-14.00 και 19.00-21.00).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και άλλα εδώ

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b