MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Jason Bourne: ο αμνησιακός πράκτορας επιστρέφει δυναμικά τον Αύγουστο

Αν ο 20oς αιώνας ανήκει δικαιωματικά στον ατσαλάκωτο, σνομπ και εξωπραγματικά αποτελεσματικό βρετανό πράκτορα James Bond, ο 21ος αιώνας δείχνει να λατρεύει έναν άλλο ήρωα, έναν άλλο “υπερκατάσκοπο των πέντε ηπείρων” κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Jason Bourne! O δημοφιλής “αμνησιακός πράκτορας”, όπως είναι το παρατσούκλι του, έρχεται στις οθόνες μας αυτό τον Αύγουστο στο κανάλι COSMOTE CINEMA 2HD.

Monopoli Team

Aς ξαναθυμηθούμε λιγάκι ποιος είναι αυτός ο κύριος Bourne...

Ο αμερικανός συγγραφέας, Robert Ludlum, που επινόησε τον Bourne, δεν πρόλαβε να δει τον ήρωα του να ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη παρά μόνο στη μικρή – ο Richard Chamberlain τον είχε υποδυθεί το 1988 με παρτενέρ του την hot … «Άγγελο του Τσάρλι» Jaclyn Smith. Τον διάσημο κατάσκοπο ο Ladlum οραματίστηκε με τη λογοτεχνική τριλογία του που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα (The Bourne Identity- 1980, The Bourne Supremacy- 1986 και The Bourne Ultimatum- 1990), ενώ μετά το θάνατο του, τις νέες περιπέτειες του Bourne ανέλαβε ο Eric Van Lustbader, που κράτησε τις κύριες θεματικές του Ludlum γύρω από τη δράση του πράκτορα και για τα επόμενα 9 βιβλία.

Από την πρώτη κιόλας σεκάνς της αρχικής ταινίας «Χωρίς ταυτότητα», που σκηνοθέτησε ο Doug Liman το 2002, όπου ψαράδες στα ανοιχτά της Μασσαλίας εντοπίζουν να επιπλέει στη θάλασσα το αναίσθητο, πληγωμένο κορμί ενός άντρα, ξεκινά ένας αγώνας δρόμου για να θυμηθεί ο ήρωας το παρελθόν του. Η αρχή δίνεται μέσω ενός κωδικού θυρίδας σε τράπεζα της Ζυρίχης, εμφυτευμένου στο ισχίο του άντρα, που αποκαλύπτει το όνομα και την ιδιότητα του. Σε επόμενη ταινία της σειράς ο Jason Bourne παρουσιάζεται να έχει ανακτήσει πλήρως τη μνήμη του και κυρίως να θυμάται καλά τους ανθρώπους που τον παγίδεψαν στα βρώμικα γρανάζια των μυστικών υπηρεσιών.

Σε αντίθεση με τον πιο διάσημο βρετανό συνάδελφο του ο Bourne είναι μονογαμικός και η καρδιά του ανήκει στην Marie (Franka Potente) που τον σώζει από τους διώκτες του στην πρώτη ταινία. Η Marie συμβολίζει το ξεκίνημα στη νέα ζωή του Bourne και ο έρωτας τους σφραγίζεται στο αισιόδοξο φινάλε στη Μύκονο, όπου ο ήρωας την εντοπίζει μετά από καιρό. Όμως τα μαύρα σύννεφα στη σχέση κάνουν την εμφάνιση τους στη Γκόα (όπου έχει μετακομίσει το ζευγάρι) στο ξεκίνημα του δεύτερου φιλμ «Στη σκιά των κατασκόπων», όπου το αναπόδραστο παρελθόν του ήρωα σμπαραλιάζει το δικαίωμα του για μια φυσιολογική ζωή…

Όπως είναι φυσικό, στη σύγχυση των αναμνήσεων του Jason, ελάχιστα πράγματα προέρχονται από το οικογενειακό άλμπουμ. Στην τελευταία ταινία όμως ο ήρωας αρχίζει να σκαλίζει την υπόθεση του θανάτου του πατέρα του και πως αυτή χρησιμοποιήθηκε από κάποιους προκειμένου να τον στρατολογήσουν στην CIA.

bourne matt damon.0.0

Ως εξέχων μέλος της επιχείρησης «Treadstone» (μυστικό πρόγραμμα της CIA όπου επιλεγμένοι πράκτορες στρατολογούνταν για βρώμικες αποστολές με σκοπό την εξόντωση σημαντικών προσώπων), o Bourne πυροβολήθηκε σε μια αποστολή και έχασε την μνήμη του, όπως μαθαίνουμε στην πρώτη ταινία της σειράς. Όσον αφορά στις δεξιότητες που απέκτησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ζωής, βοηθούν τον Bourne να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες και να ξεπερνάει τα εμπόδια παρά την απώλεια της μνήμης του. Άριστος γνώστης πολεμικών τεχνών και πολλών ξένων γλωσσών, ο Bourne συνειδητοποιεί ότι δεν είναι ένας τυχαίος, απλός άνθρωπος.

Η επιλογή του Matt Damon προσέδωσε στο χαρακτήρα του πράκτορα ρεαλισμό και τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου της διπλανής πόρτας, που αρέσκεται στο casual ντύσιμο, με το περίφημο πλέον γκρίζο t-shirt και το μαύρο παλτό που δεν αποχωρίζεται όταν επισκέπτεται το Βερολίνο ή τη Μόσχα, ενώ αποφεύγει πάσης φύσης υπερβολές (από γκάτζετς μέχρι πολυτελή αυτοκίνητα), καθώς σε αντίθεση με τον άλλον J.B. προτιμάει να περνάει απαρατήρητος.

Κι αφού θυμηθήκαμε ποιός είναι αυτός ο περιβόητος κατάσκοπος, “ανταγωνιστής” του διάσημου 007, θα έχουμε και την ευκαιρία να απολαύσουμε τις περιπέτειές του αυτό το καλοκαίρι στην COSMOTE TV.

Τρίτη 1/8 | 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Χωρίς Ταυτότητα (Τhe Bourne Identity)

the bourne identity 2017 cosmote tv

Μια βροχερή μέρα, ένας νεαρός άνδρας διασώζεται από τη Μεσόγειο Θάλασσα από το πλήρωμα ενός αλιευτικού πλοίου. Νομίζοντας πως είναι νεκρός, ένας από τους ψαράδες ανακαλύπτει δύο σφαίρες στην πλάτη του άγνωστου άνδρα και μια μικροσκοπική συσκευή λέιζερ στο γοφό του. Η συσκευή αυτή αποκαλύπτει έναν ελβετικό τραπεζικό λογαριασμό. Ο άνδρας όμως δεν είναι νεκρός και αφού αποβιβαστεί από το πλοίο σύντομα θα βρεθεί στη Ζυρίχη. Στην τράπεζα ανακαλύπτει ένα σωρό από διαφορετικά διαβατήρια, όλα με τη φωτογραφία του και χρήματα. Στην Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Τζέισον Μπορν γνωρίζει τη Μαρί, η οποία θα τον βοηθήσει να ξεφύγει με το αυτοκίνητό της. Μαζί θα πάνε στο Παρίσι, όπου ο Μπορν ψάχνει στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας και της ζωής του. Στην πορεία θα ανακαλύψει μία συνωμοσία, δύο δολοφονίες και κάποιον που προσπαθεί να τον σκοτώσει, και όλα αποτελούν σχέδιο της CIA. 

Πρόκειται για ένα αμερικανικό περιπετειώδες, κατασκοπευτικό θρίλερ παραγωγής του 2002, που είναι βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο του Ludlum Robert. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκεται ο Μatt Damon, που υποδύεται τον Jason Bourne, ενώ την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Doug Liman. To υπόλοιπο καστ αποτελούν οι Franka Potente, Chris Cooper, Clive Owen και Julia Stiles.

Τρίτη 8/8 | 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Στη Σκιά των Κατασκόπων (The Bourne Supremacy)

jason bourne cosmote cinema 2017

Δύο χρόνια πριν, ο Τζέισον Μπορν νόμιζε ότι είχε αφήσει πίσω του το παρελθόν του ως εκπαιδευμένος δολοφόνος. Τώρα για μία ακόμη φορά η CIA απειλεί να καταστρέψει την καινούρια ζωή που ξεκίνησε μαζί με την αγαπημένη του Μαρί σε μια μικρή πόλη της Ινδίας. Οι εφιάλτες όμως του Μπορν από το στοιχειωμένο παρελθόν του, τους αναγκάζει να μετακινούνται από πόλη σε πόλη, διατηρώντας ωστόσο πάντα την ανωνυμία τους. Αφού ανακαλύπτει ότι κάποιος προσπαθεί να τον ενοχοποιήσει, ο Μπορν αναγκάζεται να εμφανιστεί και να ξεκαθαρίσει τα πράγματα…

Η ταινία είναι παραγωγής του 2004, είναι επίσης βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Robert Ludlum και ποτελεί συνέχεια του Χωρίς Ταυτότητα (The Bourne Identity, 2002). Την σκηνοθεσία αναλαμβάνει αυτή την φορά ο Paul Greengrass, ενώ το καστ εκτός από τον Matt Damon, αποτελείται από τους Franka Potente, Joan Allen και Julia Stiles.

Τρίτη 15/8 | 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Το Τελεσίγραφο του Μπορν (The Bourne Ultimatum)

jason bourne cosmote cinema 2017 2

Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA, Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν. Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι  είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό.

Η ταινία είναι παραγωγής του 2007 και φυσικά, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Robert Ludlum. Aποτελεί την τρίτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Bourne και συνέχεια της ταινίας “Στη Σκιά των Κατασκόπων” (The Bourne Supremacy, 2004). Tη σκηνοθεσία ανέλαβε για δεύτερη φορά ο Paul Greengrass, ενώ το καστ αποτελούν, εκτός του Matt Damon, οι Julia Stiles, David Strathairn, Edgar Ramírez και Joan Allen. Mάλιστα, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη ταινία απο την σειρά κέρδισε και Όσκαρ!

Τρίτη 22/8 | 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Η Κληρονομιά του Μπορν (The Bourne Legacy)

jason bourne cosmote cinema 2017 3

“Η Κληρονομιά του Μπορν” είναι ταινία παραγωγής 2012. Αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Μπορν, η οποία βασίζεται στα βιβλία του Robert Ludlum. Η τέταρτη ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Eric Van Lustbader . Πρωταγωνιστεί ο Jeremy Renner στο ρόλο του Άρον Κρος και η ταινία συνεχίζει από το σημείο που ολοκληρώθηκε η ταινία, “Το Τελεσίγραφο του Μπορν” (The Bourne Ultimatum, 2007). Τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Tony Gilroy και το σενάριο έγραψε ο ίδιος μαζί με τον Dan Gilroy. To καστ αποτελείται επίσης από τους Jeremy Renner, Rachel Weisz, Edward Norton και Stacy Keach. Αρχικά η ταινία “Η Κληρονομιά του Μπορν” θα αποτελούσε συνέχεια των περιπετειών του Τζέισον Μπορν. Μετά την αποχώρηση των Matt Damon και Paul Greengrass το πρότζεκτ ματαιώθηκε και ξεκίνησε παραγωγή ως spin-off των τριών πρώτων ταινιών με καινούριο πρωταγωνιστικό χαρακτήρα.

Tρίτη 29/8 | 22.00 | COSMOTE CINEMA 2HD

Τζέισον Μπορν (Jason Bourne)

jason bourne cosmote cinema 2017 4

To δίδυμό Matt Damon και Paul Greengrass επιστρέφει μετά από 10 ολόκληρα χρόνια για να συνεχίσει την σειρά των επικών ταινιών που άφησαν ιστορία, τινάζοντας τα box office παγκωσμίως και που λάτρεψε τόσο πολύ το κοινό. Αυτή την φορά και 9 χρόνια μετά την ανάκτηση της μνήμης του ο πρώην κατάσκοπος Τζέισον Μπορν, καλείται να επιστρέψει για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο, με πρωταρχικό στόχο να καταφέρει να αποκαλύψει την κρυμμένη αλήθεια για το παρελθόν του και για τη δολοφονία του πατέρα του. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί ένα νέο πρόγραμμα, που έχει ως στόχο να ελέγχει κάθε διαθέσιμο δίκτυο επικοινωνίας και κατ’ επέκταση την παγκόσμια τρομοκρατία, καθώς και όλα τα μέσα της νέας τεχνολογίας, προς όφελος της αμερικανικής κυβέρνησης.

Η ταινία ειναι παραγωγής 2016 και το υπόποιπο καστ, πέραν του σκηνοθέτη, Paul Greengrass και του πρωταγωνιστή, Μatt Damon, αποτελούν οι Tommy Lee Jones, Alicia Vikander, Julia Stiles και Vincent Cassel.

 

 

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b