MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 28-30/07: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Σαββατοκύριακο 28 – 30/7 Ιουλίου επιλέγουμε θέατρο, καγίακ, ξενάγηση και άλλα!

 
“Ο μαγικός αυλός” στην Αρτέμιδα
 

family weekend 28 29 30 ioulioy 2017

Η όπερα “Ο μαγικός αυλός” μεταμορφώνεται σε ένα μουσικό παραμύθι πλημμυρισμένο από τις υπέροχες μελωδίες του Μότσαρτ. Η παράσταση με διαλεχτούς ηθοποιούς-τραγουδιστές, με παραμυθένια σκηνικά και κοστούμια, άψογα χορογραφημένη, γεμάτη χρώματα και φως, με μια συναρπαστική πλοκή, που κερδίζει το ενδιαφέρον των μικρών αλλά και των μεγάλων. Απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και άνω.

 
Τιμές; Γενική είσοδος: 10€

Πότε; Παρασκευή 28 Ιουλίου, στις 21.00

Πού; Αρτέμιδα

 
 
 
“Πήτερ Παν & Τίνκερμπελ” στη Σαλαμίνα
 
phter pan weekend agenda
 

Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες. Το αιώνιο παιδί, ο Πήτερ Παν, ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «Χώρα του Ποτέ», με τη μικρή Νεράιδα Τίνκερμπελ και είναι ο αρχηγός των χαμένων παιδιών. Οι Ντάρλινγκ είναι μια ήσυχη οικογένεια. Ζουν με τα τρία παιδιά τους κάπου στο Λονδίνο. Η μικρή Γούεντυ κάθε βράδυ διηγείται παραμύθια για Νεράιδες και πειρατές στα μικρότερα αδέλφια της Τζον και Μάικλ, ώσπου ο Πήτερ Παν εμφανίζεται και τους παίρνει μαζί του με τη βοήθεια της νεραϊδόσκονης της Τίνκερμπελ. Στην παράσταση παίζουν οι Κώστας Καλουδιώτης, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Φάνη Παρλή, Νίκος Μπατάλας, Δέσποινα Κασιώτη, Ειρήνη Μεσσήνη και Βασίλης Ασημάκης.

Τιμές; γενική είσοδος 9€
Πότε; Σάββατο 29 Ιουλίου, στις 21.00
Πού; Πέτρινο θεατράκι Σελήνια Σαλαμίνας

 

Ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας

family weekend 28 29 30 ioulioy 2017 2

Η ομάδα Actionplus πραγματοποιεί ξενάγηση στον Αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας, η οποία περιλαμβάνει επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και στο Μουσείο της Ελευσίνας. Ως σημείο συνάντησης έχει οριστεί η είσοδος του Αρχαιολογικού χώρου, Γκιόκα Σωτηρίου 1 στην Ελευσίνα, από τις 17.30 ως 17.45. Να βρίσκεστε εκεί! Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 18.00 ακριβώς και πρόκειται να διαρκέσει 2 ώρες περίπου. Απευθύνεται σε παιδιά από 13 ετών και πάνω. Συμπληρώστε εδώ την αίτηση συμμετοχής.

Κόστος συμμετοχής; Κόστος ξενάγησης: 10€ /άτομο, παιδιά έως 12 ετών: δωρεάν (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Πότε; Σάββατο 29 Ιουλίου στις 18.00

Πού; Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας (Σωτηρίου Γκίοκα & Νικολαΐδου)

«Αντίο Κύριε Φόβε!» στο Μουσείο Συναισθημάτων

 family weekend 28 29 30 ioulioy 2017 4

Αυτό το Σάββατο θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία να πούμε αντίο κύριε Φόβε! Μέσα από το εργαστήριο του Μουσείου τα παιδιά μαθαίνουν πως να αντιμετωπίζουν δημιουργικά το συναίσθημα του φόβου παίζοντας και δημιουργώντας στη διαδραστική έκθεση «Γεια σου Κύριε Φόβε!» Αυτό το Σάββατο λοιπόν, Θα αποχαιρετήσουμε το Φόβο για να υποδεχτούμε τη νέα διαδραστική έκθεση του Μουσείου Συναισθημάτων τον Σεπτέμβριο του 2017.

Κόστος συμμετοχής; 4€

Πότε; Σάββατο 29 Ιουλίου, 10.00 έως 13.00

Πού; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

«Παραμυθοϊστορίες της Ανυπομονησίας και της Βαρεμάρας!»

 mouseio synaisthimatwn weekend agenda

Οι διακοπές του Ιουλίου τι διαφορά να έχουν από του Ιουνίου, ένα “λ” αλλάζει! Βαρετό. Εντάξει, μπουγέλο έπαιξα, κρυφτό, κυνηγητό, τυφλόμυγα, βουτιές στη θάλασσα έκανα, παγωτά έφαγα, ζωγραφιές έφτιαξα, βιβλία διάβασα, κάστρα στην άμμο έφτιαξα, κατασκήνωση πήγα και… τώρα τι; Τι άλλο να βρω να κάνω; Βαρετό. Πάμε παραπέρα, πάμε παραπέρα σε αυτά τα άλλα. Να έρθει ο Σεπτέμβρης να δω τους φίλους μου, να ξαναπάω στο… Θέλω κι άλλη θάλασσα, κι άλλο παγωτό, κι άλλο κυνηγητό, κι άλλο κρυφτό κι άλλο βιβλίο, κι άλλες διακοπές… Άλλο! Τι άλλο; Aπευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας). 

Τιμές; Είσοδος εργαστηρίου: 8€, στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου.

Πότε; Σάββατο 29 Ιουλίου, 13.00 – 14.00
Πού; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 
 
Καγιάκ στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ
 
 
family weekend 28 29 30 ioulioy 2017 5
 

Σκοπός του προγράμματος είναι μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν καλύτερα το άθλημα του καγιάκ, που είναι και ο βασικός στόχος της Ομοσπονδίας Κανόε-Καγιάκ. Μάλιστα η επαφή με το νερό στις εγκαταστάσεις του Καναλιού αποτελεί μια ιδιαίτερη ευκαιρία να γνωρίσει κανείς και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος με έναν ξεχωριστό τρόπο…κωπηλατώντας!

Τιμές; Δωρεάν
Πότε; Σάββατο & Κυριακή από τις 17.30 έως τις 20.00
Που; ΚΠΙΣΝ


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b