MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Κρατώ μιαν Αναφορά: Θεατρικό Αναλόγιο στο πλαίσιο του έτους Νίκου Καζαντζάκη

Η Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών, σε συνέχεια της επι σειράς ετών ενασχόλησής της με τη μορφή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, οργανώνει, στο πλαίσιο του έτους προς τιμήν του σπουδαίου Έλληνα συγγραφέα, για τρεις αλλεπάλληλες βραδιές, Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Ιουλίου, την παράσταση θεατρικού αναλογίου “Κρατώ μιαν Αναφορά”.

Monopoli Team

Η παράσταση επιμελήθηκε ειδικά για το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από την αναγνωρισμένη σκηνοθέτη, Έφη Θεοδώρου. Με αφετηριακό σημείο τη Μακέτα του Βενετσιάνικου Χάνδακα, το κοινό θα ακολουθήσει τα βήματα των ηθοποιών, Μαρίας Σκουλά και Γιωργή Τσαμπουράκη, σε επιλεγμένες εκθεσιακές ενότητες και τον κήπο του ΙΜΚ, όπου θα κορυφωθεί η δραματοποιημένη αφήγηση αποσπασμάτων από το μνημειώδες έργο του Νίκου Καζαντζάκη,  “Αναφορά στον Γκρέκο”, με την ευγενή παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη. 

Για την παράσταση “Κρατώ μιαν Αναφορά” η σκηνοθέτις σημειώνει: Αναφορά στον Γκρέκο. Η πνευματική παρακαταθήκη του Νίκου Καζαντζάκη. Ο συγγραφέας προλαβαίνει να καταγράψει λίγο πριν το θάνατό του και μέσα στο δημιουργικό πυρετό των τελευταίων χρόνων της ζωής του, τους σταθμούς της πορείας του ανάμεσα στους ανθρώπους, τα πάθη και τις ιδέες. Να χαράξει την «κόκκινη γραμμή». Τη γραμμή αυτή ακολουθεί η παράστασή μας, καθυστερώντας στους σταθμούς των νεανικών του χρόνων, μέχρι να φτάσει στο πρώτο του δημιούργημα «Όφις και Κρίνο». Στη συνέχεια, ασθμαίνοντας, θα δρασκελίσουμε τα υπόλοιπα σκαλοπάτια του Οδοιπορικού ενός στοχασμού που «όρθιος στέκεται μπροστά μας και περιμένει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου


Παίζουν: Μαρία Σκουλά, Γιωργής Τσαμπουράκης

Τιμές Εισιτηρίων: 10€
Πληροφορίες: Τηλεφωνική προκράτηση θέσεων απαραίτητη, Περισσότερες πληροφορίες: 2810-283219, εσωτ. 101 (Δευτέρα-Παρασκευή 9.00-17.00).
Μοντάζ: Nikolay Dorozhkin
Παραστάσεις: Τετάρτη 26, Πέμπτη 27 & Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 20.30
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b