MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 21-23/07: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

Capoeira για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Σαββατοκύριακο 21 – 23/7 Ιουλίου επιλέγουμε θέατρο, capoeira, θέατρο σκιών και άλλα!

 
 
Capoeira για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ
 

Η capoeira, μια αρκετά δημοφιλής τέχνη που έρχεται από τη Βραζιλία, είναι πολυδιάστατη. Μελετώντας κανείς τη δομή της, συμπεραίνει πώς μπορεί να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο και συνάμα διασκεδαστικό παιδαγωγικό εργαλείο, αφού βοηθάει το παιδί να εξελιχθεί κινητικά, ψυχοκινητικά, ψυχοσυναισθηματικά και ψυχοκοινωνικά. Έχοντας στόχο την αρμονία μέσα στη “μάχη – luta”, το παιδί χρησιμοποιεί επιθετικές κινήσεις αλλά με έλεγχο, χωρίς πρόθεση να χτυπήσει τον συμπαίκτη του, ενώ με το ότι στην capoeira δεν υπάρχει νικητής ή χαμένος, δίνεται μεγαλύτερη σημασία στη συνεργασία και όχι στον ανταγωνισμό. Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 5 ετών και πάνω, ενώ οι συμμετοχές μπορούν να είναι μέχρι 25.

 
 
Τιμές; Είσοδος ελεύθερη

Πότε; Σάββατο 22 Ιουλίου, 18.45 – 19.45

Πού; ΚΠΙΣΝ

 
 
 
 
 
phter pan weekend agenda
 

Την εποχή που βασίλευαν οι Νεράιδες γεννήθηκε ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ και που μπορούσε να πετάει σε μαγικούς κόσμους ανάμεσα στις νεράιδες. Το αιώνιο παιδί, ο Πήτερ Παν, ζει στη χώρα της χαράς και της αιώνιας νιότης, στη «Χώρα του Ποτέ», με τη μικρή Νεράιδα Τίνκερμπελ και είναι ο αρχηγός των χαμένων παιδιών. Οι Ντάρλινγκ είναι μια ήσυχη οικογένεια. Ζουν με τα τρία παιδιά τους κάπου στο Λονδίνο. Η μικρή Γούεντυ κάθε βράδυ διηγείται παραμύθια για Νεράιδες και πειρατές στα μικρότερα αδέλφια της Τζον και Μάικλ, ώσπου ο Πήτερ Παν εμφανίζεται και τους παίρνει μαζί του με τη βοήθεια της νεραϊδόσκονης της Τίνκερμπελ. Στην παράσταση παίζουν οι Κώστας Καλουδιώτης, Σοφοκλής Μαθιόπουλος, Φάνη Παρλή, Νίκος Μπατάλας, Δέσποινα Κασιώτη, Ειρήνη Μεσσήνη και Βασίλης Ασημάκης.

Τιμές; γενική είσοδος 9€
Πότε; Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 21.00
Πού; Γυμνάσιο – Λύκειο Ραφήνας (Λεωφόρος Χρυσοστόμου Σμύρνης)

 

Πλόες Τριήρους “Ολυμπιάς” για το κοινό

triiris plous weekend agenda 2

Το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να υποδεχτεί για ακόμα μια φορά πολίτες από όλη την Ελλάδα που θα δηλώσουν συμμετοχή και θα έρθουν να νιώσουν τη συγκίνηση της κωπηλασίας μιας αρχαίας Τριήρους στα νερά του Σαρωνικού. Η διαδικασία των κρατήσεων ορίζεται ως εξής: 1. Τηλεφωνική κράτηση στο 6940471218 από Τρίτη έως Παρασκευή 9.00-13.00 για καταγραφή στοιχείων κωπηλατών. 2. Συμπλήρωση σχετικής φόρμας μετά από την τηλεφωνική κράτηση εδώ. 3. Απαντητικό email από το γραφείο Τριήρους, όπου θα επισυνάπτεται Υπεύθυνη Δήλωση και Οδηγίες Ασφαλείας. 4. Την καθορισμένη ημέρα του πλου θα προσκομίζεται συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη η Υπεύθυνη Δήλωση, από τον κάθε κωπηλάτη πριν την επιβίβαση του. Στον πλού θα ορίζεται συγκεκριμένος αριθμός επιβατών κάτω των 15 και άνω των 75, που θα μπορούν να επιβιβαστούν χωρίς να κωπηλατούν. Θα υπάρχει εισιτήριο για κάθε κωπηλάτη χωρίς ειδικές κατηγορίες. Τα άτομα κάτω των 15 ετών και άνω των 75, θα επιβιβάζονται δωρεάν.

Κόστος συμμετοχής; 3€

Πότε; Κυριακή 23 Ιουλίου, στις 9.00

Πού; Μαρίνα Φλοίσβου

Μνήμες καλοκαιριού στο ΚΠΙΣΝ

mnimes kalokairioy 2017 weekend agenda

Ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι μνήμης για όλη την οικογένεια στήνεται στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τα παιδιά καλούνται να αποτυπώσουν αγαπημένες καλοκαιρινές αναμνήσεις και συνήθειες σε λευκές κάρτες από χαρτόνι. Επαναλαμβάνουν τη ζωγραφιά τους με σκοπό να δημιουργηθεί το γνωστό σε όλους παιχνίδι μνήμης. Οι ζωγραφιές ανακατεύονται, τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκινά! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 5 έως 8 ετών και τους γονείς τους. Θα γίνουν δεκτές έως και 30 συμμετοχές. Προλάβετε!

Κόστος συμμετοχής; Είσοδος Ελεύθερη

Πότε; Σάββατο 22 Ιουλίου, 18.30 – 19.30

Πού; ΚΠΙΣΝ

“Παραμυθοϊστορίες της Ανυπομονησίας και της Βαρεμάρας!” στο Μουσείο Συναισθημάτων

 mouseio synaisthimatwn weekend agenda

Διακοπές του Ιουλίου τι διαφορά να έχουν από του Ιουνίου, ένα “λ” αλλάζει! Βαρετό. Εντάξει, μπουγέλο έπαιξα, κρυφτό, κυνηγητό, τυφλόμυγα, βουτιές στη θάλασσα έκανα, παγωτά έφαγα, ζωγραφιές έφτιαξα, βιβλία διάβασα, κάστρα στην άμμο έφτιαξα, κατασκήνωση πήγα και… τώρα τι; Τι άλλο να βρω να κάνω; Βαρετό. Πάμε παραπέρα, πάμε παραπέρα σε αυτά τα άλλα. Να έρθει ο Σεπτέμβρης να δω τους φίλους μου, να ξαναπάω στο… Θέλω κι άλλη θάλασσα, κι άλλο παγωτό, κι άλλο κυνηγητό, κι άλλο κρυφτό κι άλλο βιβλίο, κι άλλες διακοπές… Άλλο! Τι άλλο; Aπευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών (το εργαστήρι δεν αναλογεί σε παιδιά μικρότερης ηλικίας). 

Τιμές; Είσοδος εργαστηρίου: 8€, στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου.

Πότε; Σάββατο 22 Ιουλίου, 13.00 – 14.00
Πού; Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας

 
Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα στο πάρκο Φλοίσβου 
 
 
parko floisvoy weekend agenda
 
 
Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου ετοίμασε και φέτος το θερινό στέκι του χάρτινου λαϊκού ήρωα και της παρέας του, ενώ ο Τάσος Κώνστας ετοίμασε ένα πλούσιο ρεπερτόριο παραδοσιακών κωμωδιών, διανθισμένες με επίκαιρη σάτιρα. Τα γέλια για κάθε ηλικίας θεατή, είναι εγγυημένα. Απολαυστικές βραδιές λαϊκής σοφίας για όλη την οικογένεια, κάτω απ’ τον ουρανό και δίπλα στη θάλασσα, στο όμορφο Πάρκο Φλοίσβου. Με εναλλασσόμενο ρεπερτόριο. 

 
Τιμές; 3,5€ / άτομο
Πότε; Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 20.30
Που; Πάρκο Φλοίσβου


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b