MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Family Weekend 23-25/06: οι καλύτερες προτάσεις για βόλτες με τα παιδιά

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές του Σαββατοκύριακου και ένας λόγος παραπάνω να βρούμε τις καλύτερες προτάσεις ψυχαγωγίας για ένα αξέχαστο και δημιουργικό διήμερο, με ή χωρίς τους γονείς!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Σαββατοκύριακο 23 – 25 Ιουνίου επιλέγουμε περιπέτεια, yoga για χαρούμενα παιδιά, θέατρο σκιών και άλλα!



Παραμύθι χωρίς λόγια στη Στέγη
ergastiria gia paidia sthn stegh 2017 paramythi xwris logia 2

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά ανακαλύπτουν το σώμα και τη φωνή, τη φωνή και το σώμα. Μαζί και χώρια και μαζί. Σε συνεχή διάλογο μεταξύ τους και με τον εαυτό τους, ανακαλύπτουν αυτό που «θέλουν να πουν», έτοιμα να αντιδράσουν σε πληθώρα ερεθισμάτων από το περιβάλλον και να αλληλεπιδράσουν με τα άλλα σώματα, τις άλλες φωνές, ανά πάσα στιγμή. Κάθε στιγμή σε αυτό το παιχνίδι ελεύθερου συνειρμού, τα παιδιά, άλλοτε αυτοσχεδιαστικά και άλλοτε με κάποια καθοδήγηση, γίνονται αφηγητές, πρωταγωνιστές, συνδημιουργοί, με μόνα εργαλεία το ελεύθερο σώμα και την ελεύθερη φωνή τους. Ένα εργαστήριο για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών.

Τιμές; 45€
Πότε; Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, 10:00-14:00
Πού; Στέγη | Αίθουσα χορού

Ο Garry Kasparov παίζει σκάκι με τα παιδιά
garry gasparov skaki me paidia nostos weekend 2017

Τη μοναδική αυτή εμπειρία θα έχουν δεκαπέντε σκακιστές και σκακίστριες 10-12 ετών στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα πλαίσια του Summer Nostos Festival, σε μια ιδιαλιτερη σκακιστική αναμέτρηση με τον κορυφαίο αθλητή. Πολιτικός ακτιβιστής και συγγραφέας σήμερα υποστηρίζει διεθνώς την άποψη ότι το σκάκι πρέπει να αποτελεί μέρος του σχολικού προγράμματος και εργάζεται για την προώθησή του στα σχολεία.

Τιμές; Δωρεάν
Πότε; 24 Ιουνίου 2017
Πού; ΚΠΙΣΝ

«Αηδονάκια Kids Survival» στο Μαρούσι
aidonakia kids survival 2017 weekend for kids

Τα Αηδονάκια στο Μαρούσι έτοιμα για καλοκαίρι και για νέες περιπέτειες με το event «Αηδονάκια Kids Survival». Στο αγαπημένο Λούνα Παρκ των παιδιών η διασκέδαση δεν σταματά ποτέ και φέτος το καλοκαίρι, το παιχνίδι αλλάζει. Νέο σκηνικό, νέες δράσεις και νέα παιχνίδια με «survival» αισθητική περιμένουν καθημερινά τους μικρούς φίλους. Εξωτικό περιβάλλον, φοίνικες, ξύλινες κατασκευές, καλύβες, τοτέμ, λάβαρα, στίβος αγωνισμάτων, μπαμπού, δάδες, συμβούλια και μάχες, διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, δημιουργικά εργαστήρια, διαγωνισμοί και έπαθλα, θα εξάψουν την παιδική φαντασία


Κόστος συμμετοχής:
All Day Fun Pass: 16,50€ για 15 παιχνίδια (εκτός από αυτά που κερδίζουν δώρα και τα συγκρουόμενα)
Πότε;
Σάββατο – Κυριακή, 10.00 – 23.00
Πού;
Αηδονάκια στο Μαρούσι


25_η Γιορτή Βιβλίου Δήμου Κορυδαλλού
world book day

Πλήθος εκδηλώσεων αφιερωμένες στα παιδιά και στη παιδική φιλαναγνωσία και με γενικό αφιέρωμα στο Νίκο Καζαντζάκη με αφορμή το Έτος Καζαντζάκη περιλαμβάνει η 25η Γιορτή Βιβλίου του Δήμου Κορυδαλλού. Η Γιορτή πραγματοποιείται στην πλατεία Μέμου έως τις 25 Ιουνίου από τον Οργανισμό Άθλησης και Πολιτισμού σε συνεργασία με τα βιβλιοπωλεία της πόλης. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα ειδικά περίπτερα και να ξεφυλλίσουν ένα μεγάλο αριθμό βιβλίων, που απευθύνονται σε όλα τα ενδιαφέροντα και τις ηλικίες. Πιο συγκεκριμένα μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εκδήλωση “Διαβάζουμε και παίζουμε με την συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Άννα Αθανασιάδου”, την Παρασκευή 23 Ιουνίου και ώρα 20.00, να παρακολουθήσουν θέατρο σκιών, το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 20.30 και τέλός να λάβουν μέρος στην Λήξη της γιορτής του βιβλίου την

Κυριακή 25 Ιουνίου.

Η Μαίρη Πόπινς και το Παιχνίδι των μεταμορφώσεων στον Εθνικό Κήπο
mairh popins ethnikos kipos gia paidia ioynios 2017

Η Μαίρη Πόππινς καλεί τα παιδιά να την ακολουθήσουν στο παιχνίδι της μεταμόρφωσης. Μέσα από μικρές θεατρικές σκηνές, αφηγήσεις ιστοριών και πολλά πολλά παιχνίδια- κινησιολογικά, φωνητικά και λεκτικά – η Μαίρη Πόππινς συνοδεύει τα παιδιά σε ένα ξέφρενο παιχνίδι. Τα παιδιά διασκεδάζουν με βιωματικό τρόπο μέσα από θεατρικούς αυτοσχεδιασμούς, εκφράζοντας τα συναισθήματα τους, ανακαλύπτοντας τη χαρά της δημιουργικής φαντασίας, παίζοντας ρόλους, μεταμορφώνοντας την πόλη μας. Στη μια ώρα του προγράμματος τα παιδιά θα δουν μικρές θεατρικές σκηνές, θα ακούσουν ιστορίες, αλλά κυρίως θα ακολουθήσουν αυτήν την παράξενη νταντά στις φανταστικές περιπέτειές της. Ένα διαδραστικό θεατρικό παιχνίδι για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.


Τιμές;
Δωρεάν
Πότε;
Παρασκευή 23 Ιουνίου, 11.00 – 12.00
Πού;
Εθνικός Κήπος

Υoga for happy Kids στον Εθνικό Κήπο
yoga kids weekend 2017

Η Υoga for Happy Kids είναι μια μέθοδος εναλλακτικής άσκησης με βάση τη δομή του σώματος και την διανοητική ανάπτυξη των παιδιών ανά ηλικία. Βασίζεται σε ψυχαγωγικές ασκήσεις και σε ευχάριστα διαδραστικά παιχνίδια, ωστε να κρατηθεί ζωντανό το ενδιαφέρον των παιδιών. Βασικός στόχος του Kids Yoga είναι να ενισχύσουν την αυτοεκτίμηση των παιδιών, κάνοντάς τα να νιώθουν κάθε μέρα όλο και πιο…happy! Aπευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-12 ετών. Οι ενήλικες συνοδοί είναι απαραίτητοι!


Τιμές;
Δωρεάν
Πότε; Κυριακή 25 Ιουνίου 2017, 18.00 – 19.00
Πού; Εθνικός Κήπος

Βραδιά αφήγησης παραμυθιών στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
afhghsh mouseio sxolikis zwhs kai ekpaideusis 2017 iounios weekend

Βραδιά παραμυθιών του έρωτα, της έλξης, της αγάπης. Ιστορίες που έρχονται από την Αφρική και τους Ινδιάνους Κρι, μια τολμηρή από τη γαλλική προφορική παράδοση και στην καρδιά της αφήγησης, ένα μαγικό παραμύθι από τη Μυτιλήνη. Πριν αποχωριστούμε, μια μικρή ιστορία από τη Λατινική Αμερική. Αφήγηση: Λίλη Λαμπρέλλη, Μουσική: Γιάννης Ψαριώτης. Κρατήσεις απαραίτητες.

Τιμές; 7€ (κανονικό), 5€(παιδικό-μειωμένο)
Πότε; Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Ioυνίου, ώρα 21.00
Πού; Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b