MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Η Μόνικα θα εμφανιστεί στο ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 25 Ιουνίου
author-image Μαρία Γεωργιλάκη
ΘΕΑΤΡΟ

Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας του Γ. Σαίξπηρ στην Αρχαία Αγορά
Το Άνοιγμα στην Πόλη παρουσιάζει την μουσικοθεατρική παράσταση του Γουίλλιαμ Σαίξπηρ, “Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας”, σε σκηνοθεσία Μαργαρίτας Αμαραντίδη και στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, από 21 έως 23 Ιουνίου και ώρα 18.00, στην Αρχαία Αγορά. Το κλασικό έργο του Σαίξπηρ έρχεται σε μια site specific μουσικοθεατρική παράσταση με περιπατητικό χαρακτήρα, η οποία εξελίσσεται στον αρχαιολογικό χώρο γύρω από την Ακρόπολη των Αθηνών αλλά και με θέα τη σύγχρονη Αθήνα. Με αυτόν τον τρόπο η ιστορία του Ονείρου καλοκαιρινής νύχτας θα μεταφερθεί χωροχρονικά στο παρόν, συνδέοντας τη σαιξπηρική ιστορία με τη σύγχρονη ζωή. Δημιουργοί της νέας γενιάς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια νέα «σαιξπηρική συντεχνία»

ΜΟΥΣΙΚΗ

Υο La Tengo στο Summer Nostos Festival
Yolatengo indie band rock 2017 nostos summer festival free

Οι Yo La Tengo, μια από τις πιο αγαπημένες indie-rock αμερικάνικες μπάντες, με παρουσία στη διεθνή μουσική σκηνή για περισσότερα από 30 χρόνια, έρχονται στη σκηνή στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Ξέρουν πως να δημιουργούν μουσική που κερδίζει κοινό και κριτικούς, παίζοντας με τους δικούς τους όρους το παιχνίδι της σύγχρονης μουσικής βιομηχανίας και γνωρίζοντας την επιτυχία μέσω της ποιότητας της δουλειάς τους και της ικανότητάς τους να εξελίσσονται διαρκώς. To Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, λοιπόν, ραντεβού στην Σκηνή στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και ώρα 22.00, για να κουνηθούμε στους ρυθμούς των Yo La Tengo.

Στα πλαίσια του Summer Nostos Festival μπορείτε να ακούσετε επίσης:

Παρασκευή 23/6

– Tigue | Ώρα 20.00, Σκηνή στο Κανάλι
– Melisses | Ώρα: 22.00, Σκηνή στο Ξέφωτο
– Alex Cruz, DJ set | Ώρα: 23.00, Σκηνή στο Ξέφωτο

Σάββατο 24/6

– Eleanor Friedberger | Ώρα: 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ

Κυριακή 25/6

– Charlotte Rampling-Sonia Wieder-Atherton The Night Dances |Ώρα: 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ
– Λεωνίδας Καβάκος & Enrico Pace | Ώρα: 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ
– Μόνικα & Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ | Ώρα: 22.00, Σκηνή στο Ξέφωτο
– Jonathan Toubin, DJ set & Dance-off/Ώρα: 23.00, Σκηνή στο Ξέφωτο

PERFORMANCE


Περίπατος μαθητείας και αλητείας στον Εθνικό Κήπο
gf thodoris gonis site 5 photo kiki pap

Από τις 22 έως τις 26 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00, στο πλαίσιο της δράσης “Άνοιγμα στην πόλη”, ο Θοδωρής Γκόνης προτείνει μια ποιητική διαδρομή στον Εθνικό Κήπο, με υλικά κείμενα και ντοκουμέντα αυτών των μόνιμων κατοίκων του Κήπου, των ποιητών, των πολιτικών, των γεωπόνων και των μηχανικών που τον διαμόρφωσαν και της εικοσάχρονης Βαυαρής βασίλισσας που τον ονειρεύτηκε και μας τον χάρισε. Στην περιήγηση θα συμμετάσχουν 5 ηθοποιοί, μεταξύ των οποίων ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης και η Ελένη Κοκκίδου. Εκκίνηση: είσοδος Λεωφόρος Αμαλίας.

ΧΟΡΟΣ

Day Οut of Time από την Βιτόρια Κωτσάλου σε δημόσιους χώρους της Αθήνας
day out of time xoros festival athinwn 2017 weekend

Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 στα πλαίσια του “Άνοιγμα στην Πόλη”, παρουσιάζει το Day Out of Time, σε σύλληψη και οργάνωση της Βιτόριας Κωτσάλου, έναν διαφορετικό χορό από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου, στις 24 Ιουνίου 2017, σε δημόσιους χώρους στο κέντρο της Αθήνας. Είκοσι ένας χορευτές, ο καθένας σε ξεχωριστό και επιλεγμένο σημείο, στο κέντρο της Αθήνας, αφιερώνουν την ημέρα στο να είναι στην κατάσταση του χορού. Πρόκειται για μια πρακτική που άρχισε σαν προσωπική ανάγκη, ως τρόπος αναζήτησης και δοκιμής της αντίληψης για το πώς αναδύεται ο χορός σε προσωπικό, κοινωνικό και κοσμικό επίπεδο. Το κοινό καλείται να επισκεφτεί τον κάθε χορευτή και να περάσει όσο χρόνο θέλει στο πλάι του. Το κάλεσμα στο κοινό διεγείρει την συνύπαρξη με τον χορευτή, την συναίσθηση και παρατήρηση.

ΜΟΥΣΙΚΗ

BananaBoys go MAGIC! feat Marina Satti στο Ρομάντσο
MARINA SATTI 2 BANANABOYS SUMMER collage


Μια μάντισσα εμφανίστηκε και είπε στους BananaBoys πως ήρθε η ώρα να συμπεριλάβουν και ένα live act σε ένα από τα πάρτι τους. Χρειαζόντουσαν κάτι μοναδικό, φρέσκο, βάιραλ, που να μαγεύει κόσμο. Δυσκολεύτηκαν αλλά τελικά το βρήκαν. Οπότε στις 24 Ιουνίου 2017 στο Ρομάντσο και ώρα 23.00, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Το πάρτι ανοίγει με κλασικό πια JohnJohn Papadopoulos στα bananadexx. Στις 00.00 η Μαρίνα Σάττι με τους μουσικούς της και τα μερικά εκατομμύρια βιούζ της θα είναι στη σκηνή του Ρομάντσο LIVE για τα μάτια και τ’ αυτιά σας μόνο. Εννοείται πως η μαγική συνέχεια είναι όπως πάντα απρόβλεπτη, με μόνο σίγουρο τον ιδρώτα που θα χύσετε χορεύοντας, τα φιλιά που θα ανταλλάξετε και τις μπανάνες που θα φάτε. ΥΓ: Τα θέματα του πάρτι δεν ορίζονται τυχαία. Ορίζονται για να ντυθείτε ανάλογα. Να εκφραστείτε ανάλογα. Να εκτονωθείτε ανάλογα. Περιμένουμε να μας μαγέψετε κι αυτή τη φορά με τα κόλπα σας.

ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ

Στάση Ομόνοια: Ένα πολυθέαμα στην πλατεία Ομονοίας
stash omonoia polutheama free weekend 2017

Η ομάδα όχι παίζουμε δημιουργεί τη “Στάση Ομόνοια”, μια παράσταση περιπατητική, που συναντά το θέατρο, τον χορό, τη μουσική και την εικαστική παρέμβαση στον δημόσιο χώρο, από τις 20 έως τις 25 Ιουνίου 2017, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017. Με έμπνευση το αρχείο, την επιτόπιο δυναμική και το πώς θέλουν την πλατεία οι άνθρωποί της, η ομάδα όχι παίζουμε δημιουργεί τη Στάση Ομόνοια. Ο τόσο συκοφαντημένος και αμφιλεγόμενος δημόσιος χώρος της Ομόνοιας ξανασυστήνεται ως ζωντανός τόπος συνύπαρξης, συνεργασίας και κοινού βηματισμού. Έξι μέρες. Έξι διαδρομές. Έξι παράλληλες ιστορίες με κοινή κατάληξη στο κέντρο της πλατείας.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

AntetokounBros Event 2017 στο ΟΑΚΑ
antentokoubo bros event oaka 2017 free

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 17.00 στο ΟΑΚΑ, στο κλειστό γήπεδο καλαθοσφαίρισης και με την υποστήριξη του Eurohoops.net για 2η συνεχόμενη χρονιά, ο Γιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο (AntetokounBros) επιστρέφουν για να γίνουν ένα με τον κόσμο και να μεταδώσουν τη χαρά και την αγάπη του μπάσκετ χωρίς φανατισμό, ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας και χρώματος. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, τα αγαπημένα αδέλφια του NBA και κορυφαίοι καλαθοσφαιριστές θα παίξουν μαζί με το κοινό μπάσκετ σε δύο ομάδες για καλό σκοπό και την συμμετοχή όλων χωρίς περιορισμούς.


Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b