MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Που θα πάτε και πως θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη
ΠΑΡΤΥ

Υπαίθριο Swing Party στον Πεζόδρομο της Ερμού
Η ομάδα που εδώ και χρόνια ξεκίνησε και καθιέρωσε τα υπαίθρια Swing πάρτυ στην Αθήνα, ξαναβγαίνει στους δρόμους και δίνει κέφι και ζωντάνια στην πόλη με πολύ χορό και τραγούδι. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να χορέψουν κάτω απ’ τον καλοκαιρινό ουρανό της Αθήνας την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 20.00 για να διαδώσουν την αγάπη για αυτόν με χορό και μουσική. Ακόμα και αν δεν ξέρεις να χορεύεις, μη διστάσεις… Έλα να δεις πώς χορεύεται το swing και μη φοβηθείς να “τσιμπήσεις” κάποιον από την ομάδα για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα. Φέρε αρκετό νερό και ποτά ή snacks γιατί δεν υπάρχει πολύ κοντινό περίπτερο. Και πού πρέπει να έρθεις; Λίγο πριν το τέρμα του πεζόδρομου Ερμού (προς το Γκάζι) κοντά στο αμαξοστάσιο. Η εκδήλωση ενδέχεται να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν το επιτρέπει ο καιρός.

ΘΕΑΤΡΟ


 “Έσσεται ήμαρ…” του Γιώργου Κουμεντάκη
essetai hmar koumentakis 18 iouniou 2017

Η Εθνική Λυρική Σκηνή συμμετέχει στο Summer Nostos Festival με το έργο “Έσσεται ήμαρ…” του Γιώργου Κουμεντάκη, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 και ώρα 19.00 & 23.00. Το έργο σταχυολογεί το στιχουργικό υλικό του από τα δύο έπη του Ομήρου και ακολουθεί τη δομή της αναγεννησιακής όπερας. Γράφτηκε το 1986, ύστερα από παραγγελία του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, και παίχτηκε στο Ηράκλειο, το Όσλο και το Βερολίνο. Διαδοχικές εικόνες, μουσικά συνεχόμενες αλλά με χαλαρή δραματουργική σύνδεση, μας μεταφέρουν στις τελευταίες μέρες της Τροίας αντιπαραθέτοντας την αινιγματική μορφή της Ελένης σε έναν ανδρικό κόσμο πολέμου, θανάτου κι επικείμενης καταστροφής.


ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ


3η Ανοιχτή Ημερίδα Γιόγκα στη Ν. Σμύρνη
hmerida yoga nea smirni 2017 3h

Την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 γιορτάζεται η 3η Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα κι έτσι δίνεται αυτόματα η αφορμή για την διοργάνωση μιας ανοιχτής ημερίδας δωρεάν μαθημάτων/ομιλιών γιόγκα από το Light of Yoga, το Σύλλογο Γιόγκα Ελλάδας και τον Π.Ο. του Δήμου Ν. Σμύρνης. Τα 36 μαθήματα/ομιλίες από τους γνωστότερους δασκάλους της Αθήνας που αντιπροσωπεύουν διαφορετικά συστήματα γιόγκα θα γίνουν στο Άλσος Ν. Σμύρνης από τις 12.00 έως τις 19.30. Ακόμη, θα υπάρχει κι ένας εκθεσιακός χώρος 30 περιπτέρων με προϊόντα και υπηρεσίες που αφορούν την γιόγκα αλλά και γενικότερα την υγεία και ευεξία. Την τροφοδοσία με αφεψήματα, χυμούς και γεύματα υγιεινής και χορτοφαγικής διατροφής έχει αναλάβει η Μελικρήνη. Για εγγραφές μπείτε εδώ.


EKΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ

Athens Photo Festival στο T.A.F. / The Art Foundation
athens foto festival 2017 taf weekend

Το T.A.F. / The Art Foundation φιλοξενεί την ομαδική έκθεση ‘Uncharted’, η οποία εγκαινιάστηκε την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του θεματικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2017 με τίτλο ‘STILL SEARCHING’. Παράλληλα, στα δωμάτια του T.A.F. / The Art Foundation θα παρουσιαστεί η έκθεση με τίτλο ‘New Found Self’. Συμμετέχουν: -UNCHARTED / Fabrizio Albertini, Holger Jenss, Drew Nikonowicz, Μελίνα Παπαγεωργίου, Ορέστης Σεφέρογλου, Eliza Tamo. Παράλληλη έκθεση: -NEW FOUND SELF / Δανάη Σίμου, Maria Lumibao Hernandez, Φίλη Ολσέφσκι, Γεωργία Πονηράκου, Βασιλική Σανδάλη
Tην επιμέλεια έχει αναλάβει ο Απόστολος Ζερδεβάς και την συνδιοργάνωση το Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας μαζί με το Τ.A.F. / The Art Foundation. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα – Σάββατο 12.00 – 21.00, Κυριακή 12.00 – 19.00. 


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Αθηνά Μπούτιβα υπογράφει το νέο της βιβλίο “Έμεινα εδώ” από τις εκδόσεις Ωκεανός
emeina edw

Η Αθηνά Μπούτιβα θα παρευρεθεί το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00 στα Public του Συντάγματος για να παρουσιάσει και να υπογράψει το νέο της βιβλίο. “Ο θάνατος του Νικηφόρου θα είναι για μένα η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου, θα είναι η δική μου Ανάσταση! Έμεινα Εδώ για τον πατέρα μου. Για τη μητέρα μου. Για να σώσω ουσιαστικά τις ζωές τους. Έμεινα Εδώ γιατί με ανάγκασαν οι περιστάσεις. Έμεινα Εδώ για τους άλλους, όχι για μένα! […] Όμως η Λυδία θα κατάφερνε να γίνει ευτυχισμένη; Θα κατάφερνε να λύσει μέσα στους επόμενους έξι μήνες επιτυχώς τους έξι ισάριθμους γρίφους του, ώστε να κάνει δική της την κολοσσιαία περιουσία του; Ποιά θαμμένα μυστικά κρατούσαν δέσμια την πληγωμένη της ψυχή και δεν την άφηναν να ζήσει; Ποιός ήταν τελικά ο πραγματικός λόγος που την ανάγκασε να παντρευτεί τον Νικηφόρο; Ο έρωτας που θα έμπαινε στη ζωή της θα την άφηνε μέχρι το τέλος να πετά στα ουράνια ή όλα θα χάνονταν μονομιάς;” Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου και ερωτικής τυραννίας που θα σας συναρπάσει!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων συναντά την Σαββέρια Μαργιολά
sabberia margiola ethnikos kipos weekend 2017

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής πρόκειται να βρεθεί σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση με τη Σαββέρια Μαργιολά, μια βαθιά εκφραστική ερμηνεύτρια, που συνδυάζοντας άψογα το λαϊκό με το έντεχνο ρεπερτόριο καταφέρνει να μετατρέψει κάθε εμφάνισή της σε πραγματική γιορτή. Κι όλο αυτό το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 κι από τις 19.30 έως και τις 20.30 στον Εθνικό Κήπο!

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Φωνές απ’ όλο τον κόσμο στην Κυψέλη
fwnes ap olon ton kosmo kipseli 2017synaylia

Μουσικές και τραγούδια από τη Ρωσία, το Ιράν, την Κάτω Ιταλία, την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία, τη Σλοβακία, αλλά και… την Παπούα Νέα Γουινέα θα πλημμυρίσουν την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στις 20.00, την συνήθως πολύβουη, εκείνη την ώρα, πλατεία Κυψέλης, μια από τις κατεξοχήν πολυπολιτισμικές γειτονιές της Αθήνας, που ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο συχνά βιώνει εντάσεις και βρίσκεται στο στόχαστρο ακροδεξιών κύκλων. Η συναυλία της Κυριακής συνδιοργανώνεται με το Δίκτυο Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων (Athens Culture Net), στοχεύοντας, μεταξύ άλλων στην επικοινωνία με νέα μέλη και ακόμα περισσότερες ξένες κοινότητες, προκειμένου να αναπτυχθεί και να εξερευνήσει νέους πολιτισμούς.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b