MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θερινό home cinema: 10 πρεμιέρες για καλοκαιρινές σινεφίλ βραδιές

Το καλοκαίρι ήρθε και επίσημα! Καιρός να μεταφέρουμε τις οθόνες μας σε βεράντες και κήπους για δροσερές καλοκαιρινές βραδιές παρέα με αγαπημένους φίλους και κορυφαίες ταινίες. Όλο τον Ιούνιο συντονιστείτε στην COSMOTE TV και απολαύστε πρεμιέρες, αφιερώματα και νέες σειρές. Ειδικά για τους σινεφίλ ξεχωρίζουμε 10 ταινίες που δεν πρεπει να χάσετε:

author-image Ευδοκία Βαζούκη

1. Μεγάλη Επιστροφή (Coming Home) | Πέμπτη 8 Ιουνίου στις 21.00  – COSMOTE CINEMA 1HD

coming home imdb 2017

Ο Λου και η Φενγκ είναι ένα αφοσιωμένο ζευγάρι που αναγκάζεται να χωριστεί όταν ο Λου συλλαμβάνεται και αποστέλλεται σε στρατόπεδο εργασίας ως πολιτικός κρατούμενος, κατά τη διάρκεια της Πολιτιστικής Επανάστασης. Την ίδια στιγμή η γυναίκα του παθαίνει ατύχημα και τραυματίζεται. Όταν ο Λου επιστρέφει πια στο σπίτι, δυστυχώς διαπιστώνει ότι η αγαπημένη του γυναίκα δεν τον αναγνωρίζει πλέον. Έχει πάθει αμνησία και θυμάται ελάχιστα για το παρελθόν της. Δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσει τον Lu και περιμένει υπομονετικά την επιστροφή του συζύγου της. Νιώθοντας ξένος και μόνος, ο Λου αποφασίζει να αναστήσει το κοινό παρελθόν τους και να αναζωπυρώσει τη μνήμη της συζύγου του…

Το πιο διάσημο ζευγάρι του σύγχρονου κινεζικού κινηματογράφου, ο σκηνοθέτης Zhang Yimou και η ηθοποιός Gong Li, έχει δώσει στο παρελθόν εξαίρετα δείγματα («Μια γυναίκα της Κίνας», «Ζου Ντου, Σιωπηλοί Εραστές», «Σήκωσε τα κόκκινα φανάρια» κ.α.) γύρω από την εικόνα της Κίνας στο πέρασμα των χρόνων. Η «Μεγάλη Επιστροφή» είναι ένα στιβαρό δράμα εποχής, στο οποίο η πολιτική ανάλυση «κουμπώνει» κατάλληλα με τη μελαγχολική ιστορία αγάπης και αφοσίωσης…

Σκηνοθέτης
: Zhang Yimou
Παίζουν: Li Gong, Daoming Chen

2. Ανυπόφοροι γείτονες 2 (Neighbors 2: Sorority Rising) | Κυριακή 11 Ιουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

neighbors rising imdb 2017

Ο Mac και η Kelly είναι έτοιμοι να κάνουν την τελική κίνηση προς την ενηλικίωση. Αλλά εκεί που πίστευαν ότι έχουν αναμορφώσει την γειτονιά και την είχαν φέρει στα μέτρα τους, μαθαίνουν ότι οι νέοι γείτονές τους είναι ακόμα πιο εκτός ελέγχου από τον προηγούμενο. Για να καταφέρουν να τους διώξουν, θα χρειαστούν βοήθεια από τον πρώην γείτονά τους.

Λίγα σίκουελ- ειδικά στις κωμωδίες- έχουν την εξυπνάδα ή την τόλμη να προχωρήσουν την ιστορία τους ένα (κωμικό και σεναριακό) βήμα παρακάτω αντί να επαναλάβουν τη γνωστή, δοκιμασμένη συνταγή. Οι «Ανυπόφοροι γείτονες 2» το κάνουν. Πάνω από όλα όμως η μη πολιτική ορθότητα του καυστικού χιούμορ πιάνει υψηλά επίπεδα ασέβειας και αποδόμησης, με τα αντανακλαστικά εγρήγορσης του να εντυπωσιάζουν. Το αμερικανικό όνειρο, ο μικροαστισμός, τα εβραϊκά στερεότυπα, η ισχυρή βιομηχανία του σεξ έως και ο… Bill Cosby είναι κάποια μόνο από τα «ανέκδοτα» που χρησιμοποιεί ο σεναριογράφος-σκηνοθέτης Nicholas Stoller («Σηκωτός για τη συναυλία», «Όταν με παράτησε η Σάρα») ο οποίος αναδεικνύεται σε υπολογίσιμο όνομα της σύγχρονης κωμωδίας!

Σκηνοθέτης: Nicholas Stoller

Παίζουν: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne, Chloë Grace Moretz

3. Παράφορα (Down by love) | Τετάρτη 14 Ιουνίου στις 22.00 – COSMOTE CINEMA 2HD

down by love imdb 2017

Ο Ζαν είναι υποδειγματικός διευθυντής σε φυλακές γυναικών. Μια νέα κρατούμενη, η Άννα, φτάνει στη φυλακή του και εκείνος προσπαθεί να τη βοηθήσει να προσαρμοστεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Γρήγορα όμως σαγηνεύεται από το ατίθασο πνεύμα και τον πηγαίο αισθησιασμό της και την ερωτεύεται. Όταν συνειδητοποιεί ότι τα συναισθήματα που έχει για εκείνη είναι αμοιβαία, αρχίζει μια παθιασμένη ερωτική ιστορία.

Η Adèle Exarchopoulos υποδύεται ξανά την ωραία και σέξι -ως φυλακισμένη αυτή τη φορά που «τρελαίνει» το διευθυντή των φυλακών- με το πνεύμα της «Αντέλ» να εξακολουθεί να την… κυριεύει! Η ιστορία προέρχεται από αυθεντικά γεγονότα που τους έδωσε τη μορφή μυθιστορήματος ο πραγματικός διευθυντής φυλακών Florent Goncalves στο βιβλίο του “Défense d’aimer”.

Σκηνοθέτης: Pierre Godeau
Παίζουν: Adèle Exarchopoulos, Guillaume Gallienne

4. The Darkness | Πέμπτη 15 Iουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

the darkness imdb 2017
Μια οικογένεια πηγαίνει για διακοπές στο Grand Canyon και επιστρέφοντας , φέρνει στο σπίτι μια αρχαία υπερφυσική οντότητα, που τους στοιχειώνει, τροφοδοτεί τους φόβους τους και ελέγχει τη ζωή τους. Η υπερφυσική αυτή δύναμη ξυπνάει εν αγνοία τους και τους εμπλέκει σε μια μάχη για την επιβίωσή τους. Η ταινία τρόμου είναι βασισμένη σε αυτό που λέμε, αληθινά γεγονότα.

Σκηνοθέτης: Greg McLean
Παίζουν: Kevin Bacon, Radha Mitchell, David Mazouz

5. Ben -Hur| Κυριακή 18 Ιουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

ben hur imdb 2017

Η ιστορία του Τζούντα Μπεν-Χουρ (Jack Huston), ενός πλούσιου εβραίου στην Ιερουσαλήμ που κατηγορείται άδικα από τον υιοθετημένο τoυ αδερφό και αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού Μεσάλα (Toby Kebbell), για την απόπειρα δολοφονίας Ρωμαίου αξιωματούχου. Λόγω της βασιλικής του καταγωγής, ο Μπεν Χουρ γλιτώνει τη σταύρωση αλλά γίνεται σκλάβος στις γαλέρες. Για 5 χρόνια ζει την απόλυτη εξαθλίωση στα ρωμαϊκά σκάφη. Όμως στη διάρκεια μιας ναυμαχίας στο Ιόνιο πέλαγος η γαλέρα που βρίσκεται ο Μπεν Χουρ βυθίζεται από ελληνικό πλοίο και εκείνος σώζεται από θαύμα. Καταφέρνει να βγει ζωντανός στη στεριά και μετά από αρεκτό καιρό επιστρέφει στην πατρίδα του, ζητώντας εκδίκηση.

Στην υπο ρωμαϊκή κατοχή Ιερουσαλήμ, του Πόντιου Πιλάτου και του Ιησού Ναζωραίου, διαδραματίζεται η επική ιστορία του Μπεν Χουρ. Στο ιστορικό φόντο παρατηρούμε αναγωγές με το σήμερα: κοινωνικές αδικίες, θεοποίηση του χρήματος, αποθέωση της βίας και του θεάματος, κατάκτηση λαών και αντίσταση, υπεροψία και επίδειξη δύναμης από τους ισχυρούς. Όμως το κέντρο βάρους στο φιλμ είναι η ιστορία των μέχρι πρότινος αγαπημένων αδελφών που μεγαλώνοντας βρίσκονται σε εχθρικά στρατόπεδα, με το μίσος να φωλιάζει στην καρδιά τους. 

Πρόκειται για ριμέικ της κλασικής ταινίας του 1959 (με τον Charlton Heston στο ομώνυμο ρόλο) που είχε αποσπάσει 11 Όσκαρ, φτιαγμένο έτσι ώστε όχι τόσο να θυμίζει το έπος του William Wyler, αλλά με έμφαση στα ειδικά ψηφιακά εφέ ώστε να «μαγευτούν» και οι μικρότεροι θεατές.


Σκηνοθέτης:
Timur Bekmambetov
Παίζουν: Jack Huston, Toby Kebbell, Rodrigo Santoro


6. Εκείνη 
(Εlle) | Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 22.00 – COSMOTE CINEMA 2HD

elle 7214

Η Michèle φαίνεται άφθαρτη. Επικεφαλής μιας επιτυχημένης εταιρίας βιντεοπαιχνιδιών, φέρει την ίδια αδυσώπητη στάση και στην ερωτική της ζωή όπως και στην δουλειά της. Η επίθεση στο σπίτι της από έναν άγνωστο δράστη πρόκειται να αλλάξει τη ζωή της Michèle για πάντα. Όταν αποφασίζει να παρακολουθήσει τον άνθρωπο αυτό που μπήκε σπίτι της, μπλέκουν και οι δύο σε ένα περίεργο και συναρπαστικό παιχνίδι – ένα παιχνίδι που μπορεί, ανά πάσα στιγμή, ωστόσο να ξεφύγει από τον έλεγχο…

Δύσκολα κατατάσσεις αυτό το φιλμ σε ένα μόνο είδος κι ακόμη πιο δύσκολα εντοπίζεις τα κρυμμένα μυστικά του. Τι είναι τελικά η ιστορία της «Elle»; Ερωτικό θρίλερ; Μαύρη κωμωδία; Υπαρξιακό δράμα; Αισθηματική κομεντί; Ή μήπως μια οικογενειακή τραγωδία; Όλα αυτά και μερικά ακόμη, θα πούμε εμείς, παραδινόμενοι στη γοητεία μιας πραγματικά σημαντικής ταινίας που μιλάει για πολλά και ο βιασμός της ηρωίδας είναι μάλλον το τελευταίο που την απασχολεί. Ή καλύτερα είναι το πρόσχημα για να ξεδιπλωθούν όλα ατα υπόλοιπα, σε μια ευφάνταστη παραβολή από το μυαλό του συγγραφέα Philippe Djian που γέννησε πριν από πολλά χρόνια τη μυθική πλέον «Μπέτι Μπλου». Το ανατρεπτικά παιχνιδιάρικο σενάριο του David Birke, (βασισμένο στο μυθιστόρημα «Oh…» του Djian), η μαεστρική καθοδήγηση του Verhoeven σε κάθε σκηνή και η απερίγραπτη ερμηνεία της μοναδικής Isabelle Huppert είναι τα βαριά χαρτιά μιας ταινίας, οι εκπλήξεις της οποίας δεν σταματούν στιγμή να σε ξαφνιάζουν ευχάριστα.

Σκηνοθέτης: Paul Verhoeven
Παίζουν: Isabelle Huppert, Laurent Lafitte, Anne Consigny


7. Frantz | Πέμπτη 22 Ιουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

frantz imdb 2017

Το 1919 στο Quedlinburg της Γερμανίας, μια νεαρή γυναίκα, που ονομάζεται Άννα, εξακολουθεί να πενθεί τον θάνατο του αρραβωνιαστικού της Φράντς, στον A’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ εξακολουθεί να ζει με τους εξίσου συντετριμμένους γονείς του. Μια μέρα, ένας μυστηριώδης Γάλλος, ο Αντριεν, έρχεται στην πόλη, για να αφήσει λουλούδια στον τάφο του Φράντς και να έρθει σε επαφή με τους γονείς του στρατιώτη. Ο Αντριεν εξηγεί πως γνώριζε τον Φραντς και σταδιακά κερδίζει την Άννα και τις καρδιές των γονιών του άντρα της, καθώς προσπαθεί να συνδεθεί μαζί τους…

Ο δραστήριος François Ozon («8 Γυναίκες», «Potiche», «Η Πισίνα») φτιάχνει μια ασπρόμαυρη -με καταλυτικές έγχρωμες πινελιές- ταινία που διαδραματίζεται στο μεσοπόλεμο, σε ένα μικρό χωριό της Γερμανίας και στο Παρίσι. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο (βραβευμένος με César για τον ομώνυμο ρόλο στην ταινία Yves Saint Laurent), Pierre Niney, και η πρωτοεμφανιζόμενη Paula Beer, που διακρίθηκε με το Βραβείο Marcello Mastroianni στο Φεστιβάλ Βενετίας 2016.

Το Frantz βασίστηκε στην ταινία Broken Lullaby (1932, Ernst Lubitsch), η οποία με τη σειρά της είχε βασιστεί σε θεατρικό έργο του Γάλλου Maurice Rostand. Γεμάτο ανατροπές και μυστικά, το Frantz παρακολουθεί την προσωπική διαδρομή της πρωταγωνίστριας, που αλλάζει εντυπωσιακά μέχρι το τέλος της ταινίας. Με δεδομένη τη μαεστρία του Ozon να ξεδιπλώνει απτούς χαρακτήρες στο πανί, η ταινία είναι βαθιά ανθρώπινη και πολυεπίπεδη, ενώ τα κοστούμια και η φωτογραφία υφαίνουν μια μαγική ατμόσφαιρα ανάμεσα στην Γαλλία και τη Γερμανία, ανάμεσα στον Πρώτο και Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.


Σκηνοθέτης:
François Ozon
Παίζουν: Pierre Niney, Paula Beer, Ernst Stötzner

8. Και οι 7 Ήταν Υπέροχοι (The Magnificent Seven)| Κυριακή 25 Ιουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

the magnificent seven 2017 imdb

Ο σκηνοθέτης, Antoine Fuqua, προσαρμόζει την σύγχρονη ματιά του σε μια κλασική ιστορία, στο The Magnificent Seven. Με την πόλη του Rose Creek κάτω από τον θανατηφόρο έλεγχο του βιομηχάνου Bartholomew Bogue, οι απελπισμένοι κάτοικοι ζητούν προστασία από επτά εγκληματίες, κυνηγούς επικυρηγμένων, τζογαδόρους και μισθοφόρους. Καθώς προετοιμάζουν την πόλη για τη βίαιη αναμέτρηση, που ξέρουν ότι έρχεται, αυτοί οι επτά μισθοφόροι βρίσκονται αντιμέτωποι με τους εαυτούς τους να μάχονται για κάτι παραπάνω από τα χρήματα.

Το σύγχρονο ριμέικ του Fuqua διατηρεί όλη τη μεγαλοπρέπεια της ομότιτλης ταινίας του 1960 – που ήταν με τη σειρά της βασισμένη στη δημιουργία του Akira Kurosawa «Οι 7 σαμουράι»- η οποία είχε ως βασικούς πρωταγωνιστές τον σταρ της εποχής Yul Brynner και τους Eli Wallach, Steve McQueen σε σημαντικούς ρόλους. Η σκηνοθετική δεξιοτεχνία του αφροαμερικανού σκηνοθέτη είναι αδιαμφισβήτητη: στις ομολογουμένες εντυπωσιακές σκηνές μάχης ο Fuqua χρησιμοποιεί τεχνικές που «διαβάζονται» και ως φόρος τιμής σε κλασικά γουέστερν. Η δε τελική σφοδρή σύγκρουση είναι ένα οπτικό υπερθέαμα βγαλμένο από τις καλύτερες στιγμές ενός Leone ή ενός Ford. Όμως ο σκηνοθέτης δεν αρκείται στην απλή κινηματογράφηση της ιστορίας του. Οι χαρακτήρες που χρησιμοποιεί είναι ανθρώπινοι και ρεαλιστικοί ενώ το ιστορικό υπόβαθρο που τοποθετεί την ιστορία του είναι αρκετά μετά το τέλος του εμφυλίου (1879) διαφοροποιώντας την ιστορία από το πρωτότυπο φιλμ που διαδραματίζεται αρκετά νωρίτερα και μάλιστα στην περιοχή ενός μεξικανικού χωριού. Πρόκειται για μια κρίσιμη περίοδο όπου το μέλλον της Αμερικής αρχίζει να χτίζεται με βάση τον καπιταλισμό και τη θρησκεία, συντηρητικοποιώντας ακόμη περισσότερο τις μάζες. Όμως η πικρή διαπίστωση του πως κάποια σύμβολα του ηρωικού (;) παρελθόντος ετοιμάζονται να περάσουν οριστικά στην ιστορία, αντισταθμίζεται με την αισιοδοξία που διαφαίνεται στο μακρινό ορίζοντα από τη στιγμή που η μοναδική γυναίκα του φιλμ, η Emma, ρίχνει την πρώτη σφαίρα και εξισώνεται απόλυτα με τους άντρες πρωταγωνιστές του φιλμ.

Σκηνοθέτης: Antoine Fuqua

Παίζουν: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio

9. H Μεγάλη Αναμονή (L’ Attesa) | Τετάρτη 28/6 στις 22.00 – COSMOTE CINEMA 2HD

lattesa imdb2017
Η Άννα, περνά μοναχικά τις ημέρες στην παλιά βίλα της που βρίσκεται στη Σικελία. Μια μέρα εμφανίζεται η Ζαν, η κοπέλα του γιου της Άννας, Τζουζέπε, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος την κάλεσε με σκοπό να περάσουν τις διακοπές του Πάσχα μαζί. Η Άννα μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της Ζαν.

Η άγρια ομορφιά της υπαίθρου της Σικελίας, σε συνδυασμό με την πυκνή ομίχλη και την απομόνωση του σπιτιού είναι βασικά στοιχεία της απόκοσμης σχεδόν ατμόσφαιρας, που γίνεται ακόμα πιο έντονη χάρη στη βλοσυρή παρουσία της Juliette Binoche που υποδύεται την Άννα. Η αίσθηση μυστηρίου εντείνεται από τις λεπτομέρειες μιας ιστορίας που είναι βέβαιο ότι έχει πολλά μυστικά (τα μηνύματα της Ζαν στο κινητό του Τζουζέπε τα ακούει κρυφά μόνο η Άννα) τα οποία κρύβει με την αινιγματική συμπεριφορά της η πρωταγωνίστρια. 

Σκηνοθέτης: Piero Messina
Παίζουν: Juliette Binoche, Giorgio Colangeli, Lou de Laâge

10. Our Little Sister | Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 21.00 – COSMOTE CINEMA 1HD

our little sister imdb 2017
Τρεις αδελφές ζουν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς τους στην πόλη Kamakura. Ζουν μαζί από τότε που ο μπαμπάς τους έφυγε από το σπίτι για να πάει να ζήσει με μια άλλη γυναίκα. Ζουν μαζί από τότε που η μαμά τους μιμήθηκε τον άνδρα της και τις παράτησε κι αυτή φεύγοντας με ένας άλλον άνδρα. Μια μέρα οι 3 αδερφές μαθαίνουν πως ο πατέρας τους έφυγε από την ζωή, ενώ παράλληλα γνωρίζουν την ετεροθαλή αδερφή τους Suzu, την οποία προσκαλούν να πάει να μείνει στο σπίτι μαζί τους…

Μια πολύ τρυφερή οικογενειακή ιστορία με φόντο την Ιαπωνική επαρχία από έναν απο τους σημαντικότερους κινηματογραφιστές της χώρας. 

Σκηνοθέτης: Kore-eda Hirokazu
Παίζουν: Haruka Ayase, Masami Nagasawa, Kaho, Suzu Hirose

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b