MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεστιβάλ Δάσους 2017: Το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλονίκης ξεκινά

Το Φεστιβάλ Δάσους επιστρέφει για τρίτη φορά, από τις 7 Ιουνίου έως τις 20 Σεπτεμβρίου, με το κύρος και την υπογραφή του ΚΘΒΕ. Με κέντρο το Θέατρο Δάσους, αλλά και με παράλληλες εκδηλώσεις στο Θέατρο Γης, στο Βασιλικό Θέατρο και στην ΕΜΣ, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν κορυφαίες παραγωγές στο θέατρο, στη μουσική και στο χορό, με τους πιο αγαπημένους δημιουργούς αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Monopoli Team


Τετάρτη 7 Ιουνίου: Συναυλία Σωκράτης Μάλαμας/ Θέατρο Δάσους
sokratis malamas festival dasous 2017

Δύο καλοκαίρια μετά ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στο Θέατρο Δάσους, αγαπημένο σημείο συνάντησης στη Θεσσαλονίκη. Τον Σωκράτη Μάλαμα τον διακρίνει μία μοναδικότητα στη γραφή, την ερμηνεία, τη σύνθεση, μα πάνω από όλα την οπτική του. Είναι αποδεκτό από όλους ότι είναι μία “σχολή” μόνος του. Με αυτήν την ξεχωριστή καλλιτεχνική ταυτότητα, που δεν εντάσσεται εύκολα σε νόρμες, παρουσίασε πρόσφατα το νέο του δίσκο με τίτλο «Κάτοπτρα». Στις συναυλίες του Σωκράτη το πάθος συναντά την ευαισθησία, ο λυρισμός την ερμηνεία, οι φωνές ενώνονται σε γιορτή χαράς και μυσταγωγίας και όλοι μαζί τραγουδάνε..: …με το κρασί στο αίμα μας και με καλό καιρό

ήρθαμε να ξυπνήσουμε την πόλη που κοιμάται…

Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Ιουνίου: Χορός: The Social Body Dance Lab – «Grace Zone»/ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
grace zone xoros festival dasous 2017

Το έργο “GRACE ZONE” της χορογράφου Κατερίνας Αντωνιάδου κάνει πρεμιέρα στο 3ο Φεστιβάλ Δάσους του Κ.Θ.Β.Ε., στο θέατρο της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών. Συμμετέχουν δεκατέσσερις χορευτές. Η Ζώνη Χάριτος αφορά στο ταξίδι, στη διαδρομή ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Το έργο εκφράζει την προσπάθεια του σύγχρονου ανθρώπου να υπάρξει και να δημιουργήσει σε ένα αβέβαιο, συχνά εχθρικό περιβάλλον. Ο χορός και η μουσική, ως διεθνή μέσα έκφρασης και επικοινωνίας, καλούν και προκαλούν ερμηνευτές και θεατές να προσδιορίσουν και να διατηρήσουν την κινητήρια δύναμή τους πάνω και έξω από τη σκηνή.

 

Τετάρτη 14 Ιουνίου: Performance Cayetano «Solo Project»/ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
cayetano solo project festival dasous 2017
Στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Δάσους, ο CAYETANO παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη το «CAYETANO Solo Project» μετά την sold out εμφάνιση του στην Αθήνα.Μια ιδέα που υλοποιείται μετά από πολύμηνη προετοιμασία και που ουσιαστικά απασχόλησε τον Θεσσαλονικιό πολύ-μουσικό κατά την διάρκεια της επτάμηνης παραμονής του στην Κίνα. Ο Cayetano “ξανά δημιουργεί” τα τραγούδια του ζωντανά, σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας τους μια νέα πνοή, αναπλάθοντας τα στην πιο οικία τους εκδοχή, αυτή που ντύνει στιγμές.

Τετάρτη 14 Ιουνίου: Συναυλία «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται»/ Θέατρο Δάσους
agamoi thutai festival dasous 2017

H καινούρια, συλλεκτική παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται» του Ιεροκλή Μιχαηλίδη για μία εμφάνιση στη Βόρεια Ελλάδα! Και φυσικά δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Άγαμοι Θύται έχουν αφήσει το δικό τους μοναδικό και συχνά σουρεαλιστικό στίγμα, με τις παραστάσεις-βαριετέ που στήνουν πάντα με κέφι, φαντασία, χιούμορ, άφθονο γέλιο και σάτιρα με τον δικό τους υπαινικτικό τρόπο και με τη μουσική να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και ενώ πάντα την … ιδρώνουν τη φανέλα, με τη διάρκεια των παραστάσεών τους να ξεπερνά τις 2μιση ώρες, ο κόσμος, που τους ακολουθεί πιστά σε όλη τους την καριέρα, πάντα ζητάει κι άλλο… Απόδειξη τα χαμόγελα που βλέπεις στην έξοδο, στο τέλος κάθε βραδιάς. Αυτό το μαγικό μουσικοθεατρικό είδος είναι αντίδοτο στις δύσκολες εποχές που διανύουμε. Η καλοκαιρινή παράσταση «25 Χρόνια Άγαμοι Θύται» θα παρουσιαστεί μόνο στη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα και την Κύπρο, με τη βεβαιότητα ότι και αυτό το καλοκαίρι θα ζήσουμε οργιαστικές νύχτες γέλιου και χαράς.

Πέμπτη 15 Ιουνίου: Συναυλία Ελεονώρα Ζουγανέλη «Love tour ’17»/Θέατρο Δάσους

eleonora zouganeli festival dasous 2017

Είναι μια από τις πιο σημαντικές φωνές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής. Μετράει αρκετά χρόνια έντονης και πολύ σημαντικής παρουσίας στα μουσικά πράγματα. Είναι η φωνή που έχει συνδεθεί αναπόσπαστα με κάθε μας συναίσθημα, με στιγμές μας γεμάτες χαρά, αλλά και λύπη, αγάπη, πάθος και έρωτα. Μια ερμηνεύτρια που μπορεί, στο χρονικό πλαίσιο μιας ζωντανής εμφάνισης, να μας ταξιδέψει και να μας κάνει συμπρωταγωνιστές στα όνειρα της. Να μας αγγίξει με μια στιβαρή λαϊκή ερμηνεία, αλλά και να μας συγκινήσει με την ευαισθησία μιας μπαλάντας. Να μας σηκώσει όρθιους για χορό και να μας ξεσηκώσει σε ένα ξέφρενο πάρτι. Όλα αυτά θα μας συμβούν και φέτος το καλοκαίρι, αφού η Ελεωνόρα Ζουγανέλη θα κάνει μια μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία με πολλούς σταθμούς σε πόλεις της Ελλάδας. LOVE TOUR. Μεγάλος σταθμός η Θεσσαλονίκη! Την Πέμπτη 15 Ιουνίου, στο Θέατρο Δάσους, στο πλαίσιο του Τρίτου Φεστιβάλ Δάσους.

Δευτέρα 19 Ιουνίου: Συναυλία Γιάννης Χαρούλης/ Θέατρο Γης
giannis xaroulis festival dasous 2017

Ο Γιάννης Χαρούλης, μετά από έναν δημιουργικό χειμώνα, ο οποίος σφραγίστηκε από την ερμηνεία του στον νέο δίσκο «Ο δωδεκάλογος του γύφτου» και την επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία, συνεχίζει το ταξίδι του σε όλη την Ελλάδα και το φετινό καλοκαίρι, με μια μεγάλη γιορτή, στο Θέατρο ΓΗΣ , στη Θεσσαλονίκη την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Ένα ταξίδι με μουσικές, μελωδίες, νότες, εικόνες και συναισθήματα. Αυθεντικός, απλός, παραδοσιακός αλλά συγχρόνωςεξωστρεφής και μεταδοτικός. Από τους καλλιτέχνες που παθιάζεσαι να ακούς και να βλέπεις, μας προσκαλεί και αυτό το καλοκαίριμε τραγούδια που έχουμε αγαπήσει, να μας ξυπνήσει μνήμες, να μας συγκινήσει με το λαούτο και τη χαρακτηριστική φωνή και παρουσία του, να μας ταξιδέψει το μυαλό και τη ψυχή.

Σάββατο 24 Ιουνίου: Θέατρο «Επτά επί Θήβας» από το ΚΘΒΕ (ΠΡΕΜΙΕΡΑ)/ Θέατρο Δάσους
epta epi thivas festival dasous 2017

Με αφετηρία το Θέατρο Δάσους ξεκινούν το θεατρικό ταξίδι τους οι «Επτά επί Θήβας», η απόλυτη επιτυχία του περσινού καλοκαιριού που επιστρέφει για ένα νέο κύκλο παραστάσεων με μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και την Κύπρο. Η παράσταση του ΚΘΒΕ, που κέρδισε κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί το Σάββατο 24 Ιουνίου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Δάσους, λίγες μόνο ημέρες πριν «ανοίξει» το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2017. Στην εξαιρετικά επίκαιρη πολιτική τραγωδία του Αισχύλου, που σκηνοθετεί ο διεθνούς φήμης Λιθουανός Τσέζαρις Γκραουζίνις και μεταφράζει ο ποιητής Γιώργος Μπλάνας, το ρόλο του Ετεοκλή ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, η Κλειώ Δανάη Οθωναίου την Αντιγόνη, η Ιώβη Φραγκάτου την Ισμήνη, ο Γιώργος Καύκας τον Άγγελο, ο Αλέξανδρος Τσακίρης τον Κήρυκα, o Γιώργος Παπανδρέου τον Πολυνείκη και μαζί τους ένας 14μελής χορός ηθοποιών.


Παρασκευή 30 Ιουνίου: Μουσική παράσταση «Breakin’ Mozart» / Θέατρο Δάσους
breakin mozart festival dasous 2017

Ανατρεπτική και απρόβλεπτη, η παράσταση «Breakin’ Mozart» ύστερα από 100 sold-out εμφανίσεις στο Βερολίνο με 100.000 θεατές και αμέτρητες εμφανίσεις σε όλη την Ευρώπη, έρχεται να ξεσηκώσει το κοινό της Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 30 Ιουνίου στο Θέατρο Δάσους. Η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα breakdance DDC, ο βραβευμένος με Echo μουσικός, μαέστρος και σκηνοθέτης όπερας Christoph Hagel, η εξαιρετική πιανίστα Naoko Fukumoto και η σοπράνο Darlene Ann Dobisch, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα μοναδικό θέαμα που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους, ανατρέποντας τα στερεότυπα στην κλασική μουσική και το breakdance. Ο Μότσαρτ κατεβαίνει στους δρόμους και συναντά τα… B-Boys!

Παρασκευή 30 Ιουνίου: Θεατρική Όπερα «Ευρώτας»/ Θέατρο Γης
eurotas festival dasous 2017

Ο «Ευρώτας» είναι μια πρωτότυπη όπερα, ένα συνθετικό έργο τέχνης, που ενώνει επί σκηνής δύο τραγουδιστές, δύο ηθοποιούς, τρεις χορευτές και μια κλασική ορχήστρα 15 μουσικών, σε λιμπρέτο Γιάννη Φίλια. Tο έργο αντλεί έμπνευση απ’ τη μυθολογία, το τοπίο και τους ήρωες της αρχαιότητας της Λακωνίας. Εξιστορεί την πολύπλοκη σχέση του ανθρώπου με την ίδια του την φύση. Οι θεοί, εδώ, ενσαρκώνουν την εσωτερική φωνή των ηρώων, ανομολόγητες επιθυμίες και πάθη, που εξακολουθούν να κινούν τα νήματα της οικογενειακής και προσωπικής μοίρας τους, όσο αυτοί δεν αντιμετωπίζουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b