Διάφορα
180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού – Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017 διοργανώνει μια μουσική εκδήλωση για τα 180 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “180 χρόνια Πανεπιστήμιο – 180 χρόνια τραγούδια!” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού την 1η Ιουλίου 2017 στις 21.00.
A
A
Μια αναδρομή στην παράλληλη πορεία της πόλης της Αθήνας και του Πανεπιστημίου της. Τι «άκουσαν» τα Προπύλαια στα χρόνια αυτά; Μέσα από κείμενα εποχής, ήχους, μουσικές και τραγούδια αποτυπώνεται το ιστορικό και κοινωνικό κλίμα κάθε περιόδου από το 1837, όταν άνοιξε τις θύρες του το πρώτο Πανεπιστήμιο στην «οικία Κλεάνθους» στην Πλάκα, έως τις μέρες μας.
Έρευνα: Βαγγέλης Καραμανωλάκης (Ιστορικό Αρχείο ΕΚΠΑ), Λάμπρος Λιάβας (Τμήμα Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ).
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία: 1 Ιουλίου 2017
Ώρα έναρξης: 21.00
Καλλιτέχνης: η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ (διεύθυνση: Τάσος Συμεωνίδης) με τη σύμπραξη γνωστών τραγουδιστών και της Χορωδίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (διεύθυνση: Νίκος Μαλλιάρας)
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού, Οδός Διονυσίου Αεροπαγίτου | Τηλέφωνο: 210 3241807
Τιμή εισιτηρίου: Κανονικό: Από 5€ έως 15€, Φοιτητικό: 5€, ΑΜΕΑ: 5€, Ανέργων: 5€
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Polar bear trend: Η λευκή οικολογική γούνα είναι το αξεσουάρ των γιορτών
Αναζητώντας την Ελένη, της Νατάσας Νταϊλιάνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Μάρθα Φριντζήλα: Στο Κύτταρο και τον Ιανουάριο – Με το Kubara Project Reloaded
Οι Garbage στο Release Athens 2026 – Μαζί με τον Moby
Jazz στο Μουσείο: Το Sunny Side Trio στο Ίδρυμα Γουλανδρή
Το Ξενοδοχείο Η Νύχτα που Πέφτει, του Νάνου Βαλαωρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
50 χρόνια Θεσσαλικό Θέατρο: Ο «Μισάνθρωπος» της Ιόλης Ανδρεάδη σε Λάρισα και Αθήνα
Χριστούγεννα στο θέατρο #3: Έργα Ελλήνων συγγραφέων
Χριστούγεννα στο θέατρο #2: Έργα κλασικών & σύγχρονων ξένων δημιουργών