MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Χορός

Έρως – Ήρως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την παράσταση σύγχρονου χορού “Έρως- Ήρως”, από την Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ, που είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, στις 26 και 27 Μαΐου 2017 στις 21.00.

author-image Ευδοκία Βαζούκη

Ανεκπλήρωτος έρωτας. Ανθρώπινη αγάπη. Μπορούν να συνυπάρχουν; Στο διήγημα “Έρως-Ήρως”, ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης δίνει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επηρεασμένος από το κοινωνικό πλαίσιο της εποχής του. Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ δραματοποιεί με το δικό της τρόπο τα συναισθήματα και τα διλήμματα που σκιαγραφούν τους χαρακτήρες του διηγήματος.

erws hrws 2017 sygxronos xoros mixalis kakogiannis 2

Με σύγχρονες χορογραφίες και πρωτότυπη μουσική που εμπνέεται από την παράδοση και εκφράζεται με σύγχρονο τρόπο, δραματοποιούνται συναισθήματα και εικόνες που αναδύονται μέσα από το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Η αφήγηση και οι στίχοι των τραγουδιών παρμένα απ’ ευθείας από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, σε συνδυασμό με live φωνητικά, εμπλουτίζουν την παράσταση, προσθέτοντας στο σύγχρονο στοιχείο των χορογραφιών τη δύναμη της παράδοσης. 

Στην παράσταση χρησιμοποιούνται τεχνικές και μέθοδοι από το workshop “Training in contemporary dance and dance-theatre”, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία και συγχρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Erasmus+.

collage erws hrws sygxronos xoros 2017 idrima mixalis kakogiannis
H Φαίδρα Πισιμίση είναι χορεύτρια σύγχρονου χορού στην Όπερα της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και χορογράφος-χορεύτρια σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Ο Daniel Carlos Medeiros Almeida (Βραζιλία) είναι χορευτής στο Κρατικό Θέατρο της Ερφούρτης και χορογράφος-χορευτής σε επαγγελματικές ομάδες χορού στη Γερμανία. Η χορογράφος και χορεύτρια Δανιέλα Πισιμίση έχει χορογραφήσει τις δύο επιτυχημένες παραστάσεις σύγχρονου χορού της Πολιτιστικής Ομάδας ΗΧΟΔΡΑΜΑ “THE CAVE” και “ρει” και έχει λάβει μέρος σαν χορεύτρια και χορογράφος σε παραστάσεις σύγχρονου χορού και χοροθεάτρου. Οι χορευτές Χρήστος Ταγρίδης και Αυγουστίνος Φυτίλης έχουν πάρει μέρος σε παραστάσεις θεατρικές, χοροθεατρικές και σύγχρονου χορού. Ο μουσικοσυνθέτης Γιάννης Πισιμίσης, ο οποίος δημιούργησε και τους στίχους μέσα από το κείμενο του Παπαδιαμάντη, έχει μεγάλη εμπειρία στη σύνθεση μουσικής για παραστάσεις που δραματοποιούν λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα. Έχει συνθέσει μουσική για χορευτικές, θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις, καθώς επίσης και για ντοκιμαντέρ. Η Πολιτιστική Ομάδα ΗΧΟΔΡΑΜΑ έχει πολυετή πείρα σε παραστάσεις σύγχρονου χορού που εμπνέονται από τη λογοτεχνία και τη φιλοσοφία και έχει παρουσιάσει έργα της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ομάδας, εδώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Σκηνοθεσία: Φαίδρα Πισιμίση

Σκηνικά: Hillel Ansky
Μουσική: ionnix (Γιάννης Πισιμίσης)
Χορογραφία: Φαίδρα Πισιμίση μαζί με τους χορευτές της ομάδας

Παίζουν: Οι χορευτές: Daniel Carlos Medeiros Almeida, Φαίδρα Πισιμίση, Δανιέλα Πισιμίση, Χρήστος Ταγρίδης, Αυγουστίνος Φυτίλης

Διάρκεια: 60 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, Μειωμένη τιμή 8€
Πληροφορίες: Προπώληση: Στα ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) Δευ-Παρ 11.00 - 14.00 και τα απογεύματα μία ώρα πριν την παράσταση, τηλ. 2103418579 & στο www.mcf.gr, Αγορά με πιστωτική κάρτα: Τηλεφωνικά στο 2103418579 Δευ-Παρ 11.00 - 14.00 και στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr, Ticket Services Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), Ώρες λειτουργίας: Δευ. & Τετ. 09.00 - 17.00, Τρ., Πεμ. & Παρ. 09.00 - 20.00, Σαβ. 10.00 - 14.00, Καταστήματα Forthnet, Seretis travel Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ. 2103251295
Παραστάσεις: Παρασκευή 26 Μαΐου και Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 21.00
Φωτογραφίες: Maksim Hartwig
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b