MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Ροντέν και η Ελλάδα: Διάλεξη της Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Διάλεξη με θέμα τη συνομιλία της γλυπτικής του Ροντέν με την τέχνη της αρχαίας Ελλάδας δίνει τη Δευτέρα 13 Μαρτίου η διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στις 18.30, με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Η διάλεξη με θέμα «Ο Ροντέν και η Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί με αφορμή τη φιλοξενία τριών έργων του Auguste Rodin στους μόνιμους εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου, τα οποία στάλθηκαν ως «δώρα» με τη μορφή δανεισμού για την επέτειο των 150 χρόνων του Μουσείου από το National Museum of Western Art του Τόκιο, την Εθνική Πινακοθήκη και το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.

Οι συνθέσεις «Ο σκεπτόμενος», «Ο άσωτος υιός» και «Το φιλί» συνδιαλέγονται με εκθέματα από διαφορετικές εποχές της αρχαίας τέχνης, αναδεικνύοντας μέσα από τα μορφολογικά τους χαρακτηριστικά όψεις της ανθρωποκεντρικής παράδοσης στη γλυπτική, η οποία έφτασε σε κορυφαίες εκφάνσεις της στην αρχαία Ελλάδα και αποτέλεσε έμπνευση για μεταγενέστερες μορφοπλαστικές αναζητήσεις. Η διάλεξη θα συνδυαστεί με περιήγηση στις αίθουσες όπου εκτίθενται τα τρία έργα. Τα έργα θα παραμείνουν στο μουσείο έως τις 3 Απριλίου 2017.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
28ης Οκτωβρίου 44, Αθήνα

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b