MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
07
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Τα χρόνια της αθωότητας από την ομάδα Nova Melancholia στη Στέγη

Τα χρόνια της αθωότητας, ένα κεφάλαιο από το εξεζητημένο πορνογραφικό μυθιστόρημα του Δούκα Καπάνταη «Η αυτοκράτειρα», τροφοδοτεί το νέο εγχείρημα της ομάδας Nova Melancholia που παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης από 11 έως 26 Μαρτίου 2017 σε μια παράσταση αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Αφού συνομίλησαν –με την ακραίας ελευθεριότητας ματιά τους– με το Νεκρό του Georges Bataille (σε μια περφόρμανς που εντάχθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΥΠΝΟΣ project της Στέγης), επανέρχονται με νέο υλικό στο σύμπαν της ερωτικής λογοτεχνίας, με δομή αποκαλυπτική προς πολλές πτυχές της ανθρώπινης επιθυμίας και των κοινωνικών συμβάσεων. Η ιστορία σαδισμού και σεξουαλικής διέγερσης του Δούκα Καπάνταη γεννά, στην ελεύθερη διασκευή της, την περφόρμανς της Nova Melancholia στοχεύοντας να ερεθίσει τη φαντασία προς τη λογοτεχνική απόλαυση μιας ερωτικής ουτοπίας.

Ένας παράξενος νόμος της «Νέας Γης». Ένα ακραίο τηλεοπτικό σόου σε απευθείας μετάδοση, μια οργιώδης τελετή σεξουαλικής ποινής ενός γιου προς την ακόλαστη μητέρα του. Και καθώς οι μεγάλοι έχουν συγκεντρωθεί στο σαλόνι για να παρακολουθήσουν την εκπομπή του αιμομικτικού ειδυλλίου, τα παιδιά, που κρυφοκοιτάζουν σιωπηλά από την κλειδαρότρυπα, μυούνται ακούσια σε μια γιορτή πρωτόγνωρης ηδονής. «Έτσι επέτασε η πουριτανική νομενκλατούρα της εποχής. Η τέχνη όφειλε να είναι τέχνη πολιτική, και όλοι, μα όλοι έσπευδαν να διατυμπανίσουν ότι η δική τους τέχνη ήταν τέτοια, ειδικά δε σε περιόδους κρίσεων και αναταραχών, όπου το να ιδιωτεύεις ή (ακόμα χειρότερο) να ασχολείσαι με τις ηδονές θα μπορούσε να σου κοστίσει ακόμα και την ζωή σου την ίδια», γράφει ο Δούκας Καπάνταης στην «Αυτοκράτειρα».

Σύμφωνα με την ομάδα Nova Melancholia: «Πρόκειται για ένα ελευθέριο παιχνίδι χωρίς φαινομενικό στόχο και χωρίς αναφορά στην κοινωνικοπολιτική επικαιρότητα του συρμού∙ η περφόρμανς επιδίδεται αυτάρεσκα σε παιχνίδια ηδονοθηρίας, διεκδικώντας το δικαίωμα σε μια μη-πολιτική τέχνη.» Με τους ηθοποιούς Κώστα Κουτσολέλο, Βίκυ Κυριακουλάκου, Αλέξια Σαραντοπούλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου και ζωντανή μουσική επί σκηνής από το μουσικό σχήμα το κορίτσι κοιμάται.

ta xronia tis athootitas nova melacholia stegi 2017 2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Δούκας Καπάνταης
Σκηνοθεσία: Βασίλης Νούλας

Σκηνικά: Κώστας Τζημούλης
Κοστούμια: Νάνα Σαχίνη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Κώστας Κουτσολέλος, Βίκυ Κυριακουλάκου, Αλέξια Σαραντοπούλου, Δέσποινα Χατζηπαυλίδου

Διάρκεια: 90 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 7 € (για περιορισμένο αριθμό θέσεων) - 15 € Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 12 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 11 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Διάρκεια Παραστάσεων: 11-26 Μαρτίου 2017
Πληροφορίες: Τα Σαββατοκύριακα 18-19 και 25-26 Μαρτίου με αγγλικούς υπέρτιτλους
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Dolls, των Μαρίας Ιωάννου και Κατερίνας-Άρτεμις Πολύδερα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
ΘΕΑΤΡΟ
Λεονάρντα, του Γιώργου Καλογερόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Η ζωή στα χέρια της: Η «κωμικοτραγωδία» του Βασίλη Κατσικονούρη στο Bios
ΘΕΑΤΡΟ
Γιοζεφίνε η αοιδός: Χαράλαμπος Γωγιός-Σάββας Στρούμπος ανεβάζουν Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ
ΘΕΑΤΡΟ
Η "Μουγγή Καμπάνα" του Θανάση Τριαρίδη επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
ΘΕΑΤΡΟ
Η τέχνη του να μην: Μια σύγχρονη ανάγνωση του καφκικού «Καλλιτέχνη της Πείνας» στο Steehos Space
ΘΕΑΤΡΟ
Αρχιμάστορας Σόλνες, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ασπιώτη στο Θέατρο Τέχνης
ΘΕΑΤΡΟ
“violet76 – is that horror?”: Ένα dancegig της Χριστίνας Σκουτέλα στο ΙΛΙΟΝ Plus
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μεγάλο Φαγoπότι: Η εμβληματική ταινία του Marco Ferreri γίνεται παράσταση στο Θέατρο Συγγρού 33
ΘΕΑΤΡΟ
Άμλετ (machine): Η Σοφία Αντωνίου σκηνοθετεί τη “συνάντηση” Σαίξπηρ–Μύλλερ στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ισμήνη» της πολυβραβευμένης Καρόλ Φρεσέτ στο Θέατρο Arroyo
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αμάρτημα της Μητρός μου, του Γεωργίου Βιζυηνού στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά