MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Αθήνα, Γραμμή 1 του Volker Ludwig στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Αθήνα, Γραμμή 1: Ένα ξεχωριστό μιούζικαλ για θεατές κάθε ηλικίας, που καταπιάνεται με τη ζωή των νέων σε μια μεγάλη, χαοτική και, συγχρόνως, σαγηνευτική πόλη παρουσιάζεται στη Μικρή Σκηνή της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση από 15 έως 19 Φεβρουαρίου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένα κλασικό έργο του σημαντικού Γερμανού συγγραφέα Φόλκερ Λούντβιχ, το Linie 1, παρουσιάζεται σε μια νέα εκδοχή που φέρνει επί σκηνής την Ελλάδα του 2017, σε μουσική του Μπίργκερ Χάιμαν. Η Σοφία Βγενοπούλου μαζί με ένα θίασο που αποτελείται από επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά και έφηβους της ομάδας Grasshopper youth, επιστρέφουν σε αυτό το συναρπαστικό κείμενο για να φωτίσουν τις αγωνίες, τις επιθυμίες και τα όνειρα των νέων μέσα στο κοινωνικό και ιστορικό πλαίσιο της σημερινής Αθήνας.

athina grammi 1 miouzikal stegi 2017 2.jpg

Γραμμένο το 1986, πριν από την πτώση του Τείχους –ειδικά για τον καινοτόμο βερολινέζικο θίασο για νέους Grips-Theater, με καλλιτεχνικό διευθυντή τον ίδιο τον Φόλκερ Λούντβιχ (συγγραφέα, μεταξύ άλλων, των έργων Μορμόλη, Μια γιορτή στου Παπαδάκη, Τζέλα, Λέλα, Κόρνας και Κλεομένης, Είστε και φαίνεστε)–, το Linie 1 είναι στην πραγματικότητα η πορεία ενηλικίωσης μιας κοπέλας και, ταυτόχρονα, η τοιχογραφία μιας ολόκληρης πόλης, η ακτινογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Το έργο πραγματεύεται το ταξίδι μιας έφηβης, που έρχεται από την επαρχία στο Δυτικό Βερολίνο με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της. Ένα έργο για την ελπίδα και τη ματαίωση, το όνειρο και την ψευδαίσθηση, την ανάγκη συντροφικότητας και τη μοναξιά. Η Σοφία Βγενοπούλου και οι συνεργάτες της, κρατώντας τα δομικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου έργου και τη βασική ιδέα της πλοκής, αλλά αντλώντας επιπλέον υλικό από συνεντεύξεις και εξομολογήσεις σημερινών Αθηναίων, αναδιαμορφώνουν το χάρτη των προσώπων, ώστε η νέα παράσταση να αντανακλά επείγοντα θέματα της εποχής: την οικονομική κρίση, την εμφάνιση ακραίων συμπεριφορών και τάσεων, το προσφυγικό ζήτημα.

athina grammi 1 miouzikal stegi 2017 3

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Volker Ludwig
Μετάφραση: Αλέξης Καλοφωλιάς
Σκηνοθεσία: Σοφία Βγενοπούλου

Σκηνικά: Εύα Μανιδάκη
Κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη
Μουσική: Birger Heymann
Φωτισμοί: Δημήτρης Κασιμάτης
Χορογραφία: Σταυρούλα Σιάμου

Παίζουν: Βαγγέλης Αμπατζής, Αναστάσης Γεωργούλιας, Μαριάννα Δημητρίου, Γλυκερία Δήμου, Τζούλια Διαμαντοπούλου, Κώστας Κουτσολέλος, Άρτεμις Μάνου, Θανάσης Μεγαλόπουλος, Αριέττα Μουτούση, Ελίνα Ρίζου, Γιώργος Σκαρλάτος, Χάρης Τσιτσάκης Συμμετέχει η ομάδα Grasshopper Youth με τους: Σαββίνα Αλεβιζάκη, Ειρήνη Δόξα, Κατερίνα Κόικα, Χρήστο Κυπριώτη, Ερμίνη Νίκα, Κωνσταντίνο Νίκου Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Χουστουλάκης (κιθάρα), Κώστας Χρυσόγελος (τύμπανα), Alessandro Castagneri (πλήκτρα)

Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 7 € (για περιορισμένο αριθμό θέσεων) – 12 € Μειωμένο, Φίλος ή Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 10 € Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 9 € ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 5 € | Συνοδός ΑΜΕΑ: 10 €
Παραστάσεις: 15 Φεβρουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2017 στις 21:00
Διασκευή: Γιάννης Τσίρμπας
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
«Η Παναγία των Παρισίων», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη ξανά στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Stand-upάντεχα με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, στο Θέατρο Από Κοινού
ΘΕΑΤΡΟ
Lee Miller in Hitler’s Bathtub: Η μουσική παράσταση των Γιαν Λάουερς και Μάαρτεν Σέχερς στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
The Shadows, της Afsaneh Mahian στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Αντιγόνη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη σε καλοκαιρινή περιοδεία