MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνει εργαστήρια για παιδιά που προορίζονται για όλη την οικογένεια. Με “αυστηρά” παιδαγωγικά κριτήρια συνδυάζουν τη χαρά και το παιχνίδι μαζί με τη μάθηση.

Monopoli Team

Μικροί Καλλιτέχνες – Βιωματικό Εργαστήρι γνωριμίας με τις Τέχνες, για παιδιά 4-8 ετών

Στο βιωματικό εργαστήρι – Γνωριμία με τις Τέχνες «Μικροί Καλλιτέχνες», οι μικροί μας φίλοι, έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν, να παρατηρήσουν και να επεξεργαστούν διάφορες μορφές τέχνης, όπως την Ζωγραφική, την Γλυπτική, την Αρχιτεκτονική. Μέσα από δραστηριότητες κουκλοθέατρου, θεατρικού παιχνιδιού και εικαστικών, κάθε φορά πρόκειται να ανακαλύπτουν ένα έργο τέχνης και να γνωρίζουν τον καλλιτέχνη που το εμπνεύστηκε και το δημιούργησε. Στη συνέχεια θα μπορούν όλοι να μεταμορφωθούν σε μικρούς καλλιτέχνες, φτιάχνοντας τα δικά τους έργα τέχνης, διαλέγοντας διάφορα χρώματα και υλικά για να τα παρουσιάσει ο ένας στον άλλο.

Gaudi Kikladitiki Texni

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 17.00: «Μωσαϊκό τέχνης» του Antoni Gaudi
Τοποθετώντας μικρά κομμάτια από πλακάκια δίπλα – δίπλα και συνδυάζοντας χρώματα πολλά, ένας κύριος κατασκεύασε κάτι φανταστικό. Η τέχνη η οποία πρόκειται να παρατηρήσουμε είναι πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ χρωματιστή…Ας ανακαλύψουμε πως λέγεται αυτό που έκανε, αν είναι εύκολο ή δύσκολο και αν θα άρεσε και σε εμάς να το κάνουμε. Πολύ άνθρωποι έχουν ενθουσιαστεί με την τέχνη αυτή και την έχουν χρησιμοποιήσει με πολλούς τρόπους σε διάφορα αντικείμενα. Είστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε κι εμείς τι μπορούμε να κάνουμε;

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 17.00: «Κυκλαδικά Ειδώλια» από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Έφτασε η στιγμή να κάνουμε ένα ταξίδι στον χρόνο, να γυρίσουμε πίσω στον κυκλαδικό πολιτισμό και να εξερευνήσουμε, πως οι καλλιτέχνες της εποχής κατασκεύαζαν τα διάσημα ειδώλια. Γιατί άραγε όλα τα ειδώλια έχουν τα χέρια τους σταυρωμένα μπροστά στην κοιλιά τους; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Πως να νοιώθουν άραγε στη θέση που βρίσκονται; Ο καθένας από εμάς πρόκειται κατασκευάσει το δικό του ειδώλιο, δίνοντάς του την προσωπικότητα που θέλει και θα μας μιλήσει για αυτό, λέγοντάς μας την ιστορία του.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Φιλαρέτη Ισταμπουλούογλου

Παραμυθοσάββατα – Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών
o likos zaxarias o gletzoflevaros
Βίρα τις άγκυρες… Σαλπάρουμε… για χώρες μακρινές ή και φανταστικές… Με αεροπλάνα, καράβια, τρένα και αερόστατα. Συνταξιδιώτες οι μικροί θαλασσοπόροι, που θα ζήσουν συναρπαστικές ιστορίες περιπλανήσεων, γεμάτες καινούργιες εικόνες, ήχους και πληροφορίες από όλο τον κόσμο.

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, 12.00: Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει να κάνει τον γύρο του κόσμου
Ο λύκος Ζαχαρίας αποφάσισε να γνωρίσει τον κόσμο και το ταξίδι του είναι πραγματικά συναρπαστικό. Η Κατερίνα Τεπελένα πρόκειται να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους, με τις υπέροχες μουσικές του βιολιού της. Το εργαστήρι περιλαμβάνει αποκριάτικες κατασκευές.

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 12.00: Ο Γλεντζοφλέβαρος, της Γιολάντας Τσορώνη – Γεωργιάδη, Αποκριάτικο Εργαστήρι:
Ξαφνικά ο μικρός Φλεβάρης απογοητεύτηκε και στεναχωρήθηκε γιατί συνειδητοποίησε ότι είχε μόνο 28 ημέρες, ενώ τα υπόλοιπα έντεκα αδέρφια του τριάντα ή τριανταμία μέρες. Έτσι αποφάσισε να φύγει. Και τώρα τι θα κάνουμε χωρίς αυτόν; Δεν θα ανθίσουν οι αμυγδαλιές φέτος; Δεν θα χαρούμε τις Αλκυονίδες ημέρες; Δεν θα ντυθούμε μασκαράδες, ούτε θα χορέψουμε στους ρυθμούς του Καρναβαλιού; Ένα αποκριάτικο μασκέ εργαστήρι με δημιουργικές κατασκευές, τραγούδι και χορό.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Μαγικά Πειράματα – Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-8 ετών

paidika ergastiria

Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας. Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Οι Φυσικές Επιστήμες, εμπλέκουν ενεργά το παιδί σε διαδικασίες επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, ταξινόμηση, πείραμα, μοντελοποίηση, κ.λπ), βοηθώντας το να ξεπεράσει τα γνωστικά εμπόδια και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η παιδική σκέψη σε θέματα των Φυσικών Επιστημών.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 11.00: Ανακαλύπτουμε τα μυστικά της οπτικής φτιάχνοντας καλειδοσκόπια
Πως συνδέονται κάποια από τα αρχαιότερα παιχνίδια με τις ιδιότητες της οπτικής; Πως κατασκευάζονταν τα καλειδοσκόπια στο παρελθόν και ποια ήταν η πραγματική τους χρήση; Ελάτε σε αυτό το εργαστήρι, όπου χρώματα, οπτική και τέχνη θα μας μυήσουν στο μαγικό κόσμο της επιστήμης.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 11.00: Η δύναμη του αέρα και οι χαρταετοί
Λίγο πριν την Καθαρά Δευτέρα, ελάτε να ανακαλύψουμε τη δύναμη του αέρα και τις ιδιότητές του, κατασκευάζοντας τον δικό μας επιστημονικό χαρταετό. Ο χαρταετός του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θα πετάξει πιο ψηλά από όλους αυτή τη χρονιά. Φυσήξτε δυνατά και ας πετάξουμε ψηλά.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια. Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Υφαντομπλεξίματα – Εργαστήρι υφαντικής για παιδιά 4-9 ετών
ifantompleximata
Η υφάντρα αράχνη είναι έτοιμη να αποκαλύψει τα μυστικά της υφαντικής τέχνης…μέσα από ένα παιχνίδι με μαλλί, κλωστές και χαρτόνια. Με τη βοήθειά της τα παιδιά ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου θα πειραματιστούν με υλικά της φύσης δημιουργώντας ευφάνταστες κατασκευές. Καθώς τα εργαστήρια εξελίσσονται τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη συμπίληση του μαλλιού (τεχνική felt) και τεχνικές ύφανσης.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 12:00: Ήρθε η ώρα για χορό!
Οι Απόκριες έφτασαν. Η υφάντρα αράχνη και οι φίλοι της ετοιμάζονται για τον χορό. Σας περιμένουμε να φτιάξουμε πρωτότυπες αποκριάτικες μάσκες από μαλλί και τσόχα.

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 12:00: Τα Κούλουμα πλησιάζουν…
Χαρταετός είναι και ψηλά πετάει
το νήμα του σπάει!
τις κλωστές θα μπλέξουμε
και μαζί θα παίξουμε!
Ετοιμαζόμαστε για την Καθαρά Δευτέρα και υφαίνουμε χαρταετούς με πολύχρωμα νήματα.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια). Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο
Διάρκεια: 60 λεπτά
Σχεδιασμός – Εμψύχωση: Κατερίνα Λατούφη, Ιωάννα Πανούτσου

Πληροφορίες – Κρατήσεις:

  • Συμπληρώστε το έντυπο συμμετοχής και αποστείλετέ το με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]
  • Τηλέφωνο: 2103250341
  • Ε-mail: [email protected]

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τριπόδων 23, Πλάκα
Aitisi_Simetoxis.pdf

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b