MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Φεβρουάριος με πολλές εκδηλώσεις για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής

Μικροί και μεγάλοι ετοιμαστείτε για συναρπαστικές στιγμές αυτό τον Φεβρουάριο, καθώς θέατρο, εκπαιδευτικά εργαστήρια, μουσική και φεστιβάλ ντοκιμαντέρ συναντιούνται σε ένα κοινό τόπο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ο αγαπημένος Κύκλος “Το Μέγαρο των Παιδιών” που είναι πλέον θεσμός, συνεχίζεται και αυτή τη σεζόν και εμπλουτίζεται με περισσότερα θεάματα και ακροάματα για όλη την οικογένεια, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές εμπειρίες, να διεγείρουν τη δημιουργικότητά τους και γιατί όχι να καλλιεργήσουν τις διάφορες δεξιότητές τους.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου έχει ως εξής:

«Ηχο-Γραφίζοντας» – Εργαστήριο μουσικής και εικαστικών 
ixografizontas ekpaideutiko ergastirio megaro 2017

Ύστερα από την επιτυχημένη πρώτη χρονιά, το εργαστήρι μουσικής και εικαστικώνεπαναλαμβάνεται και φέτος καλώντας τα παιδιά να μετατρέψουν σε εικόνα τις ιστορίες που περιέγραψαν με μουσική διάσημοι συνθέτες κλασικής μουσικής. Οι μικροί μας φίλοι γνωρίζουν τις μουσικές των Βιβάλντι, Σαιν-Σανς, Μπετόβεν, Τσαϊκόφσκι, Ντεμπυσσύ, Σκαλκώτα, Σοπέν και άλλων γνωστών συνθετών, και μετατρέπουν σε εικαστικές δημιουργίες τις τέσσερις εποχές, τα ζώα, τα πουλιά, τη βροχή, τη λιακάδα, τα ποτάμια, τη θάλασσα, τα βουνά, τα δέντρα, τη νύχτα κ.ά.

Απευθύνεται σε: παιδιά ηλικίας 6 ως 9 ετών
Πότε; Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στη 13.00
Που; “Allegro”

Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες – Παιδική παράσταση
o guros tou kosmou se 80 imeres megaro 2017

Ο συναρπαστικός Γύρος του κόσμου σε 80 μέρες του Ιουλίου Βερν, συνεχίζεται για τρίτη χρονιά στη σκηνή του Μεγάρου, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη. Με αφορμή ένα στοίχημα, ο Φιλέας Φογκ θα ξεκινήσει από το Λονδίνο για τον γύρο του κόσμου με τρένο, πλοίο ποδήλατο, έλκηθρο… ακόμα και με ελέφαντα! Μια μουσικοθεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους, με χιούμορο, δράση, χιούμορ, ζωντανή μουσική και τραγούδια από όλο τον κόσμο, και διαδραστικές βιντεοπροβολές.

Απευθύνεται σε: παιδιά ηλικίας από 6 ετών και άνω
Τιμές; 12€ (Γενική είσοδος) 
Πότε; Σάββατο 4, 11, 18 & 25 Φεβρουαρίου στις 15.00 και Κυριακή 5, 12, 19 & 26 Φεβρουαρίου στις 11.30
Που; Παιδική Σκηνή (Νέος Εκθεσιακός Χώρος)

Μουσικές ιστορίες για παιδιά και «έξυπνους» μεγάλους – Συναυλία
mousikes istories megaro paidia 2017

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για παιδιά και «έξυπνους» μεγάλους, με αφετηρία το πολύ γνωστό έργο Living Toys του Thomas Adès, που έχει θέμα ένα παιδί και τα όνειρά του. Ακολουθούν οι Μικρές συνωμοσίες (…για κακά παιδιά;) του Αλέξανδρου Μούζα, με σκανταλιάρικες ιστορίες – διασκεδαστικές για τα παιδιά και λυτρωτικές για τους μεγάλους. Τη συναυλία ολοκληρώνει το διάσημο έργο του H.K. Gruber Frankenstein!!: είναι θέατρο; είναι όπερα; είναι όλα αυτά μαζί; Είναι ένα πανδαιμόνιο ήχων και ρυθμών, που απομυθοποιεί όλους τους κακούς ήρωες των παιδικών μας χρόνων, με γοητευτική ιδιαιτερότητα την παρουσία παιδικών μουσικών οργάνων, που συμπληρώνουν τα όργανα της ορχήστρας.

Τιμές; 10€ – 15€, Ειδικές τιμές: 4€ (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 6€ (65+, πολύτεκνοι)
Πότε; Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στις 20.30 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 11.30
Πού;
 Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος

CineDoc Kids & Πρωτάθλημα Beatbox για παιδιά – Φεστιβάλ Παιδικού και Νεανικού Κινηματογράφου
cine doc kids megaro 2017

Τον Φεβρουάριο ανοίγει αυλαία το CineDoc Kids με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Φεβρουαρίου, με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας που αποτυπώνουν τη ζωή σε διαφορετικά μέρη της γης, μέσα από τα μάτια παιδιών και εφήβων. Οι ταινίες συνθέτουν ένα μωσαϊκό ιστοριών που μπορούν να εμπνεύσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους νέους, βοηθώντας τους να νιώσουν ότι ανήκουν σε έναν ευρύτερο κόσμο. Στόχος είναι να δημιουργηθεί διάλογος πάνω στο ρόλο που παίζουν τα media, o κινηματογράφος, και γενικότερα η κινούμενη εικόνα, στη ζωή των παιδιών.

Στις 11 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο του διημέρου, θα φιλοξενηθεί σε συνεργασία με το Beatbox Greece το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 – έως 18 ετών, με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας σε μάχες με τα μικρόφωνα πρόσωπο με πρόσωπο, για την ανάδειξη του Πρωταθλητή 2017, καθώς και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης. Θα προηγηθεί masterclass workshop, για μυημένους και μη, με καλεσμένο τον Βούλγαρο πρωταθλητή, διεθνώς αναγνωρισμένο beatboxer Rammon.

Απευθύνεται σε: παιδιά από 10 ετών και άνω
Τιμές; Ελεύθερη είσοδος
Πότε; Σάββατο 11 & Κυριακή 12 Φεβρουαρίου
Που; Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας

The Ath Kids – Γέφυρα με τους νέους
ath kids megaro 2017

Ο Dane Daze από το Κονγκό, ο Majin Cost και ο Kareem Kalokoh από τη Σιέρα Λεόνε, ο Valentin Rivera από το Περού και τον Ισημερινό, παιδιά μεταναστών δεύτερης γενιάς, μαζί με τον Έλληνα Joseph. Αυτοί είναι οι Ath Kids. Djs, ράπερ, βιντεο-άρτιστς, περφόρμερ. Τους ενώνει η αγάπη για την Αθήνα, μια κοινή αισθητική και η γλώσσα που έμαθαν στο σχολείο άπταιστα, τα ελληνικά. Οι Ath Kids μας καλούν σε ένα απογειωτικό πάρτι-συναυλία με ραπ, Dj, τραγούδια, χορό και βίντεο, στη μεγάλη σάλα του Banquet.

Απευθύνεται σε: εφήβους
Τιμές; 7€ (Φοιτητικό) – 15€ (Γενική είσοδος)
Πότε; Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 21.00
Που;
Αίθουσα Banquet

Ένα Καρναβάλι ζώων και άλλων φανταστικών πλασμάτων – Κυριακή πρωί στο Μέγαρο
mousikes istories gia paidia kai megalous megaro 2017


Ενόψει των Αποκριών, το Μέγαρο Μουσικής και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών καλούν μικρούς και μεγάλους σε ένα καρναβάλι ζώων και άλλων φανταστικών πλασμάτων.αυτο Οι ευφυείς και χιουμοριστικές μελωδίες των Σαιν-Σανς και Ντυκά προκαλούν το ακροατήριο να ταξιδέψει στη σφαίρα της φαντασίας και να γιορτάσει με μουσικές μεταμφιέσεις. Τη μουσική συνοδεύουν δημιουργίες μαθητών Δημοτικού του CGS που παρακολουθούν τη δραστηριότητα «Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας» με υπεύθυνο καθηγητή τον Μάρκο Μπλάτσιο.

Τιμές; 8€ (ειδική τιμή για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25, και για ένα συνοδό παιδιών έως 15 ετών), 14€ (γενική είσοδος)
Πότε; Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11.30
Που; 
Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b