MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς: Έκθεση στο Μουσείο Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Παιδικής Τέχνης εγκαινιάζει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, στις 11:00, την έκθεση «Από τον μικρόκοσμο του εγώ στον πλανήτη του εμείς» παρουσιάζοντας 122 ζωγραφικά και τρισδιάστατα έργα παιδιών, με την επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης και αντιπροέδρου του Μουσείου Ίριδας Κρητικού.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μια μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στην πολυτιμότητα της συνύπαρξης, με διεθνείς συνεργασίες, δωρεές και δανεισμούς, που εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύπλευρης δράσης “Φροντίζω με Τέχνη” που πραγματοποιεί το Μουσείο Παιδικής Τέχνης και υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εστιάζοντας στη σταδιακή μετάβαση από το ατομικό στο συλλογικό, η έκθεση ακολουθεί τέσσερις βασικούς άξονες: Φροντίζω τη σωματική, ψυχική, πνευματική και δημιουργική υγιεινή του εαυτού μου, Φροντίζω την οικογένεια και την τρίτη ηλικία, Φροντίζω την πόλη και το περιβάλλον, Φροντίζω τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, ενώ σε κάθε ενότητα αντιπαραβάλλεται και μία εικόνα αντι-φροντίδας με τις επακόλουθες επιπτώσεις.

frontizo tin texni ekthesi mouseio paidikis texnis 2017 2

Με στόχο την αλληλεπίδραση των γενεών, στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 28 Ιανουαρίου από τις 12.00 έως και τις 14.00, σε δύο εργαστήρια δημιουργικής ζωγραφικής έκφρασης με θέμα τον “Μικρό Πρίγκιπα”, τα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά που συμμετέχουν στα εικαστικά εργαστήρια του Μουσείου και οι απόφοιτοι θα λάβουν τον ρόλο του “δασκάλου” μεταδίδοντας τις γνώσεις τους σε γονείς, άτομα τρίτης ηλικίας και όλους τους ενήλικες επισκέπτες των εγκαινίων που θα “ζωγραφίσουν με τις συμβουλές” τους. Είσοδος ελεύθερη και δωρεάν δράσεις. Όλα τα υλικά τα παραχωρεί το Μουσείο.

Μουσείο Παιδικής Τέχνης
Κόδρου 9, προέκταση οδού Βουλής, Πλάκα

Μέρες & ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Σάββατο: 10:00 – 14:00 / Κυριακή: 11:00 – 14:00
Τηλ.: 2103312621, 2103312750

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b