MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
15
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μόνος με τον Άμλετ με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Η αρτivities παρουσιάζει από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ», βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Άμλετ”, για 16 παραστάσεις στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Monopoli Team

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του «Άμλετ», του πολυπρόσωπου θεατρικού έργου του William Shakespeare, σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας του Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο τον λόγο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Monos Me Ton Amlet 4

Υπόθεση
Ο βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει και στον θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του Κλαύδιος, που δεν διστάζει να παντρευτεί τη χήρα του νεκρού βασιλιά, τη βασίλισσα Γερτρούδη.
Ο Άμλετ, ο γιος της, βασανίζεται τόσο από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του όσο και από την απόφαση της μητέρας του να ξαναπαντρευτεί τόσο σύντομα. Όταν το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται μπροστά του και του αποκαλύπτει ότι ο Κλαύδιος τον δολοφόνησε, για να τον διαδεχθεί, ο Άμλετ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν ένα μπουλούκι θεατρίνων παρουσιάζεται τυχαία στο παλάτι, ο Άμλετ αποφασίζει να βάλει τους ηθοποιούς να αναπαραστήσουν μπροστά στον Κλαύδιο τη δολοφονία του βασιλιά, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσει την ομολογία του.

Μέσα σε 75 λεπτά ο Άμλετ, η Οφηλία, ο Κλαύδιος, η Γερτρούδη, ο Πολώνιος, ο Λαέρτης, το Φάντασμα του Νεκρού βασιλιά, ο Οράτιος ζωντανεύουν στη σκηνή από έναν μόνο ηθοποιό, τον Αιμίλιο Χειλάκη, σε μια απόπειρα επιστροφής στα απολύτως βασικά στοιχεία της θεατρικής πράξης.

Monos Me Ton Amlet 5

Η παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» παρακολουθεί την προσπάθεια του νεαρού πρίγκιπα να διανύσει την απόσταση από τη Σκέψη στην Πράξη. Συνειδητοποιώντας ότι το σύστημα αξιών στο οποίο μέχρι τώρα πίστευε και η επίπλαστη ευδαιμονία που μέχρι τώρα απολάμβανε έχουν πια πεθάνει, αναζητάει εναγωνίως έναν τρόπο να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά του σε μια κοινωνία που ιδεολογικά καταρρέει. Το θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί τον Άμλετ τού σήμερα δεν είναι απλώς το «να ζει κανείς ή να μη ζει» αλλά το «πώς να ζει». Είναι ένας σύγχρονος ήρωας που παρατηρώντας τις κοινωνικές συνθήκες γύρω του δεν βασανίζεται μόνο από το μάταιο της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά κυρίως αναρωτιέται αν είναι προτιμότερο να ζει κανείς άπραγος ή να πεθαίνει πράττοντας.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας & Αιμίλιος Χειλάκης

Σκηνικά: Κένι Μακλέλλαν
Κοστούμια: Κένι Μακλέλλαν
Μουσική: Γιώργος Σπανός

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 16€, 14€ (φοιτητικό), 10€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, συνταξιούχοι)
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας & Αιμίλιος Χειλάκης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε καλοκαιρινή περιοδεία – Έναρξη προπώλησης
ΘΕΑΤΡΟ
Τρεις Αδερφές (θα έρθουν καλύτερες μέρες): Μια σύγχρονη ελληνική μεταγραφή του Τσεχωφικού έργου στο ΠΛΥΦΑ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Στρατηγικές του Έρωτα, του Τζόρτζ Φάρκιουαρ στο Θέατρο Θησείον
ΘΕΑΤΡΟ
Κουρέλι, του Dennis Kelly στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Το Χελιδόνι, του Γκιλιέμ Κλούα σε σκηνοθεσία Γιάννη Αναστασάκη στο Θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Μόλις κοιμηθεί το κύμα, των Θύμιου Διαμάντη και Κώστα Κουτρούλη στο Θέατρο Φούρνος
ΘΕΑΤΡΟ
Χάρηκα!: Η stand-up comedy παράσταση της Κατερίνας Βρανά στο VOX
ΘΕΑΤΡΟ
Το όνομά μου είναι Rachel Corrie: Παράσταση-ντοκουμέντο με τις μαρτυρίες της 23χρονης ακτιβίστριας στο Θέατρο Eliart
ΘΕΑΤΡΟ
Girls & Boys: Ο μονόλογος με τη Νατάσα Εξηνταβελώνη στο Θέατρο Αλάμπρα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται: Το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Dolls, των Μαρίας Ιωάννου και Κατερίνας-Άρτεμις Πολύδερα στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης
ΘΕΑΤΡΟ
Πανδοχείον η φιλόξενη ερημία, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη στο bijoux de kant HOOD art space