MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
11
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Μόνος με τον Άμλετ με τον Αιμίλιο Χειλάκη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η αρτivities παρουσιάζει από την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 τη θεατρική παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ», βασισμένο στο θεατρικό έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ “Άμλετ”, για 16 παραστάσεις στο θέατρο Τζένη Καρέζη.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team

Πρόκειται για μια πρωτότυπη σκηνική ανάγνωση του «Άμλετ», του πολυπρόσωπου θεατρικού έργου του William Shakespeare, σε διασκευή για έναν ηθοποιό. Ο Αιμίλιος Χειλάκης ερμηνεύει όλους τους χαρακτήρες της τραγωδίας του Σαίξπηρ, με μοναδικό όπλο τον λόγο του μεγάλου Άγγλου συγγραφέα στη διαχρονική μετάφραση του Γιώργου Χειμωνά.

Monos Me Ton Amlet 4

Υπόθεση
Ο βασιλιάς της Δανίας πεθαίνει και στον θρόνο τον διαδέχεται ο αδερφός του Κλαύδιος, που δεν διστάζει να παντρευτεί τη χήρα του νεκρού βασιλιά, τη βασίλισσα Γερτρούδη.
Ο Άμλετ, ο γιος της, βασανίζεται τόσο από τον ξαφνικό χαμό του πατέρα του όσο και από την απόφαση της μητέρας του να ξαναπαντρευτεί τόσο σύντομα. Όταν το φάντασμα του νεκρού βασιλιά εμφανίζεται μπροστά του και του αποκαλύπτει ότι ο Κλαύδιος τον δολοφόνησε, για να τον διαδεχθεί, ο Άμλετ ορκίζεται να πάρει εκδίκηση. Όταν ένα μπουλούκι θεατρίνων παρουσιάζεται τυχαία στο παλάτι, ο Άμλετ αποφασίζει να βάλει τους ηθοποιούς να αναπαραστήσουν μπροστά στον Κλαύδιο τη δολοφονία του βασιλιά, ελπίζοντας ότι έτσι θα αποσπάσει την ομολογία του.

Μέσα σε 75 λεπτά ο Άμλετ, η Οφηλία, ο Κλαύδιος, η Γερτρούδη, ο Πολώνιος, ο Λαέρτης, το Φάντασμα του Νεκρού βασιλιά, ο Οράτιος ζωντανεύουν στη σκηνή από έναν μόνο ηθοποιό, τον Αιμίλιο Χειλάκη, σε μια απόπειρα επιστροφής στα απολύτως βασικά στοιχεία της θεατρικής πράξης.

Monos Me Ton Amlet 5

Η παράσταση «Μόνος με τον Άμλετ» παρακολουθεί την προσπάθεια του νεαρού πρίγκιπα να διανύσει την απόσταση από τη Σκέψη στην Πράξη. Συνειδητοποιώντας ότι το σύστημα αξιών στο οποίο μέχρι τώρα πίστευε και η επίπλαστη ευδαιμονία που μέχρι τώρα απολάμβανε έχουν πια πεθάνει, αναζητάει εναγωνίως έναν τρόπο να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και τα ιδανικά του σε μια κοινωνία που ιδεολογικά καταρρέει. Το θεμελιώδες ερώτημα που απασχολεί τον Άμλετ τού σήμερα δεν είναι απλώς το «να ζει κανείς ή να μη ζει» αλλά το «πώς να ζει». Είναι ένας σύγχρονος ήρωας που παρατηρώντας τις κοινωνικές συνθήκες γύρω του δεν βασανίζεται μόνο από το μάταιο της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά κυρίως αναρωτιέται αν είναι προτιμότερο να ζει κανείς άπραγος ή να πεθαίνει πράττοντας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Μανώλης Δούνιας & Αιμίλιος Χειλάκης

Σκηνικά: Κένι Μακλέλλαν
Κοστούμια: Κένι Μακλέλλαν
Μουσική: Γιώργος Σπανός

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 16€, 14€ (φοιτητικό), 10€ (ΑΜΕΑ, άνεργοι, συνταξιούχοι)
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.00
Διασκευή: Μανώλης Δούνιας & Αιμίλιος Χειλάκης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα: Ο μονόλογος με τη Γιασεμί Κηλαηδόνη στο Θέατρο «Άννα Συνοδινού»
ΘΕΑΤΡΟ
16 & 17: Το πρωτοποριακό TAO Dance Theater στην Πειραιώς 260 με ένα χορευτικό δίπτυχο
ΘΕΑΤΡΟ
Τι σχέση έχουν οι Χασάπηδες με τον χασάπικο χορό; To “Butchers” της Gloria Dorliguzzo απαντά στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
Four Walls and a Roof: Οι βραβευμένοι Ραμπί Μρουέ και Λίνα Ματζνταλανί στην Πειραιώς 260 με μια πολιτική παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
The Corridor: Η χοροθεατρική παράσταση του Φώτη Νικολάου στην Πειραιώς 260
ΘΕΑΤΡΟ
«Βάκχες» του Javor Gardev: Σε καλοκαιρινή περιοδεία η παράσταση με τους Tiger Lillies
ΘΕΑΤΡΟ
Το “As If” τιμά τον Tennessee Williams στο Studio Μαυρομιχάλη
Θεατρικά Νέα
Το «ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ» του Θανάση Δόβρη επιστρέφει στο Θέατρο Ρεκτιφιέ
Θεατρικά Νέα
Η πιο υπέροχη χειρότερη του κόσμου, της Φωτεινής Αθερίδου για 2η χρονιά στο Θέατρο Ιλίσια – Βολανάκης
ΘΕΑΤΡΟ
Η εμβληματική Τραβιάτα του Νίκου Σ. Πετροπούλου επιστρέφει στην Λυρική Σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Sam Morril: Ο Αμερικανός stand up comedian για πρώτη φορά στην Αθήνα
ΘΕΑΤΡΟ
Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας, σε καλοκαιρινή περιοδεία