MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ του Σταύρου Τσιώλη στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Το έργο “Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ” του Σταύρου Τσιώλη, σε σκηνοθεσία Ταξιάρχη Χάνου, επαναλαμβάνεται αυτή τη θεατρική περίοδο στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο από την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Με το ανέβασμα του θεατρικού αυτού έργου ενός από τους πιο αγαπημένους σκηνοθέτες και σεναριογράφους του νέου ελληνικού κινηματογράφου, το ΚΘΒΕ συμμετείχε στον εορτασμό για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας του ΠΑΟΚ. Σε έκτακτη φιλική συμμετοχή ο Γιώργος Μίνος αναμεταδίδει στην παράσταση τον αγώνα Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ.

Με πηγή έμπνευσης την ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών του ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον κρίσιμο αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό το 1999 και μια τυχαία συνάντηση που είχε την ίδια μέρα με δύο κορίτσια, ο σπουδαίος κινηματογραφιστής Σταύρος Τσιώλης γράφει ένα έργο με χιούμορ και τρυφερότητα για δυο γυναίκες με «σπασμένες φτερούγες» και ένα ταξίδι που δεν ολοκληρώθηκε.
Τα δυο κορίτσια ταξιδεύουν μαζί με άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ αλλά δεν φτάνουν ποτέ στο γήπεδο, μένουν στον Σταθμό Λαρίσης, κρατώντας μια φωτογραφία με αφιέρωση διάσημου τραγουδιστή στο χέρι, με την ελπίδα ότι εκείνος θα έρθει να τις συναντήσει.

Ο Ταξιάρχης Χάνος δίνει για το έργο την συνοπτική περιγραφή: «Σταθμός Λαρίσης. Ακούγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Σε ένα παγκάκι δύο νέες γυναίκες περιμένουν… συναντιούνται… ονειρεύονται… ελπίζουν… ταξιδεύουν με το τρένο του ΠΑΟΚ, όπου κανένας δεν τους ζητάει εισιτήριο».

taksideuontas me ton paok mikro theatro monis lazariston 2016 2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Σταύρος Τσιώλης
Σκηνοθεσία: Ταξιάρχης Χάνος

Σκηνικά: Στάθης Μήτσιος
Κοστούμια: Χρήστος Μπρούφας
Φωτισμοί: Στάθης Μήτσιος

Παίζουν: Ελευθερία Αγγελίτσα (Κωνσταντίνα), Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Στρατιώτης), Στεφανία Ζώρα (Ιωάννα), Σοφία Καλεκμερίδου (Κυρία), Χάρης Παπαδόπουλος (Κύριος), Mαριάννα Πουρέγκα (Μικρή κοπέλα), Τάσος Ροδοβίτης (Τεχνικός)

Τιμές Εισιτηρίων: από 5€ έως 13€
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη στις 21.30 και κάθε Σάββατο στις 18.00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Νόημα της Ζωής Νο 1 και 2: Οι μαύρες κωμωδίες του Διονύση Μπουγά στο Από Μηχανής Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ανοίγει το νέο θέατρο Μετς του Σωτήρη Τσαφούλια – Η παράσταση που θα το εγκαινιάσει
ΘΕΑΤΡΟ
«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» γίνεται μιούζικαλ στο Θέατρο Ακροπόλ
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φώκια: Ο συγκινητικός μονόλογος ενός πατέρα στο Άβατον
Θεατρικά Νέα
Ταξιδεύουμε στη «Λαπωνία» για 2η σεζόν
Θεατρικά Νέα
αθανασία: Το νέο έργο της Νεφέλης Μαϊστράλη στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου
Θεατρικά Νέα
Η «Αλεξάνδρεια» επιστρέφει για νέο κύκλο παραστάσεων στο Παλλάς
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κος Ζυλ: Μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση της «Δεσποινίδος Τζούλιας» από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
Εκμηδένιση, από την ομάδα Εlephas Tiliensis στο Θέατρο Ροές
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Καρέκλες του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου
ΘΕΑΤΡΟ
Μέγαρο: Η «Έρημη Χώρα» του T.S. Eliot ως σκηνική σύνθεση με τον Ακύλλα Καραζήση