MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Φεστιβάλ Θεάτρου

Made in USA στη Στέγη

Made in USA: Xορός και θέατρο, από το Χάρλεμ στην Ουάσινγκτον, από το straight στο queer, από την Κλυταιμνήστρα στον Άμλετ, από την αρχαία τραγωδία στα social media, από τα 60s στα 00s, από την Αμερική στην Αθήνα. Ένα φεστιβάλ για να γνωρίσουμε τις τάσεις της σύγχρονης ανεξάρτητης αμερικανικής σκηνής, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, από 13 έως 29 Νοεμβρίου 2016.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Tο Made in USA είναι ένα πολυσυλλεκτικό φεστιβάλ που αποσκοπεί να μας εισάγει στη «νέα» αμερικανική πρωτοπορία, όπως αυτή αναδύθηκε μετά τους ριζοσπαστικούς πειραματισμούς του Wooster Group στο Performing Garage, στο κέντρο του Μανχάταν, τις δεκαετίες του 1970 και 1980. Το φεστιβάλ αρθρώνεται γύρω από καλλιτέχνες που κυριαρχούν στη σύγχρονη αμερικανική σκηνή από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 μέχρι σήμερα, με αιχμηρές σκηνικές φόρμες οι οποίες κινούνται στα όρια μεταξύ περφόρμανς, χορού, θεάτρου, κινηματογράφου και εγκατάστασης.

Το φεστιβάλ θα καταλάβει την Κεντρική και τη Μικρή Σκηνή της Στέγης, αλλά και εξωτερικούς χώρους, και θα παρουσιάσει 10 καλλιτέχνες και ομάδες με ιδιότυπο καλλιτεχνικό λεξιλόγιο: ριζοσπαστικά πειράματα με έργα ρεπερτορίου, τολμηρές εξερευνήσεις της ποπ κουλτούρας, αντισυμβατικές προσεγγίσεις των μεταμοντέρνων της Judson Church, εναλλακτικές χρήσεις των νέων τεχνολογιών, αλλά και συμμετοχικές τεχνικές που φέρνουν στη σκηνή ερμηνευτές και θεατές, είναι ορισμένες από τις κύριες θεματικές αυτής της δυναμικής πλατφόρμας.

Ταυτόχρονα, ένα συμπόσιο και ένα παράλληλο πρόγραμμα εργαστηρίων, masterclasses και συζητήσεων με τους καλλιτέχνες θα διερευνήσει τον πλουραλισμό, τις προκλήσεις, και τις αντιφάσεις αυτής της ανεξάρτητης πειραματικής σκηνής σε μια ιστορική στιγμή οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών αναταράξεων τόσο σε αμερικανικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κάτια Αρφαρά
Καλλιτεχνική Διευθύντρια Θεάτρου και Χορού της Στέγης

Σύλληψη & Καλλιτεχνική Διεύθυνση Φεστιβάλ: Κάτια Αρφαρά
Γενική Διεύθυνση Παραγωγής: Δήμητρα Δερνίκου
Γενική Τεχνική Διεύθυνση: Λευτέρης Καραμπίλας
Εκτέλεση Παραγωγής: Βασίλης Παναγιωτακόπουλος
Γενικός Συντονισμός & Οργάνωση Συμποσίου: Μαρίνα Τρουπή
Συντονισμός Εργαστηρίων και Συζητήσεων: Μυρτώ Λάβδα, Ελεάννα Σεμιτέλου
Βοηθοί Εκτέλεσης Παραγωγής: Δέσποινα Σιφνιάδου, Ειρηλένα Τσάμη
Made_in_USA_-_programma_parastaseon_1.pdf

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Η είσοδος για όλες τις παραστάσεις κοστίζει 10 ευρώ
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαύρο Κουτί: Η μαύρη κωμωδία του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Carmen: Μια σύγχρονη neoclassic προσέγγιση από το Balletto di Milano στο Christmas Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Caveman: Η κωμωδία με τον Σωτήρη Καλυβάτση για νέες παραστάσεις στο Θέατρο Αργώ
Θεατρικά Νέα
Τέλος του Παιχνιδιού: Νέος κύκλος παραστάσεων τον Μάιο στο Θέατρο Ιλίσια
ΘΕΑΤΡΟ
Διψάει τις Νύχτες, του Ηλία Μαγκλίνη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
ΘΕΑΤΡΟ
Toxicity, για 2η χρονιά στον Τεχνοχώρο Φάμπρικα
ΘΕΑΤΡΟ
Μπουμπουλίνας 18: Η συγκλονιστική ιστορία της Κίττυς Αρσένη ζωντανεύει ξανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Οι Δακτυλογράφοι: Το αριστούργημα του Μάρεϊ Σίζγκαλ για πρώτη φορά στην ελληνική σκηνή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Ουρανός Κατακόκκινος στον γαλαξία της Αναγνωστάκη: Ο μονόλογος με τη Ρούλα Πατεράκη στο Θέατρο Ψυρρή
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μαγεμένος Βοσκός, της bijoux de kant στο Θέατρο του Νέου Κόσμου
ΘΕΑΤΡΟ
Τo κομπλεξικό, του Αχιλλέα ΙΙΙ από την Ομάδα Νοητή Γραμμή στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
ΝΤΑΡFΣΤΕΛΕΡ, του Θανάση Δόβρη στο Θέατρο Ρεκτιφιέ