MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στην Αθήνα, μια Κυριακή που θύμιζε ακόμα καλοκαίρι

Μια τέτοια φθινοπωρινή Κυριακή, σε ένα κρυφό διαμάντι της πόλης το πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος διοργανώθηκε (άλλο) ένα «Ανταλλακτικό Παζάρι Ρούχων». Στο συγκεκριμένο σημείο διοργανώνεται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο και συγκεντρώνει κόσμο από όλη την Αθήνα.

Monopoli Team
Ακόμα πάντως κι όταν δεν τρέχει κάποιο συμβάν τις Κυριακές το πάρκο κι ειδικά αν έχει καλό καιρό, είναι σημείο συνάντησης για πολλούς Αθηναίους που θέλουν να πάρουν μια ανάσα φύσης μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Όταν φτάνουμε εκεί οικογενειακώς η εικόνα είναι αρκετά σουρεαλιστική αλλά κι όμορφη κι υγιής ταυτόχρονα.

Σε μια άπλα μέσα στο φροντισμένο πάρκο, το πιο αγαπημένο στέκι της περιοχής «Το καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος» έχει στήσει μεγάλους πάγκους με τα ρούχα που φέρνει ο κόσμος για ανταλλαγή. Όλα είναι πολύ τακτοποιημένα. Πάνω σε κάτι μεγάλες πέτρες έχει στηθεί το «εκθετήριο» των παπουτσιών. Υπάρχει κι ένα μεγάλο σκοινί ανάμεσα σε δύο δέντρα στο οποίο κρεμιούνται φορέματα, σακάκια και μπουφάν.

akadimia platona 3
Η ανακύκλωση των ρούχων κυλάει γρήγορα- ένας έρχεται με μια μεγάλη σακούλα άλλος φεύγει με μια ακόμα μεγαλύτερη. Μαμάδες με μεγαλύτερα παιδιά φωνάζουν άλλες με λίγο μικρότερα να τους δώσουν χέρι-χέρι τα «καλά» τους κομμάτια.

«Αυτό το μπουφάν είναι σχεδόν αφόρετο. Θα σας έρθει κουτί φέτος!». Μια από τις κοπέλες που βοηθούν στη διοργάνωση σηκώνει ένα κόκκινο χίπικο πουκάμισο από τον πάγκο και το ανεμίζει από μακριά στην κολλητή της «Μαρία με αυτό το Σάββατο το βράδυ θα είσαι θεάρα!».

akadimia platona 2

Λίγα μέτρα παραδίπλα οικογένειες με μωρά/ παιδιά (κατά βάση) απλώνουν sleeping bag, τσάντες με παιχνίδια και κουβέρτες για πικ νικ. Άλλοι έχουν έρθει με τις καρέκλες της παραλίας, μερικοί ακόμα και με τέντες. Μια ομάδα από πιτσιρίκια τσακώνονται ποιο θα πρωτοανέβει στην αιώρα.

Κάποιοι παίζουν μουσική με κιθάρες και κρουστά. Κάποιοι άλλοι κάνουν γυμναστική. Άλλοι, μια σύντομη στάση από ποδηλατάδα ή jogging. Μικρές παρέες ή και …«μονάδες» ενώνονται σε μεγαλύτερα σύνολα. Στα τραπεζάκια στον πεζόδρομο έξω από την είσοδο του πάρκου οι θαμώνες του «Καφενείου» χαζεύουν με ένα cappuccino στο χέρι την γιορτή στα ενδότερα.

Τόση χαρά και ξεγνοιασιά μαζεμένη δεν ξέρω αν ένιωθε η Αθήνα εκείνη τη στιγμή σε κάποιο άλλο σημείο της.

akadimia 1 1
Φωτογραφία από το Blog των κατοίκων της περιοχής

Μερικές από τις επόμενες εκδηλώσεις (περισσότερες θα βρείτε στο facebook) του συνεργατικού «Καφενείου στην Ακαδημία Πλάτωνος» (Μοναστηρίου 140): Κάθε Παρασκευή του Νοεμβρίου στις 20:30 προβολή αγαπημένων ταινιών των Monty Python.
Κάθε Σάββατο 16:30-19:30 εκπαίδευση συντονιστών (σειρά συναντήσεων) γύρω από το θέμα «Ειρηνική Διατροφή, η Διατροφή της Ζωής».

Περισσότερα από Editors
VIMA_WEB3b