Ο Βάσος και η Βιβή από τη Συντεχνία του Γέλιου στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΗ Συντεχνία του Γέλιου παρουσιάζει από την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 την παράσταση “Ο Βάσος και η Βιβή”, στο Θέατρο Τζένη Καρέζη.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤο έργο αυτό έχει ξαναπαρουσιαστεί στην Ελλάδα από την Ξένια Καλογεροπούλου το 1984, με την Μάνια Παπαδημητρίου και τον Δημήτρη Τάρλοου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους και ήταν το τρίτο και τελευταίο κατά σειρά έργο του χειραφετημένου θεάτρου για παιδιά (Grips) που ανέβασε μετά τον «Μορμόλη» και τον «Μιχάλη τον σφυρίχτρα». Πρόκειται για την μεγαλύτερη διεθνή επιτυχία του Grips και έχει μεταφραστεί σε πάνω από 20 γλώσσες σε 40 χώρες.
To “Βάσος και Βιβή” είναι ακόμα ένα έργο του Φόλκερ Λούντβιγκ που βλέπει την καθημερινότητα καθαρά μέσα από τα μάτια του κοινού του- τα παιδιά. Πρόκειται για μια κωμωδία για τη φιλία. Πώς δυο αδέλφια κι ένας καινούργιος στην παρέα βιώνουν τους φόβους για το σκοτάδι, την έλλειψη επικοινωνίας, την προσκόλληση στην οθόνη του τάμπλετ ή της τηλεόρασης, τον ανταγωνισμό στο παιχνίδι, τον φόβο εγκατάλειψης ή το άγχος στο σχολείο;
Το έργο εξετάζει με κωμικό και τρυφερό τρόπο γνώριμες καταστάσεις από την καθημερινότητα των παιδιών όπως τη συμπεριφορά τους στο σπίτι και έξω απ ‘ αυτό, μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Μιλάει για την αστείρευτη έμπνευσή τους στο παιχνίδι, μπαίνει στους δικούς τους χώρους δράσης- το παιδικό δωμάτιο και την παιδική χαρά. Ο Βάσος, η Βιβή και ο καινούργιος φίλος τους Λοίζος θα μας δείξουν έμπρακτα πώς η μιντιακή ψυχαγωγία απομονώνει και συρρικνώνει τη φαντασία σε αντίθεση με την εμπειρία του αυθόρμητου ζωηρού παιχνιδιού μεταξύ ανθρώπων.
Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Η Εθνική Λυρική Σκηνή στο Carnegie Hall: Θερμή υποδοχή με μουσικό αφιέρωμα στον Νίκο Καζαντζάκη
- τέλος πάντων, του Ηλία Κουνέλα για 2ο χρόνο στον Χώρο Τεχνών «Ρέει»
- Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
- Release Athens 2027: Οι Judas Priest θα ταρακουνήσουν το Markopoulo Complex
- Τρεις Νότες και μια Ιστορία: Μια μουσικοθεατρική περιπέτεια για παιδιά από τη Μιρέλα Πάχου στο Μικρό Χορν