
Monopoli Team
13.10.2016
A
A
Ο 75χρονος Bob Dylan είναι o 259ος αμερικάνος που κερδίζει Νόμπελ –ανεξαρτητως κατηγορίας- και ο 9ος στον οποίο απονέμεται το νόμπελ λογοτεχνίας από το 1901 που ιδρύθηκε ο θεσμός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Σουηδικής Ακαδημίας που απονέμει το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (820.500 ευρώ), ο αμερικανός τραγουδοποιός βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2016 «επειδή δημιούργησε νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη μεγάλη παράδοση του αμερικανικού τραγουδιού».
Την ανακοίνωση έκανε η γενική γραμματέας της Ακαδημίας Σάρα Ντάνιους στη μεγαλοπρεπή αίθουσα του Χρηματιστηρίου στην Στοκχόλμη. Το Νόμπελ Λογοτεχνίας είναι το τελευταίο από τα φετινά βραβεία Νόμπελ.
[iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/AIjzSrq0UgE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
TAGS:
Bob Dylan
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Muriel Pénicaud: Η Γαλλίδα πολιτικός και φωτογράφος στην Αθήνα – “για να επινοήσουμε το κοινό μας μέλλον”
Ράφτης Κυριών, του Ζορζ Φεντώ στο Θέατρο Γκλόρια
Ο Λουκάς και η Μελωδία της Ζωής: Το νέο παιδικό βιβλίο της Βίβης Τόγιαλου
Home Cinema: 10 ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Ο Στέφανος Ρόκος υπογράφει τις αφίσες του 66ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
AI στα σχολεία: Νέο πιλοτικό πρόγραμμα με τη υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση
Ο Ταρτούφος, του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου στο Θέατρο Αλκυονίς
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Η φωτογραφία και το παραμύθι μπορούν να θεραπεύσουν – Ένα νέο βιβλίο μάς δείχνει πώς
Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Έντουαρντ Άλμπυ στο Θέατρο Ζίνα