MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
21
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Insenso του Δημήτρη Δημητριάδη στο ΚΘΒΕ

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το ΚΘΒΕ παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών την πολωνική παραγωγή «Insenso» του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Monopoli Team

Η παράσταση αυτή άνοιξε στις 15 Ιανουαρίου 2016 την αυλαία της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Επίσης παρουσιάστηκε στις 18 Οκτωβρίου 2016 στη Θεατρική Ολυμπιάδα στην Πολωνία.

Πρόκειται για μια πολωνική παραγωγή του Δημήτρη Δημητριάδη σε σκηνοθεσία Πέτρου Σεβαστίκογλου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα Καζάζου. Μια παραγωγή του Ινστιτούτου Γκροτόφσκι και της Avant Art που παίχτηκε μόνο για 4 παραστάσεις στη σκηνή της Φρυνίχου στην Αθήνα και τώρα για 7 παραστάσεις στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών.

Το “Insenso” είναι η ιστορία μιας γυναίκας που «παραφρονεί» από έρωτα, που ο έρωτας εξωθεί πέρα της λογικής της, πέρα του μέτρου, πέρα από κάθε αποδεκτού ορίου: Insenso, ολοσχερής ήττα της φρόνησης – εξουθενωτικός θρίαμβος των αισθήσεων, ακροβασία στα όρια της λογικής.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ορίζει το έργο του “Insenso” σαν μια όπερα χωρίς μουσική όπου ο λόγος και το ανθρώπινο σώμα αποτελούν τα μοναδικά όργανα. Κίνηση, λόγος σε αντίστιξη, σε αρμονία η δυσαρμονία. Ένστικτο και λογική σε μια αιώνια συνομιλία. Ένα θέατρο όπου η κίνηση, το σώμα, δεν αποτελούν το αναγκαίο υπόβαθρο του λόγου αλλά που μπαίνουν σε μια διαλεκτική σύγκρουση μαζί του. Θέατρο της έξ-στασης που αναζητεί την ψυχική και σωματική μετακίνηση από την στασιμότητα του αποδεκτού.

Για τον Δημητριάδη ο έρωτας είναι από τα πιο επαναστατικά στοιχεία της ζωής. Μας επιτρέπει να ξεφύγουμε από ό, τι έχουμε μάθει, να σπάσουμε τα όρια του καθώς πρέπει, για να μπορέσουμε να δούμε καλύτερα. Το “Insenso” είναι αυτή η παράλογη, μη λογική, προσπάθεια να γκρεμιστούν οι τοίχοι που χτίζουμε γύρω μας, σε μια τολμηρή πορεία προς την«άλλη πλευρά». Με ρίσκο, με πόνο να διεκδικήσουμε το ανέφικτο. Να βυθιστούμε στο μη κοινωνικά και ηθικά αποδεχτό. Το “Insenso” είναι πιο πολύ επίκαιρο από ποτέ σε μια εποχή που επιβάλει πια να γκρεμίσουμε ό,τι θεωρούμε δεδομένο για να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχουν και άλλοι τρόποι ύπαρξης προσωπικοί, πολιτικοί και κοινωνικοί.

* Τίποτα περισσότερο δεν υπάρχει για τον άνθρωπο από έναν άνθρωπο * Τίποτα δε γεμίζει τον άνθρωπο όσο ένας άνθρωπος … // Ποτέ δεν ένοιωσα την έλλειψη του Θεού // Μόνον άνθρωπος μου έλειψε // Το τρομερό είναι να ελπίζεις //

Η παράσταση, πραγματοποιείται στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Πέτρος Σεβαστίκογλου
Ερμηνεία : Αλεξάνδρα Καζάζου
Σκηνικά : Πέτρος Σεβαστίκογλου
Κοστούμι : BajkaTworek
Φωτισμοί : Karol Jarek
Παραγωγή : Grotowski institute, Avant Art

Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών
1 – 9 Οκτωβρίου 2016

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Lebensraum, του Θανάση Τριαρίδη στο Red Jasper Cabaret Theater
ΘΕΑΤΡΟ
Για Τρία Ψυγεία και Ένα Πλυντήριο: Η παράσταση-ντοκουμέντο που συγκλόνισε το Λονδίνο έρχεται στο Θέατρο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
O θάνατος ενός ηθοποιού, από την ομάδα Dulcinea για 2η σεζόν στο Θέατρο Αποθήκη
ΘΕΑΤΡΟ
Έφυγες με το «Πατρίς»: Η παράσταση-αφιέρωμα στον Ελληνισμό της Αυστραλίας για 2ο χρόνο στο Αγγέλων Βήμα
ΘΕΑΤΡΟ
«Τσακουάλα» στο Θησείον: Ο Γιώργος Βουρδαμής σκηνοθετεί διηγήματα του Χρήστου Οικονόμου
ΘΕΑΤΡΟ
Άσκηση εμπιστοσύνης, βασισμένη στην «Πιο δυνατή» του Α. Στρίντμπεργκ στo Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
Tierra: Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος επιστρέφει στον Σέρχιο Μπλάνκο με μια ιστορία για το πένθος
ΘΕΑΤΡΟ
τέλος πάντων, του Ηλία Κουνέλα για 2ο χρόνο στον Χώρο Τεχνών «Ρέει»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν Μακ Ντόνα σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Θέατρα
Τρεις Νότες και μια Ιστορία: Μια μουσικοθεατρική περιπέτεια για παιδιά από τη Μιρέλα Πάχου στο Μικρό Χορν
ΘΕΑΤΡΟ
Το Αμάρτημα της Μητρός μου: Το αριστούργημα του Βιζυηνού στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας, σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού
Θέατρα
Ο πλανήτης των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων: Το αγαπημένο έργο του Τζάνι Ροντάρι για ένα γιορτινό ταξίδι στο Θέατρο Ολύμπια