Ιστορικό
Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν
Από τις 6 Οκτωβρίου και μόνο για 8 βραδιές η παράσταση “Θουκυδίδης Δραματικός: Το Θέατρο του Πολέμου” ταξιδεύει από τα φετινά Αισχύλεια στο Υπόγειου του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Monopoli Team
03.10.2016
A
A
Με την αποκλειστική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, η ανωτέρω παράσταση αποτελεί το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα του προγράμματος «Thucydides Dramaticus: The Theater of War» που διοργανώνει το Hellenic Education & Research Center, με σκοπό την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική συνάντηση ανθρώπων από τρεις ηπείρους. Πρόκειται για μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση αποσπασμάτων της Ιστορίας του Πελοποννησιακού Πολέμου του Θουκυδίδη, με την οποία επιχειρείται η ανάδειξη της διαχρονικής και οικουμενικής ουσίας της «Τραγωδίας του Πολέμου». Στην παράσταση συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι Δραματικών Σχολών και Κλασικών Γραμμάτων από την Ελλάδα, την Τουρκία και τις ΗΠΑ.

A
A
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης – Γιάννης Παναγόπουλος
Σκηνικά: Δήμος Κλιμενώφ
Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ
Μουσική: Μικές Γλύκας
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Παίζουν: Eylem Abalioglu, Στέλιος Αναστασιάδης, Στυλιανός Βάσιλας, Matthew Butcher, Μαρία Γκούτρα, Παναγιώτης Γουργουλιός, Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Πανάγος Ιωακείμ, Σήφης Μηλιαράκης, Ζωή Μυλωνά, Μάριο Μπανούση, Ιάσονας Νικητέας, Νίκος-Ευφραίμ Σαμουρίδης, Αλέξης Σαριγιάν, Ηλέκτρα Σαρρή, Νίκος Σιγάλας, Γιάννης Σίμος, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Άλκηστις Χριστοπούλου.
Τιμές Εισιτηρίων: 15€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, Αμέα, κάτω των 21 & άνω των 65, 5€ Άνεργοι
Διάρκεια Παραστάσεων: 6-9/10 & 13-16/10
Παραστάσεις: 6, 7, 8, 9 & 13, 14, 15, 16 Οκτωβρίου, 21.15
Φωτογραφίες: Θοδωρής Βερονίκης
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Θέλω να σου κρατάω το χέρι, του Τάσου Ιορδανίδη για 5η χρονιά στο Θέατρο Άλφα
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Επιστρέφει ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη
Καλοκαίρι και διάβασμα: Tips για να καλλιεργήσουμε την αγάπη για τα βιβλία στα παιδιά
Τελευταία Επιθυμία, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Κέλλυς Παπαδοπούλου στο H.ug Art Space
Άγριοι, του Γιώργου Παλούμπη για 2η σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Johnny Depp: Θα επιστρέψει στους “Πειρατές της Καραϊβικής”;
Πρόταση ΠΟΜΙΔΑ για δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας στέγασης φοιτητών σε ιδιωτικές κατοικίες
Only Murders in the Building: Στον “αέρα” το τρέιλερ της 5ης σεζόν
Χανιά: Η απάντηση του δημάρχου στις επικρίσεις του Βλαδίμηρου Κυριακίδη μετά την επεισοδιακή παράσταση
Γιατί ρε πατέρα; – H πιο απρόβλεπτη κωμωδία μυστηρίου έρχεται στον ΑΝΤ1