MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
22
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Το τραγούδι της Γης στο Θέατρο Άνεσις

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

“Το Τραγούδι της Γης” από τον θίασο «Λώτινος Ήλιος» ανεβαίνει στο Θέατρο Άνεσις με την υποστήριξη του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, από το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 5 το απόγευμα σε κείμενα και στίχους Άννας Παπαμάρκου και Λεωνίδα Ψέλτουρα και σκηνοθεσία Άννας Παπαμάρκου.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Monopoli Team
Το παραμύθι ξετυλίγεται στο Μεγάλο Δικαστήριο του Σύμπαντος όπου ο αέρας, η θάλασσα, η βροχή και η βροχούλα, το δάσος και ο εκπρόσωπος των ζώων, κατηγορούν τον άνθρωπο για τα οικολογικά προβλήματα. Συμβολικά ζητούνται ευθύνες από ένα παιδί ως εκπρόσωπο των ανθρώπων και «μελλοντικό καταστροφέα». Η Γη επεμβαίνει: «Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου!

Αυτός που πραγματικά φταίει είναι ο Δράκος της αδιαφορίας!». Το παιδί, πρόθυμα αναλαμβάνει την αποστολή να βρει κάτι πραγματικά άχρηστο. Σε ένα υπέροχο ταξίδι περιπέτειας και γνώσης ανακαλύπτει τις οικολογικές ισορροπίες, γίνεται φίλος με ζώα, πουλιά, μυρμήγκια και δέντρα και σώζει το δάσος με τη βοήθεια της σύννεφο-πυροσβεστικής. Όταν συναντιέται με τον «Δράκο της Αδιαφορίας» αποπροσανατολίζεται. Αφυπνίζεται, όμως, από τους εμπνευσμένους «Ανακυκλωτές» που με φαντασία μεταμορφώνουν «άχρηστα» αντικείμενα σε μουσικά όργανα….

«Υπάρχει μία μυστική σύνδεση ανάμεσα στον Άνθρωπο, τη Φύση και την Αγάπη! Πότισε με Αγάπη τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις σου και θα δεις τον κόσμο γύρω σου να ομορφαίνει!»

to tragoudi tis gis2

Συνδυάζοντας τη θεατρική τέχνη με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα (projecting-animation) για τη δημιουργία μιας θεατρικής εμπειρίας, η παράσταση «Το τραγούδι της γης» έχει οικολογικό μήνυμα. Βοηθάει τα παιδιά να καταλάβουν ότι κάθε τους δράση έχει άμεσο αντίκτυπο στο περιβάλλον και τα εμπνέει ώστε να γίνουν υπεύθυνα και συνειδητά άτομα στη διαχείριση των φυσικών πόρων. 

to tragoudi tis gis1
Το παραμύθι της παράστασης διατίθεται και σε πλούσια εικονογραφημένο βιβλίο που συνοδεύεται από c.d.με το δραματοποιημένο παραμύθι και τα τραγούδια της παράστασης.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Άννα Παπαμάρκου - Λεωνίδας Ψέλτουρας
Σκηνοθεσία: Άννα Παπαμάρκου

Σκηνικά: Απολλωνία Θεοχάρις
Κοστούμια: Ντομινίκ Ντελκός
Μουσική: Χρήστος Σταματίου

Παίζουν: Μαρία Λογοθέτη, Στέφανος Αλεξόπουλος, Ρωμανός Κατανάς Σε φιλική συμμετοχή: Η Αριέττα Μουτούση εμφανίζεται κινηματογραφικά στο ρόλο της Γης. Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης δανείζει τη φωνή του στο ρόλο του Δράκου της Αδιαφορίας

Τιμές Εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€ | Παιδικό: 8€ | Πολυτέκνων/ Ανέργων: 8€ | παραστάσεις για σχολεία: ειδική τιμή. Προπώληση: Viva.gr
Πληροφορίες: Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ.: 211.411.11.10. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-anesis/to-tragoudi-tis-gis/
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 5.00μ.μ. Για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Δευτέρα - Παρασκευή, στις 10:00 π.μ.
Φωτογραφίες: Studio Κορέσης
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Λυσιστράτη: Το ΚΘΒΕ στην Επίδαυρο με μια σύγχρονη ανάγνωση της κωμωδίας του Αριστοφάνη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια επιστρέφει στο Θερινό Λαμπέτη
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μωβ Ομπρέλα, της Άλκης Ζέη στο Θέατρο Πορεία
ΘΕΑΤΡΟ
Πολύ καλύτερα τώρα: Η stand up comedy παράσταση του Λάμπρου Φισφή στο Θέατρο Ρεματιάς
Θεατρικά Νέα
Ανεξάρτητα Κράτη: Σε ποια ανοιχτά θέατρα της Αθήνας θα δούμε (ξανά) την παράσταση-φαινόμενο
Θεατρικά Νέα
«Του αγοριού απέναντι»: Το μιούζικαλ των Ρέππα – Παπαθανασίου επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος
ΘΕΑΤΡΟ
Ανα-τίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά: Επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άλσος
Θεατρικά Νέα
«Σαπφώ»: Στο Θέατρο Βασιλάκου το τελευταίο έργο του Αλέξη Σταμάτη
ΘΕΑΤΡΟ
Ρίταμαργαρίταρίταμαργαρίταρίταμαργαρί…: Η νέα παράσταση της Μαρίας Μαγκανάρη στο θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Bacon: Το πολυβραβευμένο έργο της Sophie Swithinbank για 2η χρονιά στο Θέατρο Άνεσις
ΘΕΑΤΡΟ
Η Πόρνη από Πάνω: Ο μονόλογος με την Κατερίνα Διδασκάλου στο Θέατρο Νέος Ακάδημος
ΘΕΑΤΡΟ
Τζόνι Μπλε, του Γιωργή Τσουρή για 2η σεζόν στο Θέατρο Άνεσις