MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αισχύλεια 2016: πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Φεστιβάλ Αισχύλεια, που διοργανώνει ο Δήμος Ελευσίνας εδώ και 42 χρόνια, φιλοξενεί φέτος από τις 29 Ιουνίου 2016, περισσότερες από 65 εκδηλώσεις με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, στο Παλαιό Ελαιουργείο.

Monopoli Team

Μία από τις σημαντικότερες χρονιές της νεότερης ιστορίας της Ελευσίνας αποτελεί το 2016, μια χρονιά που η πόλη πέρασε στην τελική φάση και διεκδικεί δυναμικά τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Το στερεότυπο της υποβαθμισμένης πόλης παραμερίζεται με τη δυναμική παρουσία της Ελευσίνας, μίας πόλης που ξέρει, θέλει και μπορεί να μεταμορφωθεί σε βιώσιμη και δημιουργική οντότητα, πρότυπο προς μίμηση. Ο πολιτισμός γίνεται στην πόλη της Ελευσίνας τρόπος ζωής και βρίσκεται στον πυρήνα κάθε προσπάθειας για κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική αναβάθμιση.

palaio elaiourgeio aisxuleia 2016

Σε αυτό το όραμα εντάσσονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια το έτος 2016 εκδηλώσεις ποιότητας και ήθους, από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. 

Συνολικά φιλοξενούνται περισσότερες από 65 εκδηλώσεις: 25 παραστάσεις θεάτρου, χορού και χοροθεάτρου, 23 μουσικές, 8 κινηματογραφικές προβολές, 3 εικαστικές εκθέσεις, 3 περφόρμανς, ένας ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, ένα διεθνές συνέδριο, μία διάλεξη και μία διεθνής ημερίδα.

hoppest eleusina 2016

Η έναρξη του Φεστιβάλ γίνεται στις 29 Ιουνίου με το ιστορικό ιστιοφόρο «Hoppet» που κατέπλευσε στο λιμάνι της Ελευσίνας στο πλαίσιο του «Meeting the Odyssey» και παρουσιάζει το «Memories for Life». Επίσης, στις 30 Ιουνίου, 2-3 Ιουλίου η ομάδα του «Meeting the Odyssey» θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παράσταση «Landing an Odyssey».

Ακολουθεί το Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος-Baumstrasse (1-10 Ιουλίου), με συναυλίες και παραστάσεις υπό την εποπτεία της Μάρθας Φριντζήλα, στο Παλαιό Ελαιουργείο με ελεύθερη είσοδο. Ακολουθεί η Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία (15-25 Ιουλίου) με παραστάσεις που αναδεικνύουν τις νέες τάσεις στο σύγχρονο ελληνικό θέατρο (είσοδος 5 ευρώ).

Το κύριο μέρος του Φεστιβάλ ξεκινά τον Αύγουστο με την παράσταση «Θουκυδίδης Δραματικός: Το θέατρο του Πολέμου». Στις 18/8 βραδιά πανσελήνου με τη Σόνια Θεοδωρίδου στον αρχαιολογικό χώρο της Ελευσίνας με ελεύθερη είσοδο. Ακολουθούν στις 24/8 ο Σωκράτης Μάλαμας, στις 28/8 η Hangzhou Opera Theater, στις 31/8 το ΚΘΒΕ με τους «Επτά επί Θήβας», στις 2/9 το Εθνικό Θέατρο με την «Αντιγόνη», στις 5/9 η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά, στις 7/9 ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, στις 8/9 η Κάρμεν Ρουγγέρη με τον «Κουρέα της Σεβίλλης», στις 9/9 ο Γιάννης Κακλέας με το «Συρανό». Μια διαφορετική διοργάνωση στις 10 Σεπτεμβρίου με τον 2ο ημιμαραθώνιο «Στα ίχνη της ιεράς οδού».
aisxuleia_2016_ekdiloseis.pdf

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b