MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν

Πολλές προτάσεις για δωρεάν εκδηλώσεις στην Αθήνα και αυτό το Σαββατοκύριακο!

author-image Πένυ Νικολάου

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

4ημερο δωρεάν εκδηλώσεων στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στάυρος Νιάρχος
laurien anderson sunaulia kentro stauros niarxos

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ανοίγει και φέτος τις πόρτες του στο κοινό, για ένα τετραήμερο εκδηλώσεων, με ελεύθερη είσοδο, που φέρουν τον συμβολικό τίτλο Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο. Από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου το ΚΠΙΣΝ μετουσιώνεται σε έναν ζωντανό τόπο ιδεών, εξερεύνησης και αλληλεπίδρασης, μέσα από ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα πολιτιστικών, αθλητικών και εκπαιδευτικών δράσεων για όλες τις ηλικίες. Κεντρικό ρόλο στις εκδηλώσεις, δεν μπορεί παρά να έχει η μουσική, με τη συμμετοχή 14 ξεχωριστών προγραμμάτων συναυλιών, διαδραστικών εργαστηρίων, και μουσικών παραστάσεων!

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
festival bobou kinimatografou 2016 weekend

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης διοργανώνει το 7ο Φεστιβάλ Βωβού Κινηματογράφου, με τίτλο “Αγάπη και Ερωτισμός στο Βωβό Κινηματογράφο” από την Τετάρτη 22 Ιουνίου έως την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016, στις 21.30, με την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Αλέξανδρου Μούζα. Το φετινό φεστιβάλ προσπαθεί να χαρτογραφήσει το ερωτικό στοιχείο όπως αποτυπώθηκε σε σπουδαίες ταινίες, μεγάλων δημιουργών, σε διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, από την κωμωδία και το δράμα μέχρι την αστυνομική περιπέτεια και το εξωτικό παραμύθι. Με συνοδοιπόρο τις νέες μουσικές δημιουργίες που θα συνυπάρξουν ζωντανά με τις ταινίες, δίνεται ένα ακόμα ερέθισμα στο θεατή να βιώσει την αύρα και την ατμόσφαιρα της εποχής.

6o Athens Open Air Film Festival: Όλη η Αθήνα ένα θερινό σινεμά
open air film festival 2016 weekend

Για 6η χρονιά, η μεγαλύτερη κινηματογραφική γιορτή της Αθήνας επιστρέφει! Από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ για 4η συνεχόμενη χρονιά, ξεχωριστές γωνιές της Αθήνας, αρχαιολογικοί χώροι, άλση, πλατείες, και μερικά από τα ομορφότερα Μουσεία της πόλης, μετατρέπονται σε υπαίθρια «θερινά σινεμά», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Αυτή την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αφιέρωμα «Shakespeare in the City» «Ριχάρδος o 3ος» (Richard III, 1995) του Ρίτσαρντ Λονκρέιν στο Άλσος Μπαρουτάδικο (Ιερά Οδός 290, Αιγάλεω).

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Πρότζεκτ Άτλας του Παναγιώτη Βελιανίτη στην Πειραιώς 260
project atlas panagiotis belianitis festival athinon 2016 3

Ο συνθέτης Παναγιώτης Βελιανίτης δημιουργεί μια προσομοίωση του ουράνιου θόλου, φέρνει τους αστερισμούς σε απόσταση αναπνοής και μας καλεί να τους αγγίξουμε, από τις 20 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου, στην Πειραιώς 260. Οι συμμετέχοντες ενορχηστρώνουν, με την κίνησή τους, το υπερ-αφήγημα του κόσμου που βρίσκεται κάτω από τα άστρα. Ένα φορητό τηλεσκόπιο, έξω από την εγκατάσταση, επιτρέπει στους επισκέπτες να ατενίσουν τα άστρα του θερινού ουρανού, ενώ μια σειρά διαλέξεις με θέματα αστροφυσικής, από ειδικευμένο προσωπικό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, πλαισιώνουν το πρότζεκτ.


Έκθεση αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

ekthesi anotatis sxolis kalon texnon weekend

Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής. Από τις 15 Ιουνίου και για συγκεκριμένες ημερομηνίες το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται τον εκθεσιακό χώρο «Νίκος Κεσσανλής» της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Πειραιώς 256 (Ρέντης). Η έκθεση παρουσιάζει έργα τριών διαφορετικών ομάδων φοιτητών, επισημαίνει τις τάσεις και τους εκφραστικούς χαρακτήρες, και καταγράφει τα τελικά αποτελέσματα της εικαστικής εκπαίδευσης και της καλλιτεχνικής έρευνας που ανέπτυξαν οι φοιτητές.


ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
naos olumpiou dios ksenagiseis june 2016

Δωρεάν Ξεναγήσεις σε Αρχαιολογικούς Χώρους και Γειτονιές της Αθήνας
Συνεχίζεται και τον Ιούνιο το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων, μια περιήγηση στον πολιτιστικό πλούτο και τις ομορφιές της πόλης, από έμπειρους και εξειδικευμένους ξεναγούς, που προσφέρει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου σε συνεργασία με το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25 Ιουνίου 2016, στις 10.30 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στο Νομισματικό Μουσείο και την Κυριακή 26 Ιουνίου την ίδια ώρα στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b