MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
PERFORMANCE

Free jazz οπτικοακουστική περφόρμανς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Μια εμμονική free jazz οπτικοακουστική περφόρμανς, πρεμιέρα του ομώνυμου θεατρικού πρωτότυπου έργου του Γιώργου Παντελεάκη σε σκηνοθεσία του ιδίου, ανεβαίνει την Τετάρτη 22 και την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 21.00, στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Ένας πυγμάχος, μια υψίφωνος, ένας ηθοποιός και μια χορεύτρια του κλασικού μπαλέτου, συμπράττουν επί σκηνής ερμηνεύοντας ένα Free jazz δοκίμιο γύρω από την εσωστρεφή φύση και το μοναχικό δρόμο ενός Πυγμάχου. Μια avant guard παράσταση με χαρακτήρες οι οποίοι συνευρίσκονται δραματουργικά, όπως αυτό προκύπτει κατά τη διάρκεια ενός πραγματικού Πυγμαχικού αγώνα επί σκηνής.

free jazz optikoakoustiki performance imk2

Μια επινοημένη συνάντηση με σολίστ από διαφορετικούς χώρους με κοινό παρονομαστή την εμμονική σχέση του καθενός με το είδος του, και καμβά μία πυγμαχική αρένα και την Jazz ποίηση. Ποίηση στην οποία ο ποιητής ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία μορφών, ρυθμών και ήχων. Ένα λογοτεχνικό είδος που αντλεί την ενημέρωσή του από την ίδια τη μουσική.

free jazz optikoakoustiki performance imk3

Ένα μοντάζ σε ένα όνειρο το οποίο συνεχώς αναβάλλεται, δημιουργώντας τη δική του πραγματικότητα και ένα ρεσιτάλ νουάρ αισθητικής πάνω στην πρόσφατη ιστορία -παράγωγο των χρόνων της ‘Ύφεσης, του Πολέμου και του κοινωνικού αναβρασμού τον εικοστό αιώνα.
Παράσταση φεστιβαλικού, παγκόσμιου χαρακτήρα που ενώνει το κλασικό με το μοντέρνο, την ποίηση με την Jazz και τις δυναμικές τέχνες. Ελεγεία πάνω στη Πυγμαχία και το Αμερικάνικο όνειρο της «Jazz age» εποχής, «The great depression», κατά τον εικοστό αιώνα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Γιώργος Παντελεάκης
Σκηνοθεσία: Γιώργος Παντελεάκης


Παίζουν: Δημήτρης Κλωνής: Τύμπανα, Μάïρα Μηλολιδάκη: Υψίφωνος, Πωλίνα Χαλά: Χορός κλασικό, μοντέρνο, Γιώργος Παντελεάκης: Ηθοποιός, Ντίνος Μουτσιούλης: Πυγμάχος, Κωνσταντίνος Μυρικλής: Πυγμάχος

Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 10€, κανονικό 8€, μειωμένο (Μαθητές /Φοιτητές, Κάτοχοι Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ/ ΑμΕΑ/Ατέλειες Ηθοποιών και Σκηνοθετών)
Πληροφορίες: Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους
Παραστάσεις: Τετάρτη 22 και Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στις 21:00
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b