Γκιακ του Δημοσθένη Παπαμάρκου στο Skrow Theater
Η συλλογή διηγημάτων Γκιακ – που σημαίνει αίμα, οικογένεια, εκδίκηση στα Αρβανίτικα – του Δημοσθένη Παπαμάρκου, ένα από τα σημαντικότερα δείγματα νεοελληνικής λογοτεχνίας, παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Θανάση Δόβρη, με μια εκλεκτική ομάδα ηθοποιών και συνεργατών.
A
A
Το Γκιακ είναι η χαρτογράφηση του ιστορικού τραύματος, το οποίο, επανερχόμενο εμμονικά μέσω της μνήμης, διαλύει την έννοια του παρόντος, και καταδικάζει τους αφηγητές σε μια κόλαση εξομολογήσεων χωρίς καμία πιθανότητα εξιλέωσης. Οι αφηγητές παύουν να είναι άνθρωποι και μεταμορφώνονται σε απορρίμματα μιας μνήμης που τους έχει αφήσει ημιθανείς, ένοχους, ανολοκλήρωτους. Σε ένα σκηνικό χώρο γεμάτο κόκαλα, οι τέσσερις ηθοποιοί μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, διχασμένοι ανάμεσα σε μια πρωτοφανή τρυφερότητα και μια φρικαλέα βία, προσπαθώντας ανεπιτυχώς να κατευνάσουν την λαιμαργία του παρελθόντος.
Το Γκιακ δεν επιθυμεί να είναι μια παράσταση, αλλά μια ευκαιρία διαπραγμάτευσης με την ιστορική βία τόσο των χαρακτήρων όσο και με τη δική μας.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ρωγμές: Μια σόλο χοροθεατρική σκηνική σύνθεση της Χριστίνας Κυριαζίδη στο Rabbithole
Η Πολυξένη Καράκογλου στο Caja de Musica
Eden Presents: Ο Marcel Dettmann στην Αθήνα για να ταρακουνήσει το Ωδείο Αθηνών
Η Νύχτα Χορεύει Βαλς: H Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Θέατρο Παλλάς
Η Βίκυ Καρατζόγλου με λαϊκά άνευ όρων στον Σταυρό του Νότου Plus
Λειψυδρία προ των πυλών στην Αττική: Ιστορικό χαμηλό στα αποθέματα νερού στον Μόρνο
Τα 9 συμπτώματα του προδιαβήτη που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε
Είδαμε το «Μπλε Υγρό»: Ο φόβος και η αλήθεια επί σκηνής
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Πέμπτη 27 Νοεμβρίου
«Τέχνη για το εδώ και τώρα», τέχνη για όλους