MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
13
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Σύγχρονο τσίρκο για παιδιά στον Πολυχώρο Πολιτισμού & Αθλητισμού WE

O Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού WE παρουσιάζει την Παρασκευή 20 Μαΐου την παράσταση σύγχρονου τσίρκου «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», για παιδιά, 10-12 ετών με είσοδο ελεύθερη.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προτείνει ένα θέαμα με ακροβατικά για τους μαθητές του Δημοτικού, σε μια προσπάθεια γνωριμίας με την κουλτούρα της τέχνης του τσίρκου. Μέσα από την παράσταση, αναδεικνύεται η προσπάθεια να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να θέσουμε το σώμα και το πνεύμα στην υπηρεσία της δημιουργίας. Η τέχνη του τσίρκου προϋποθέτει την αναζήτηση της τελειότητας, της ακρίβειας, της προσπάθειας και της συνεργασίας. Περισσότερο από έναν απλό δεσμό με έναν πανανθρώπινο πολιτισμό, έλκει την καταγωγή της από την πολυπολιτισμική και ιστορική παγκόσμια κληρονομιά και αποτελεί τέχνη και εργαλείο στην υπηρεσία της εκπαιδευτικής επιτυχίας.

Σε αυτό το πνεύμα, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους μαθητές στο θέαμα με τίτλο «Σαν μια σταγόνα νερό μέσα σε μια τσάντα», που αποτελεί διασκευή του έργου της Μαργκερίτ Ντυράς «Μέρες ολόκληρες πάνω στα δέντρα», που ερμηνεύει η ακροβάτισσα Marie Mercadel.

Το κείμενο αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που περνά τις μέρες πάνω στα δέντρα ενώ οι άλλοι μαθητές κάνουν τα μαθήματά τους. Το σκηνικό είναι απλό: ένα κρεβάτι, μια γυναίκα, μια λάμπα και μια ιπτάμενη μπάρα.

Είσοδος Ελεύθερη με προεγγραφή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος Ελεύθερη με προεγγραφή
Παραστάσεις: Παρασκευή 20 Μαΐου 2016
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Το πιο όμορφο σώμα που έχει βρεθεί ποτέ σε αυτό το μέρος: Επιστρέφει ο μονόλογος με τον Αργύρη Ξάφη
ΘΕΑΤΡΟ
Τελευταία Επιθυμία, των Αντώνη Αντωνόπουλου και Κέλλυς Παπαδοπούλου στο H.ug Art Space
ΘΕΑΤΡΟ
Άγριοι, του Γιώργου Παλούμπη για 2η σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
ΘΕΑΤΡΟ
Ξεκίνα από την Αρχή και συνέχισε μέχρι Να φτάσεις στο Τέλος, από την ομάδα κι όμΩς κινείται στο Θέατρο Ροές
Θεατρικά Νέα
Η Τελευταία Έξοδος – Ρίτα Χέιγουορθ: Η ταινία-σταθμός ανεβαίνει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Άνεσις
Θεατρικά Νέα
Η Παναγία των Παρισίων: Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη ανεβάζει στον «Ελληνικό Κόσμο» το αριστούργημα του Ουγκώ
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Βρικόλακες», του Χένρικ Ίψεν επιστρέφουν στο θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Prison…Κέικ, της Μαρίας Ν. Κίτρα στο θέατρο Αλκμήνη
Θεατρικά Νέα
Ballet Stars Gala: Οι κορυφαίοι χορευτές του κόσμου έρχονται στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Αυτοί που κοιτούν: Για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή το αντιπολεμικό έργο του Βασίλη Μαυρογεωργίου
Θεατρικά Νέα
Το όνομα, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αθηνά
ΘΕΑΤΡΟ
Να ξέρετε πως αυτό που ακούτε είναι σφύριγμα τρένου, του Θανάση Τριαρίδη στο θέατρο Olvio