MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ο Μικρός Πρίγκιπας έρχεται στο Family Zone του ΟTE TV!

Η εμπνευσμένη κινηματογραφική μεταφορά του αριστουργηματικού μοντέρνου παραμυθιού του Μικρού Πρίγκιπα, του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint-Exupery, έρχεται στην μικρή οθόνη για μια απολαυστική σινεφίλ βραδιά για όλη την οικογένεια.

author-image Πένυ Νικολάου

Τεχνικά αριστοτεχνική και σεναριακά πρωτότυπη, η ακριβότερη ταινία κινουμένων σχεδίων που έγινε ποτέ στη Γαλλία – κόστισε 80 εκατομμύρια ευρώ- φέρει τη σφραγίδα του σκηνοθέτη Mark Osborne («Kung-Fu Panda»).

Ο τελευταίος συνδυάζει την τεχνοτροπία της χαρτοκοπτικής, του ψηφιακού εφέ και του stop-motion, για να κατασκευάσει ένα εντυπωσιακό, συγκινητικό και ευφάνταστο παραμύθι, που σέβεται το πνεύμα του βιβλίου.

Le-Petit-Prince

Το ένα μέρος της ιστορίας είναι γνωστό. Ο μικρός πρίγκιπας προσγειώνεται στην έρημο και γνωρίζει τον αφηγητή της ιστορίας, στον οποίο περιγράφει τις περιπέτειες του με ανθρώπους ματαιόδοξους αλλά και κάποιους άλλους πιο ανθρώπινους.

Στη ταινία αυτή του Osborne, η βερσιόν του μικρού πρίγκιπα που ξέρουμε, υπάρχει μόνο στο πρώτο της μέρος, αφού ενώ την ιστορία την διηγείται στους θεατές ο γνωστός αεροπόρος αφηγητής, εκείνος είναι πλέον γέρος. Έτσι θυμάται την ιστορία και την διηγείται σ’ ένα μικρό κοριτσάκι που έχει μετακομίσει δίπλα του. Το μικρό κορίτσι, κλεισμένο στο σπίτι του, διαβάζει εντατικά για να μπει στο καλύτερο κολλέγιο, όταν ανακαλύπτει πως δίπλα της κατοικεί αυτός ο παράξενος, αλλά τρυφερός γερο-αεροπόρος. 

little-prince

Προορισμένη να κατακτήσει τις καρδιές μεγάλων και μικρών θεατών η ταινία, θα τα καταφέρει εύκολα καθώς περιηγείται επιδέξια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Η χαμένη παιδική αθωότητα, το ταλέντο να βλέπεις με την καρδιά πεντακάθαρα τα πράγματα και η ανακάλυψη της ουσίας σε κάθε τι δίχως να χάνεις το μέτρο, είναι στοιχεία που περιγράφει κατάλληλα η ταινία, πατώντας στο μυθιστορηματικό θησαυρό του Antoine de Saint-Exupery. Το άκρως συγκινητικό φινάλε της ταινίας θα σας λυγίσει…



Ο Hans Zimmer, γνωστός από τα soundtracks των Gladiator, Dark Knight, Inception, The Lion King, υπογράφει την μουσική της ταινίας. Επίσης η υποτιτλισμένη εκδοχή της ταινίας, αν και γαλλικής παραγωγής, αποτελείται από ένα πρωτοκλασσάτο αγγλόφωνο καστ (Τζεφ Μπρίτζες, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέιμς Φράνκο).

Η ταινία Ο Μικρός Πρίγκιπας (“The Little Prince”) προβάλλεται το Σάββατο 23 Απριλίου στις 21.00 στο ΟΤΕ CINEMA 1HD.

Περισσότερα από Keep Watching
VIMA_WEB3b