MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το Ρολόι στο Θέατρο Σχολείον για τους πρόσφυγες, με δωρεάν είσοδο

Το Εθνικό Θέατρο στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής παρουσιάζει από 31 Μαρτίου και για 4 παραστάσεις, την επιτυχημένη παράσταση του Κωνσταντίνου Μπιμπή «Το ρολόι» ένα έργο βασισμένο στο μυθιστόρημα «Το Ρολόι του κόσμου χτυπά μεσάνυχτα» του Μενέλαου Λουντέμη, στο Θέατρο Σχολείον με ελεύθερη είσοδο.

Monopoli Team

Πρόκειται για την επιτυχημένη παράσταση του περσινού θεσμού της «Ανοιχτής Πλατφόρμας» έγινε πολύ θερμά αποδεκτή από το κοινό.

Η είσοδος για το κοινό στον πολυχώρο του «Σχολείου» θα είναι ελεύθερη, ωστόσο οι θεατές καλούνται να προσφέρουν φάρμακα, υλικά πρωτοβάθμιας περίθαλψης και τυποποιημένα τρόφιμα μακράς διάρκειας (εκτός χοιρινού κρέατος).

Τα είδη που το ΕΘ θα συγκεντρώσει θα τα προσφέρει, με τη συνεργασία του Δήμου Πειραιά και το Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, στους πρόσφυγες και μετανάστες που φιλοξενούνται στην πύλη Ε στο λιμάνι του Πειραιά.

to roloi ethniko theatro sxoleion.2jpg

Στόχος της παράστασης είναι όχι μόνο να προσεγγίσει τα γεγονότα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απ’ όλες τις οπτικές γωνίες, όπως εξαιρετικά κάνει και ο Λουντέμης, αλλά και να ανιχνεύσει σε βάθος τις συνδέσεις με τη σύγχρονη εποχή. Να ερευνήσει τα αίτια της δικής μας κοινωνικής και πολιτικής κατάρρευσης, της δικής μας πρωτοφανούς μισαλλοδοξίας, του δικού μας φασισμού.

Η παράσταση βασίζεται πάνω στις τεχνικές του αφηγηματικού και του σωματικού θεάτρου, τεχνικές πάνω στις οποίες ήδη η ομάδα πειραματίζεται. Είναι ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα διαφορετικά ύφη και είδη με σκοπό να υπηρετηθούν οι υπέροχες ιστορίες του Μενέλαου Λουντέμη.
  
to roloi ethniko theatro sxoleion3

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b