MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τριήμερο χωρίς πορτοφόλι: πού θα πάτε και πώς θα διασκεδάσετε δωρεάν!

Ένα Σαββατοκύριακο γεμάτο με εναλλακτικές προτάσεις ψυχαγωγίας περιμένει όσους ξέρουν να περνούν καλά χωρίς… το πορτοφόλι τους!

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΗ
We take the streets στο Bios Ρομάντσο
take the streets bios romantso

Την 25η Μαρτίου στις 16.00, η πολύχρωμη γειτονιά της Ομόνοιας, γιορτάζει με ένα απογευματινό τσιμπούσι που στήνεται στο δρόμο μπροστά από το Ρομάντσο! Μια μουσικογευστική παρέλαση, με κύριους πρωταγωνιστές το Μπαγκλαντές, τη Σενεγάλη, τη Νιγηρία και το Πακιστάν, καταλαμβάνει τους δρόμους της πόλης με σκοπό να μας φέρει λίγο πιο κοντά στην εξωτική πλευρά της. Τα καλύτερα πολυεθνικά εστιατόρια της περιοχής παίζουν με το κάρυ και τις γλυκόξινες σάλτσες ενώ στα μεγάφωνα ηχούν οι παραδοσιακοί ήχοι της πολύχρωμης συνοικίας του κέντρου. Δύο εκπρόσωποι της αφρικανικής κουλτούρας, η DJ Magi και ο Djj Paco, αναλαμβάνουν τα decks μεταδίδοντας το αφρικάνικό τους groove, ενώ ο Terra Exotica και η Katerina Karali ολοκληρώνουν το DJ set με βαλκανικές νότες και αιγυπτιακές ψυχεδέλειες. Και κάπως έτσι, μετατρέπεται το στενό της Αναξαγόρα, σε ένα κοσμικό dancefloor.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Συναυλία Τσέπης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
sunaulia tsepis ethniki luriki skini weekend

Στις 27 Μαρτίου στις 12.00 το μεσημέρι, η Εθνική Λυρική Σκηνή παρουσιάζει μία μικρή συναυλία «τσέπης» με πιάνο και με μία ή δύο φωνές. Με σκηνικό το νέο σπίτι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο ΚΠΙΣΝ, μονωδοί και μουσικοί κάνουν μια πρώτη σύνδεση του Λυρικού Θεάτρου με τη νέα τοπογραφία που δημιουργείται στο ΚΠΙΣΝ. Σολίστ: Μαρία Μητσοπούλου (υψίφωνος), Δημήτρη Πακσόγλου (τενόρος), Δόμνα Χάλαρη (πιάνο)


PERFORMANCE
As One από τον ΝΕΟΝ και το Marina Abramović Institute στο Μουσείο Μπενάκη
as one mouseio mpenaki weekend

Μέσω του προγράμματος As One, το οποίο πραγματοποιείται στο Μουσείο Μπενάκη από τις 10 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου 2016, ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης NEON και το Marina Abramovic Institute (MAI) μοιράζονται το ίδιο όραμα, να προάγουν την τέχνη της performance και να αναδείξουν μια νέα γενιά καλλιτεχνών performance στην Ελλάδα. Το As One πρόκειται να παρουσιάσει, για διάστημα επτά εβδομάδων, τη Μέθοδο Abramović και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα από performance, διαλέξεις, φιλμς και εργαστήρια, με τη συμμετοχή 29 καλλιτεχνών – ελλήνων αλλά και ξένων.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
3η έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων στην Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών
festival

Το Athens Print Fest/ Third Edition, η 3η Έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίωνκαι την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών, με γενικό τίτλο “Abracadabra”, από 1η έως 31 Μαρτίου. Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης, το μοναδικό στην Ελλάδα, που πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στην Αθήνα, με σκοπό να εστιάσει όχι μόνο στο σήμερα της ελληνικής χαρακτικής μέσα από τις προτάσεις και τις ποικίλες δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη χαρακτική τέχνη, αλλά να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή της σε διεθνές επίπεδο. Μια συνάντηση πολιτιστικών φορέων με έμφαση στην Χαρακτική και τις εκτυπώσεις με νέες και καινοτόμες δημιουργίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας διεθνής εικαστικός διάλογος γύρω από τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις της Σύγχρονης Χαρακτικής τόσο σε αισθητικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.
Διεύθυνση: Δημοτική Πινακοθήκη Αθηνών, Λεωνίδου & Μυλλέρου, Μεταξουργείο

ΦΕΣΤΙΒΑΛ
RPT MEETS ATHENS
rpt meet athens 

Φεστιβάλ αφιερωμένο στον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό, στο hard listening, στην performance, στο θόρυβο και σε άλλες μη κατηγοριοποιήσιμες live actions. Η δεύτερη βραδιά του τριήμερου φεστιβάλ φιλοξενείται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων. Το τριήμερο φεστιβάλ RPT MEETS ATHENS πρόκειται να πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Μαρτίου 2016 στις 21.00 στους χώρους Ίδρυμα 2.14, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και Boiler.

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b