MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εργαστήρια για παιδιά, διάλεξη και σεμινάριο θεάτρου στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει την ανοιχτή επικοινωνία του με το κοινό, μέσα από το εμπλουτισμένο και ανανεωμένο πρόγραμμα των εκδηλώσεών του.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Στις νέες, μόνιμες πλέον εγκαταστάσεις του, εντός του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες εκδηλώσεις, να έρθουν πιο κοντά στο ΚΠΙΣΝ και να παρακολουθήσουν τα τελευταία βήματα προς την ολοκλήρωσή του.

Για το διάστημα 25 έως 28 Φεβρουαρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ περιλαμβάνει ένα σεμινάριο θεάτρου, μία διάλεξη ψυχολογίας και εργαστήρια για παιδιά.

ergastiria gia paidia kpisn

Συγκεκριμένα, οι προτάσεις του Κέντρου Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ για το διάστημα 25 – 28 Φεβρουαρίου περιλαμβάνουν:

Σεμινάριο Θεάτρου
Η Μικρή μας Πόλη – 25.2.2016, Ώρα 17.00
Έργο του θεατρικού κανόνα, Η Μικρή μας Πόλη, του Θόρντον Ουάιλντερ, βραβευμένη με Πούλιτζερ και με μεγάλες καινοτομίες φόρμας για την εποχή της, είναι διαχρονική και οικουμενική. Μια πόλη που μοιάζει με όλες τις μικρές πόλεις, με κατοίκους σαν όλους του καθημερινούς ανθρώπους, που στοχάζονται για τον καιρό που περνάει, για το θάνατο και τους κύκλους της ζωής, για το μεγαλείο της φύσης, για τα υπαρξιακά ζητήματα. Το σεμινάριο ανιχνεύει το έργο και το ύφος του, και παρουσιάζει σκηνές με συλλογική και διαδραστική συνεργασία.
Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αθηνά Δελιάδη, ηθοποιός-σκηνοθέτης

Διάλεξη ψυχολογίας
Πώς να αντιμετωπίσω τα απαιτητικά “αφεντικά” και συγκρούσεις με συναδέλφους – 26.2.2016, Ώρα 17.00
Η αποτελεσματική διαχείριση απαιτητικών καταστάσεων στον εργασιακό χώρο συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ευχαρίστησης, βελτιώνοντας το κλίμα συνεργασίας μεταξύ συναδέλφων. Ενισχύει την αυτοπεποίθηση των ατόμων, δημιουργώντας ευκαιρίες για τη σύναψη παραγωγικών επαγγελματικών σχέσεων. Η διάλεξη παρουσιάζει ποικίλες επικοινωνιακές δεξιότητες, με σκοπό οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών, που σχετίζονται με τον εκάστοτε εργοδότη ή συνάδελφο. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, τα θέματα τα οποία θα παρουσιαστούν συμπεριλαμβάνουν: τρόπους έκφρασης άρνησης ή διαφωνίας, μέθοδοι απώθησης του αρνητισμού, παρουσίαση των διαφόρων τύπων επικοινωνίας, τρόπους βελτίωσης των επικοινωνιακών λαθών που μπορεί να προκύψουν, κ.ο.κ
Ομιλητής: Χριστίνα Πατίτσα, Ψυχολόγος

Εργαστήριο για παιδιά
Musical Steps – 28.2.2016, Ώρα 11.30 & 12.15
Το Musical Steps είναι ένα επιτυχημένο σύστημα μουσικής και κίνησης που εδρεύει στη Σκωτία και λειτουργεί για 2η συνεχή χρονιά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια δημιουργική απασχόληση γονέα-παιδιού που ενδυναμώνει τη σχέση τους. Κύριοι στόχοι είναι η μουσική καλλιέργεια, η ενθάρρυνση του λόγου και η κοινωνικοποίηση του παιδιού. Το μάθημα έχει συγκεκριμένη δομή, με τραγούδια σε ελληνικά και αγγλικά, επαφή με μουσικά όργανα και πλούσιο οπτικό υλικό για παιχνίδι.
Το εργαστήριο έχει ως θέμα το τσίρκο.

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Εύη Θεοδωράκου, μουσικός παιδαγωγός –
αντιπρόσωπος του Musical Steps στην Ελλάδα
Βάλια Γιαλιά

Το εργαστήριο των 11:30 απευθύνεται σε γονείς & παιδιά βρεφικής ηλικίας (8-18 μηνών), ενώ των 12:15 σε γονείς & παιδιά προσχολικής ηλικίας (18-36 μηνών).

*Η συμμετοχή στην εκδήλωση απαιτεί προεγγραφή     

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b