MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δέκα σπουδαίοι ηθοποιοί που δεν κέρδισαν ποτέ Όσκαρ!

Τα βραβεία Όσκαρ είναι ο κορυφαίος θεσμός του κινηματογράφου και υπέρτατη καταξίωση για έναν ηθοποιό. Όμως, στην ιστορία του θεσμού υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα σημαντικών αστέρων που ενώ έγραψαν ιστορία στην υποκριτική δεν κατόρθωσαν ποτέ να κερδίσουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Είναι, άλλωστε, γνωστό ότι τα βραβεία αποτυπώνουν την εφήμερη αίσθηση του σπουδαίου και κάποιες φορές η ιστορία τα διαψεύδει…

O Peter O'Toole δεν κέρδισε ποτέ Όσκαρ για κάποια ταινία του, ωστόσο το 2003 έλαβε ένα τιμητικό βραβείο για το σύνολο της καριέρας του
author-image Γιώργος Σμυρνής

Στην παρούσα λιστα παραθέτουμε δέκα πολύ λαμπερούς αστέρες, πρόσφατους και παλαιούς, που δεν έχουν βραβευθεί από τον συγκεκριμένο θεσμό. Από τη λίστα παραλείπουμε την πολύ σημαντική ηθοποιό Julianne Moore, αν και δεν έχει πάρει ακόμα κάποιο βραβείο Όσκαρ. Ο λόγος είναι πως πιθανό φέτος αυτό να αλλάξει. 

Leonardo DiCaprio: Το αίτημα να δώσουν επιτέλους το χρυσό αγαλματάκι στο Leo έχει γίνει κάτι σαν κίνημα. Το αιώνιο baby face του αμερικάνικου σινεμά δεν στάθηκε μόνο στην εξωτερική του εμφάνιση και στο να είναι ένα είδωλο των teenagers. Οι συνεργασίες του με καταξιωμένους σκηνοθέτες- κυρίως με τον Scorsese, αλλά και τους Woody Allen, Clint Eastwood- τον καθιέρωσαν στον χώρο και ως ένα πολύ σημαντικό ηθοποιό. Αν και έχει προταθεί για Όσκαρ 4 φορές το αγαλματάκι δεν έχει έρθει ακόμα!

leonardo di caprio


James Dean
(1931-1955): Ο αιώνιος επαναστάτης χωρίς αιτία πέθανε νέος και δεν προλαβε να κερδίσει ένα βραβείο Oscar. Δεν έχει σημασία, όμως. Τα αγαλματάκια δεν σε κάνουν “αθάνατο”!

1James-Dean
Marilyn Monroe (1926-1962): Η χρυσή σεξοβόμβα του αμερικάνικου κινηματογράφου δεν κέρδισε ποτέ το αγαλματίδιο, ούτε ήταν ποτέ υποψήφια γι’ αυτό.
1 marily monroe
Richard Burton (1925-1984): Ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς της εποχής του και γενικότερα του σινεμά, o Ουαλός Richard Burton, σύζυγος για 10 χρόνια της Elizabeth Taylor, υπήρξε 7 φορές υποψήφιος, αλλά καμία φορά δεν πήρε το χρυσό αγαλματίδιο σπίτι του. Είναι όντως παράξενο, δεδομένου ότι, εκτός από μεγάλο υποκριτικό ταλέντο, ήταν από τους χρυσούς σταρ της εποχής του.  

Richard-Burton-1

Peter O’Toole (1932-2013): Αυτό κι αν είναι! Οκτώ υποψηφιότητες, ούτε μία βράβευση. Ένας τεράστιος Ιρλανδός ηθοποιός, με κορυφαίες ερμηνείες, ιδίως στη Νύχτα των Στρατηγών και στο Λώρενς της Αραβίας, που κέρδισε μόνο μια τιμητική διάκριση για την συνολική προσφορά του.
1-Peter-OToole

Orson Welles
(1915-1985): Το να είσαι κορυφαίος και να έχεις δημιουργήσει μια από τις μεγαλύτερες ταινίες όλων των εποχών, τον Πολίτη Κέιν, δεν είναι αναγκαίο ότι θα σε οδηγήσει στην δόξα. Ο μεγάλος Orson Welles είχε στην καριέρα του μόλις μία υποψηφιότητα και κανένα βραβείο Oscar.
1orson-welles
Glenn Close: Εκπλήσει το γεγονός ότι η 65χρονη ηθοποιός με τις 6 υποψηφιότητες για Oscar, η οποία έχει ερμηνεύσει με δεξιοτεχνία προκλητικούς και εντυπωσιακούς ρόλους, δεν κέρδισε ποτέ το βραβείο.
1Glenn-Close

Peter Sellers (1925-1980): Άλλο ένα παράξενο! Ο επιθεωρητής Κλουζό, ο κωμικός που έπαιζε τρεις και τέσσερις ρόλους σε κλασικά αριστουργήματα του Stanley Kubrick, είχε στην τεράστια καριέρα του δύο υποψηφιότητες, αλλά καμία βράβευση.
1peter-sellers

Johnny Depp: Τρεις φορές ήταν υποψήφιος ο Johnny, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει το βραβείο. Οι τρεις υποψηφιότητες ήταν για τους “Πειρατές της Καραϊβικής”, το “Sweeney Todd” και το “Ψάχνοντας τη Χώρα του Ποτέ”.
1johnny depp
Sigourney Weaver: Άλλη μια ηθοποιός που προτάθηκε πολλές φορές και δεν το κέρδισε καμία. Μάλιστα το 1989 προτάθηκε δύο φορές για Όσκαρ, για το όσκαρ Α γυναικείου ρόλου για το “Gorillas in the Mist” και β γυναικείου ρόλου για το “Working Girl”. Ποιός ξέρει; Ίσως, αν είχε προταθεί μόνο για ένα από τα δύο, να κέρδιζε κάτι. Και το 1987 δεν κατάφερε να κερδίσει το αγαλματίδιο για το “Aliens”. 

Sigourney-Weaver

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b