MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Καλλιτέχνης χωρίς χέρια σχεδιάζει εκπληκτικά πορτραίτα

Το γεγονός της αναπηρίας του, δεν τον εμπόδισε να εκπληρώσει το όνειρό του, σχεδιάζοντας εκπληκτικά πορτραίτα που άνετα σε μπερδεύουν με φωτογραφίες.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το όνομά του είναι Mariusz Kedzierski, ηλικίας 23 ετών και κατάγεται από την Πολωνία. Του αρέσει να σχεδιάζει ρεαλιστικά ή και υπερρεαλιστικά έργα και τα περισσότερα από αυτά είναι πορτραίτα. Στην ζωγραφική του δεν υπάρχει τίποτα το ιδιαίτερο, εκτός από ένα πράγμα – γεννήθηκε χωρίς χέρια.

Η αναπηρία όμως όπως λέει ο ίδιος δεν μπαίνει εμπόδιο στη ζωή του, δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσει τα όνειρά του. Η τέχνη-ήταν ο τρόπος ζωής του για 7 χρόνια. Από τότε έχει δημιουργήσει πάνω από 700 σχέδια, ξοδεύοντας συνολικά πάνω από 15.000 ώρες. Μέσα σε αυτό το διάστημα, κέρδισε το 2ο βραβείο του “Καλύτερου Καλλιτέχνη Παγκοσμίως” το 2013 στη Βιέννη. Επίσης έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Κρακοβία, τη Βιέννη, την Οξφόρδη, το Βρότσλαβ και σε πολλά άλλα.

Τα τελευταία σχέδιά του τα έχει κάνει κατά τη διάρκεια διαφόρων ταξιδιών του στην Ευρώπη, δουλεύοντας στους δρόμους του Βερολίνου, του Άμστερνταμ, του Λονδίνου, του Παρισιού, της Βαρκελώνης, της Μασσαλίας, της Βενετίας, της Ρώμης και της Αθήνας.

Με αυτό τον τρόπο θέλω να εμπνεύσω τους ανθρώπους και να τους δείξω ότι όλα τα όρια είναι στο μυαλό μας

kallitexnis xoris xeria1 

kallitexnis xoris xeria2 

kallitexnis xoris xeria3

kallitexnis xoris xeria4

kallitexnis xoris xeria5

kallitexnis xoris xeria6

kallitexnis xoris xeria7 

kallitexnis xoris xeria8

Το πορτραίτο του ευατού του το 2011
 
kallitexnis xoris xeria9

kallitexnis xoris xeria10

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b