MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κλασικό

Μακμπέθ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών

To Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει από την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016, το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Μακμπέθ», σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Μακμπέθ, όνομα αλλόκοτο σαν την ομίχλη της μακρινής Σκωτίας. Στα κάστρα ζουν σκιές, δολοφόνοι και υπνοβάτες. Μάγισσες ξεφυτρώνουν από τα δάση και τις λίμνες. Στο πεδίο των μαχών οι νίκες συγκλονίζουν το μυαλό: το αίμα ζητάει περισσότερο αίμα. Η πάλη ανάμεσα στο καλό και στο κακό γιγαντώνεται και γοητεύει την ψυχή γιατί «το όμορφο είναι λάθος και το λάθος είναι όμορφο».

Το αριστούργημα του Σαίξπηρ σε μετάφραση του Δημήτρη Δημητριάδη και σε μια νέα σκηνοθεσία που θυμίζει γοτθικό παραμύθι από την Αναστασία Ρεβή, καλλιτεχνική διευθύντρια της βραβευμένης θεατρικής ομάδας Theatre Lab Company με έδρα το Λονδίνο.

makmpeth 2016

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Σκηνικά: Μάιρα Βαζαίου
Κοστούμια: Μάιρα Βαζαίου
Μουσική: Εύη Στεργίου, Σπύρος Γιασαφάκης
Φωτισμοί: Γιάννης Κατσαρής

Παίζουν: Μάνος Γαλανής, Γιάννης Γκρέζιος, Βασίλης Ισσόπουλος, Κωνσταντίνος Καβακιώτης, Νίκος Καπέλιος, Άννα-Μαρία Κεφάλα, Γιάννης Καραμφίλης, Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Κωνσταντίνος Λιάρoς, Αντώνης Μιχαλόπουλος, Σερβιτόρος, Μέντεθ, Μαριάννα Πουρέγκα, Εύη Σαρμή, Βασίλης Σπυρόπουλος, Πολυξένη Σπυροπούλου, Γιάννης Χαρίσης, Μαρία Χριστοφίδου, Αλέξανδρος Τωμαδάκης

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b