MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“O Νοτιάς” του Τάσου Μπουλμέτη σύντομα στους κινηματογράφους!

Ένα μήνα πριν την προβολή της νέας ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη Νοτιάς στους ελληνικούς κινηματογράφους, σε συμπαραγωγή OTE TV, έρχεται στη δημοσιότητα ένα film clip. Το clip αυτό είναι αφιερωμένο στις γυναίκες της ταινίας που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην εξέλιξη της αφήγησης, και περιλαμβάνει σκηνές από την ταινία και δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

author-image Πένυ Νικολάου

Ο Νοτιάς είναι η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη μετά την Πολίτικη Κουζίνα, μια ταινία που παρακολουθεί την ενηλικίωση ενός μικρού παιδιού, του Σταύρου.

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ’60,’70 και ’80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. 

Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του.

notias tasos mpoulmeths

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τάσος Μπουλμέτης, ενώ στους κεντρικούς ρόλους βρίσκονται ο ανερχόμενος Γιάννης Νιάρος -στον ρόλο του Σταύρου- και μαζί του οι Θέμης Πάνου, Μαρία Καλλιμάνη, Ταξιάρχης Χάνος, Αργύρης Ξάφης, Ερρίκος Λίτσης, Όμηρος Πουλάκης, Μελισσάνθη Μάχουτ, Xαρά Μάτα Γιαννάτου, Γιώργος Βουρδαμής, Δημήτρης Ήμελλος και ο μικρός Φοίβος Ταραμπίκος. Ειδική εμφάνιση κάνει η Zωζώ Σαπουντζάκη, σε ρόλο-έκπληξη.

tasos notias

Ο «Νοτιάς» θα νάκει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Ιανουαρίου 2016 (διανομή Feelgood σε συνεργασία με τη Rosebud 21).

Μέσα από το πρόγραμμα των συμπαραγωγών του, που και φέτος περιλαμβάνει σημαντικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, αλλά και φιλμ μικρού μήκους, ο ΟΤΕ TV στηρίζει την ελληνική κινηματογραφία και τους Έλληνες δημιουργούς. Μετά την έξοδό της στους κινηματογράφους, η ταινία θα προβληθεί στα κινηματογραφικά κανάλια OTE CINEMA του OTE TV, σε πρώτη προβολή το 2016.

notias bacstage

Παραγωγή: ΟΝΙΟΝ ΦΙΛΜΣ
Σε συμπαραγωγή με: ΟΤΕ TV, VIEW MASTER, MAGIKON, ROSEBUD21
Εκτέλεση Παραγωγής: View Master Films
Executive Producer: Κώστας Λαμπρόπουλος
Οργάνωση Παραγωγής: Γιάννης Καραντάνης
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Σίμος Σαρκετζής
Μοντάζ: Γιώργος Μαυροψαρίδης
Σκηνογράφος: Σπύρος Λάσκαρης
Ενδυματολόγος: Εύα Νάθενα
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Διανομή Ρόλων: Σωτηρία Μαρίνη
Ειδικά Εφέ: Magikon
Έρευνα – εκτέλεση φωτογραφικού υλικού: Ηώ Πάσχου
Κομμωτής: Χρόνης Τζίμος
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b