MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
01
ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονο

Τα Ωραία μας Χέρια του Ευθύμη Φιλίππου στο Θέατρο Ροές

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Θέατρο Ροές παρουσιάζει από 19 Δεκεμβρίου την παράσταση “Τα Ωραία Χέρια μας” του Ευθύμη Φιλίππου, από το Res Ratio Network και την Έφη Μπίρμπα.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
author-image Μαρία Γεωργιλάκη

Το έργο “Τα ωραία χέρια μας” επικεντρώνεται στη σύνθεση μιας σειράς εικόνων που ανασύρουν από τη μνήμη τους έξι πρόσωπα κατά τη μυσταγωγική και καθαρτήρια συνάντησή τους. Μέσω της τυπολογίας ενός ταφικού τελετουργικού, των ιδιόμορφων κανόνων συμπεριφοράς που αυτό επιβάλλει, εκδιπλώνεται η διαλεκτική σχέση ανάμεσα στην ατομική εμπειρία και το ιερό στοιχείο της ύπαρξης.

Η Έφη Μπίρμπα και οι συνεργάτες της πλάθουν αλληλουχίες σημασιών-εικόνων μέσω αποσπασματικών δράσεων, πράξεων και σπαραγμάτων λόγου που δεν είναι παρά ατόφιες λεκτικές πράξεις. Οι διακριτές ύλες της παραστασιακής γλώσσας μορφώνουν ένα ρευστό σώμα από πολλαπλότητες και ρήγματα. Το συνολικό αποτέλεσμα διαθέτει τόσο την υφολογία όσο και την δομή της ονειρικής λειτουργίας. Στο ενύπνιο των Ωραίων χεριών μας ο χρόνος τεμαχίζεται και ανασυντίθεται προς όφελος των συνδέσεων και των ρήξεων που φωτίζουν το ασυνεχές της ανθρώπινης ύπαρξης, καταφάσκοντας παράλληλα στην θνητότητα. Η έξοδος-αποχωρισμός, η διάβαση και η είσοδος-ένταξη σε μια συμποσιακή κοινωνία, είναι ο μίτος με τον οποίο εκτυλίσσεται αυτή τη φορά η σκηνοθετική-εικαστική γλώσσα της Έφης Μπίρμπα.

ta oraia xeria mas2 theatro roes 2015

Η αδυνατότητα οποιουδήποτε ανθρώπου, των έξι προσώπων του έργου, να συλλάβουν τον θάνατό τους, τούς οδηγεί σε μια προσπάθεια να καταστήσουν δυνατή, ορατή για τους θεατές του έργου, την εννόηση αυτού που επίκειται, αυτού που δεν ανήκει στην εμπειρία. Τα πρόσωπα του έργου κινούνται σε ένα χώρο αναμονής, στον προθάλαμο του επικείμενου θανάτου και μεταβαίνουν, απ’ τη μια σκηνή στην άλλη, στην απρόσιτη μεριά του θανάτου τους.

Τα ωραία χέρια μας είναι αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης των συντελεστών της παράστασης με τον συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου, όπου κείμενο και παραστασιακή δράση δημιουργήθηκαν εν προόδω, μορφώνοντας το έργο.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευθύμης Φιλίππου, Έφη Μπίρμπα
Σκηνοθεσία: Έφη Μπίρμπα

Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα
Κοστούμια: Έφη Μπίρμπα
Φωτισμοί: Θύμιος Μπακατάκης

Παίζουν: Ιπποκράτης Δελβερούδης, Νίκος Καμόντος, Ελένη Μολέσκη, Ευαγγελία Ράντου, Άρης Σερβετάλης, Αχιλλέας Χαρίσκος

Διάρκεια: 80 λεπτά
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Così fan tutte: Το MET Live στο Μέγαρο με την λαμπερή όπερα του Μότσαρτ
ΘΕΑΤΡΟ
Απόψε κανείς δεν πεθαίνει, από την ομάδα the Young Quill για 2ο χρόνο στο Θέατρο Μπέλλος
ΘΕΑΤΡΟ
Η Ανάστασις, του Λέοντος Τολστόι σε σκηνοθεσία Βασίλη Τριανταφύλλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
Teen Talk Bullying: Η παράσταση για τον σχολικό εκφοβισμό ξανά στο Θέατρο Nous
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Γλάρος: Η σύγχρονη ανάγνωση του Γιώργου Βάλαρη επιστρέφει στον ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Βίντεο Κλαμπ Φαντασία: Η γλυκόπικρη κωμωδία των Ν. Λαμπάκη και Μ. Μαλανδράκη στο Θέατρο Σταθμός
ΘΕΑΤΡΟ
Έλμερ, ο παρδαλός ελέφαντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος»
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Κύκλος των Ανώνυμων Εξαρτήσεων, του Διονύση (Ντένη) Μακρή στο Θέατρο ΜΕΤΣ
ΘΕΑΤΡΟ
… καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς: Η παράσταση της Ομάδας GAFF για 5η χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το Μαγαζάκι του Τρόμου: Το θρυλικό μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ έρχεται στο Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης
Θεατρικά Νέα
(Για ένα) όνειρο (καλοκαιρινής νύχτας): ‘Ενας σύγχρονος Σαίξπηρ από τον Θωμά Μοσχόπουλο στο Θέατρο Πόρτα
ΘΕΑΤΡΟ
MITeRA: Η νέα solo performance της Ειρήνης Φαναριώτη στο Adelphi