MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Όπερα

The Shell Game από τους Τhe Medium Project στο θέατρο OLVIO

Η ομάδα The Medium Project παρουσιάζει την νέα όπερα “The Shell Game” από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου για 12 παραστάσεις στο θέατρο OLVIO.

Monopoli Team

Η συγκεκριμένη ομάδα όπερας, ιδρύθηκε το 2013 ύστερα από πρωτοβουλία της Ράιας Τσακηρίδη και του Ανδρέα Τσελίκα. Είναι μια ομάδα που αποτελείται από λυρικούς τραγουδιστές και μουσικούς με στόχο να δείξουν ότι η όπερα μπορεί να είναι και αλλιώς!

Το «The Shell Game» γράφτηκε ύστερα από απευθείας ανάθεση της ομάδας όπερας The Medium Project, με στόχο να εξεταστεί ο προβληματισμός γύρω από τις ανθρώπινες σχέσεις μέσα από μια σύγχρονη οπτική. Ο τίτλος του είναι εμπνευσμένος από το τυχερό παιχνίδι του παπά, του οποίου μια εξωτική εκδοχή χρησιμοποιεί κοχύλια και έναν καρπό μπιζελιού ή αρακά. Σε αυτή την παραλλαγή, ο παίκτης προσπαθεί να μαντέψει τη θέση του καρπού κάτω από τρία ανάποδα τοποθετημένα κοχύλια, όπως, στην αντίστοιχη με τα τραπουλόχαρτα, αναζητά τη θέση του Ρήγα ή της Ντάμας.

the medium project the shell game2

Είναι μια μονόπρακτη όπερα, με επτά σκηνές και γλώσσα γραφής τα αγγλικά, κατά αντιστοιχία με τη φημισμένη όπερα του Leonard Bernstein «Trouble in Tahiti».
Το δραματικό κείμενο περιγράφει την αρχετυπική διαδρομή της ερωτικής σχέσης ενός σύγχρονου ζευγαριού.Πρόκειται για ένα λυρικό έργο για 2×2 εαυτούς που μονολογούν, συζητώντας.

Έτσι, το «The Shell Game», εξετάζει με σύγχρονη και ακριβέστατη ματιά το αδιέξοδο(;) των σχέσεων των δύο φύλων. Και το παρουσιάζει όπως ακριβώς είναι: ως ένα τυχερό παιχνίδι που προσφέρει ψεύτικη ζωντάνια αλλά ταυτόχρονα αδειάζει συναισθηματικά τους παίκτες του.

Από πλευράς μουσικής, μέσα από τις επτά σκηνές του έργου,το μουσικό αποτέλεσμα που παρουσιάζεται συνδυάζει τη λυρικότητα του ύστερου Ρομαντισμού, αλλά και το ρυθμικό πλούτο του ευρύτερου χώρου της jazz μουσικής.οι εσωτερικές ψυχολογικές διεργασίες που δημιουργεί ο έρωτας, το πάθος, η ζήλεια και το μίσος, η άνοδος και παρακμή των ανθρώπινων σχέσεων εξιστορούνται υπό το πρίσμα μιας σύγχρονης μουσικής θεώρησης.

the shell game premium project theatro olvio

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Ράια Τσακηρίδη

Σκηνικά: Παύλος Θανόπουλος
Κοστούμια: Παύλος Θανόπουλος
Μουσική Διεύθυνση: Ανδρέας Τσελίκας
Μουσική: Γιώργος Δούσης
Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου
Χορογραφία: Κορίνα Κόκκαλη

Παίζουν: Αντωνία Δεσπούλη, Λητώ Μεσσήνη Κωνσταντίνος Ζαμπούνης, Μιχάλης Ψύρρας Λιμπρέτο: Έρι Κύργια Πιάνο: Δημήτρης Μαρίνος

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b