MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παιδική παράσταση

Η Δόνα Τερηδόνα του Ευγένιου Τριβιζά στην Παραμυθοχώρα

Η Παραμυθοχώρα συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τον σπουδαίο Έλληνα παραμυθά Ευγένιο Τριβιζά υποδέχεται για την περίοδο 2015–2016 την επιτυχημένη παράσταση κουκλοθέατρου, τη “Δόνα Τερηδόνα”.

author-image Πένυ Νικολάου

Η αδίσταχτη Δόνα Τερηδόνα, η τετραπέρατη Λουκία, ο ατρόμητος οδοντογιατρός Θανάσης Πολφός και οι σπαρταριστοί γορίλλες με τα σομπρέρο, επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στη σκηνή της Παραμυθοχώρας! Κούκλες μάπετ, θέατρο σκιών, μαύρο θέατρο, πολυμέσα και ηθοποιοί συνδυάζονται αρμονικά δημιουργώντας ένα απολαυστικό αποτέλεσμα για μικρούς και μεγάλους.

Δόνα Τερηδόνα, μια πανέμορφη κυρά, έχει το πιο γλυκό και φωτεινό χαμόγελο του κόσμου. Όσο γλυκό και φωτεινό είναι το χαμόγελό της, τόσο μοχθηρή και ύπουλη είναι η ψυχή της. Έτσι, λοιπόν, όταν ο πιστός της καθρέφτης την πληροφορεί ότι ένα κοριτσάκι που το λένε Λουκία έχει ένα χαμόγελο ακόμη πιο όμορφο από το δικό της, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα ύπουλο σχέδιο για να της καταστρέψει τα δόντια. Ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο έξω από το σπίτι της Λουκίας. Όταν η Λουκία παρασύρεται και μπαίνει μέσα στο ζαχαροπλαστείο, της χαρίζει ένα σωρό γλειφιτζούρια, τούρτες, σοκολατίνες και δώδεκα κιλά κουραμπιέδες, ελπίζοντας ότι όταν η Λουκία φάει όλα αυτά τα γλυκά θα χαλάσουν τα δόντια της. Η Λουκία όμως δεν ξεχνάει ποτέ να πλύνει τα δόντια της και το σχέδιο αποτυγχάνει. Η Δόνα Τερηδόνα δεν το βάζει κάτω. Σκαρφίζεται ολοένα και πιο ύπουλα σχέδια για να καταστρέψει το χαμόγελο του κοριτσιού. Θα επιτύχουν τα σχέδιά της; Θα μπορέσει η Λουκία να αντισταθεί στον πειρασμό της υπέροχης, τεράστιας δεκαώροφης γαμήλιας τούρτας;

dona teridona2 paramuthoxwra

Μετά από κάθε παράσταση ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΑΣ (Συμμετοχή 3€)
Τα παιδιά, χρησιμοποιώντας πλούσια υλικά, όπως χρώματα, υφάσματα, κόλλες, μαλλί πλεξίματος, συμμετέχουν με την καθοδήγηση των εμψυχωτών μας στη διαδικασία της κατασκευής μιας κούκλας ανθρωπίνων διαστάσεων! Δοκιμάζοντας υλικά και τεχνικές προσαρμοσμένες στις δεξιότητες της ηλικίας τους, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν τον τρόπο κατασκευής των κούκλων και ενεργοποιούν τη φαντασία τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
Σκηνοθεσία: Μαρία Παπαγεωργίου

Σκηνικά: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου
Κοστούμια: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου
Μουσική: Αλέξανδρος Βέργης, Δημήτρης Οικονομάκης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Χορογραφία: Δήμητρα Κρητικίδη

Παίζουν: Σπυριδούλα Παπαγεωργίου, Μαρία Παπαγεωργίου

Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b