MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέα δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά στην Παραμυθοχώρα

Η Παραμυθοχώρα ένα θέατρο αποκλειστικά αφιερωμένο σε παραστάσεις κούκλας και κουκλοθεατρικές δράσεις για παιδιά συνεχίζει και φέτος τα διαδραστικά εκπαιδευτικά της προγράμματα καθώς και τα δημιουργικά εργαστήρια.

author-image Πένυ Νικολάου

Πρόκειται για ένα χώρο διαμορφωμένο για τους μικρούς θεατές, χαρούμενο, ευφάνταστο και γεμάτο ερεθίσματα όπου κούκλες, φτιαγμένες με μαεστρία και προσοχή, ζωντανεύουν στη σκηνή αγαπημένους ήρωες παραμυθιών και ιστοριών. Για την περίοδο 2015-2016 θα πραγματοποιούνται παραμυθένιες παραστάσεις κούκλας που προκαλούν τις αισθήσεις αλλά και τη νόηση των παιδιών και μια ευρεία σειρά διαδραστικών προγραμμάτων με σύγχρονες θεματικές. Στόχος της Παραμυθοχώρας είναι για μια ακόμα χρονιά να κεντρίσει το ενδιαφέρον και τα συναισθήματα των παιδιών, να πυροδοτήσει τη φαντασία τους και φυσικά να τα διασκεδάσει και να τα ψυχαγωγήσει.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων:

Νέο Πρόγραμμα ΑRT’ n’PLAY για βρέφη
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε βρέφη 10 μηνών έως 2 ετών και γονείς. Όμορφες μουσικές, εικόνες, χρώματα, ζωγραφιές και μουσικά όργανα γίνονται η αφετηρία για βιωματικό παιχνίδι που καλλιεργεί τη νοητική και συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών και τα ωθεί να εκφραστούν δημιουργικά, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα της νοημοσύνης και της ασφάλειας.
Πότε; Κάθε Σάββατο, 10.00 –11.00

Θεατροπαιχνιδίσματα με το Μαγικό Χαλί για παιδιά 2 1/2 – 4 ετών
Το μαγικό χαλί επιστρέφει στην Παραμυθοχώρα για να ταξιδέψει παιδιά και γονείς στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών!!! Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά 2 ½ -4 ετών και γονείς!
Πότε; Kάθε Σάββατο, 11.00 – 12.00

Θεατρικό Παιχνίδι για παιδιά 4 – 8 ετών
Το θεατρικό παιχνίδι στοχεύει στην βιωματική μάθηση μέσα από αγαπημένα παραμύθια, μουσικές, έργα τέχνης που ενεργοποιούν την φαντασία, καλλιεργούν την κοινωνικότητα, απελευθερώνουν τα εκφραστικά μέσα και αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά των παιδιών.
Πότε; Κάθε Σάββατο, 12.00 – 13.00

foto ergast koykla paramithoxwra

Εργαστήρι Εικαστικών και Κούκλας για παιδιά 4 – 8 ετών
Τα παιδιά με χρώματα, τέμπερες, νερομπογιές, ξυλομπογιές, δημιουργούν ζωγραφιές, κολάζ και κατασκευές! Πειραματίζονται και έρχονται σε επαφή με το έργο μεγάλων σύγχρονων καλλιτεχνών!
Πότε; Κάθε Σάββατο, 11.00 – 12.00

Εργαστήρι Εικαστικών και Κούκλας για παιδιά 4 – 8 ετών
Τα παιδιά με χρώματα, τέμπερες, νερομπογιές, ξυλομπογιές, δημιουργούν ζωγραφιές, κολάζ και κατασκευές! Πειραματίζονται και έρχονται σε επαφή με το έργο μεγάλων σύγχρονων καλλιτεχνών!
Πότε; Κάθε Σάββατο, 11.00 – 12.00

Εργαστήρι Μουσικού Θεάτρου
Το νέο εργαστήρι της Παραμυθοχώρας περιλαμβάνει: μουσική διδασκαλία τραγουδιών, θεατρικούς και κινησιολογικούς αυτοσχεδιασμούς και πολύ χορό! Τα παιδιά ανακαλύπτουν και καλλιεργούν τα εκφραστικά τους μέσα, ενεργοποιούν τη φαντασία τους, γνωρίζουν καλύτερα το σώμα τους και μαθαίνουν να συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου: το ανέβασμα της πιο κεφάτης μουσικοθεατρικής παράστασης! Πότε; Κάθε Πέμπτη, 17.30 – 19.00

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει!

Παραμυθοχώρα
Αναπαύσεως 14 και Τυρταίου 1

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b